Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Bándy Katalinról

2012.07.19. 17:33 Member

"Ezért kell nekünk kimondanunk: az a gyilkos állat cigány volt. És nem valami szexuálisan aberrált pszichopata. Nem holmi Csikatilo, az „X polgártárs”, nem Hasfelmetsző Jack, nem. Péntek László egy munkanélküli cigány csupán…”

Köszönjük, Bayer Zsolt, remélem, hogy ezen gondolataiddal Farkas Flóriánt is egyetért. Teljesen a véletlen műve, hogy most érkeztem teamünkkel Pécsre, és pár utcára szálltunk meg onnan, ahol illegális lakásfoglalóként élt P. László és családja. Megtudtam, hogy Katalin nem csak mint rendőr pszichológus dolgozott, hanem önkénteskedett sokat a prostituáltak és szerfüggők megsegítésében is. Egy kolléga megjegyezte (aki kapcsolatban volt P. Lászlóval), hogy "Nem csak Katát ölte meg, hanem az önkényes lakásfoglalók ügyének elrendezését is", mivel az önkormányzatot is sokkolta az ügy. Hogy számít-e bármit is az elkövető nemzetisége? Úgy hiszem, hogy nem. Az elkövető nem volt éppen tiszta és egy olyan környezetben nőtt fel, ahová nehezen érnek el a többségi társadalom normái. Még nem látom jelét a szélsőjobb hangulatkeltésének a környéken, de sok jó példát láttam a szegregátumokban való közösségfejlesztésre és a területe monitorozására és becsatornázására. Ezeket a borzasztó tetteket nem rendészeti eszközökkel, hanem a felzárkóztatásra szánt forrásokkal és logikusan felépített pályázatokkal lehet megelőzni. Mese nincs.

Szólj hozzá!

Címkék: cigány bándy katalin

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr334666604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása