Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

LMP - Kivel mit?

2012.08.05. 22:23 Member

Ma az "A Kard" nevű konzervatív blog és egy eddig számomra ismeretlen blog, a Teadélután is foglalkozott az LMP-vel, gondoltam reflektálok rájuk, még ha nem is vagyok a párt hivatalos véleményformáló szerve, szóvivő vagy akárki.

Bajnai összefér az LMP-vel?
Gordon kétségtelenül egy még hitelességét nem elvesztett és ma rendkívül populáris közéleti szereplő, de ne feledjük, politikát csinálni nem csak érdekek mentén, hanem ideológiák alapján is lehet, bármennyire is szokatlan volna ez ma Magyarországon. Bajnai kifejezetten liberális és piaci elveket vall, vagyis a mai palettán a DK és talán az MSZP azt, amiben szerepet vállalhatna (e téren a 4K! még nem vallott színt ismereteim szerint), az LMP vaskosan kapitalizmuskritikus, vagyis nem hisszük, hogy kifejezetten jó ötlet volna mindent a piaci szereplőkre bízni, amúgyis a helyi értékeket, vagyis a kisvállalkozásokat szeretjük előtérbe helyezni, hát még ha ezt környezetkímélő módon teszi. Vagyis Bajnai kiesett. Arról szavazás történt több alkalommal, hogy nem kérünk az eddigi bukott politikai erőkből, ehhez remélem, tartjuk is magunkat.

Sólyom László?
Nem kicsit részlehajló volt anno az ellenzéki Fidesz felé, igaz, csak a dolgát végezte. Az egyik leghatékonyabb köztársasági elnöke volt az országnak (bár Árpi bácsit nem übereli senki :D), nem is említhető egy lapon az őt követő törvényhozási motorral. Sólyom nem az a fajta, aki pártpolitikai csatározásokba bocsátkozna, eddig is viszonylagos semlegességet vallott, csak mint köztársasági elnök jelöltet tudnám elképzelni, anno az LMP is jelölte (legutóbb az MSZP dobálta a nevét, ami vicces a 2006-os taktikázósdi tükrében). Egyetlen kifogásom ellene, hogy rendkívül távolságtartó az LMBT-vel szemben, de ne ez legyen a fő mérő.

Ángyán József?
2012 kulcsfigurája és legnagyobb politikusa, én hiszem, nem az fog nyerni 2014-ben, aki Bajnait, hanem aki Ángyánt nyeri meg. Van még olyan ember e Honban, aki egyszerre tetszetős a kávéházi agrár hallgatónak, a szegényparasztnak és a szélsőjobbnak? Akár egy Bajnai-Ángyán párbaj sem volna kizárt, újraéledő urbánus-népi vitaként. Persze nem tudni, mik Ángyán tervei. Menteni a Fideszt (ott marad), minél jobban felzavarni az állóvizet, majd nyugdíjba vonulni, esetleg egy új erő oldalán véghezvinni az eredeti terveket. Ángyán rejtélyes szereplő, nem hiszem, hogy ellőtt volna minden puskaport, eddig egy emberként vállalta a vidék szenvedését, most itt az idő, hogy a nemzet élére álljon.

De ha csak a jelen realitásait nézem, nem szabad elfelejteni, hogy az LMP húzóneve továbbra is...

Schiffer András
Többre hivatott, mint Jászi Oszkár, még ha sokoldalúságuk, intellektusuk, és sajnos megbélyegzettségük is egybecseng. Andrásra nehéz rosszat mondani akár jobbról vagy balról a józan ész határain belül, védte a jogállamot és követelte a valódi rendszerváltást, amikor tehette. Valamit jól csinált, mert Lázár János családi személyeskedést folytatott ellene, a szélsőjobb lezsidózta, a Népszava viszont olyan képeket közölt róla, amelyeken a Jobbik sátornál beszélget. Természetesen nem akarok elmenni frakciónk további kíválóságai mellett, de az utca emberének az LMP még mindig Shiffer. Jávor Benedek egy egészen más vonalat vitt frakcióvezetőként, ő a "visszatérés az ökokályhához", az ő jövőbeli döntése meghatározó lesz a párt életében,

4 komment

Címkék: szövetség LMP

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr1004697428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.08.06. 14:43:24

... az LMP még mindig _Schiffer_. :P

timargabor · http://kard.blog.hu 2012.08.06. 19:51:00

Nálam Schiffer nem ellentéte sem Sólyomnak, sem Ángyánnak. Sőt. Szerintem Schiffer az egyetlen, aki ezt *képes összehozni*.

Mangekyo22 2012.08.07. 07:29:03

Szerintem Sólyom László vagy Ángyán József lennének a legjobbak, mivel habár valóban sokak számára még mindig Schiffer (csak én látok hasonlóságot Ulquiora "Ciffer"-je és Schiffer neve között?) jelenti az LMP-t, szerintem okos ötlet volna a másik két embert is megnyerni!

LMPVideó 2012.08.07. 08:19:59

Vmiért nem válaszolhatok a saját nevemben a saját bloggomon erre a posztra, állati ez az inda.
@timargabor: Nálam sem. Azt írtam, hogy mind a mai napig Schiffer a húzóerő. Én lennék a legboldogabb, ha Ángyán átállna a zöld oldalra. :D
@Mangekyo22: Én nem úgy értettem, hogy Schiffer szemben a többiekkel, én őt nem is tartom a szó mai elfuserált értelmében balosnak vagy libsinek. Ulqiorrá-nál meg azért kicsi jókedélyűbb személyiség. :D :D Ideje volna Aizenné fejlődnie.
süti beállítások módosítása