Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Kiszivárgott a sárvári Fidesz frakciógyűlés dohányzói jegyzőkönyve!

2012.09.06. 11:56 Member

Matolcsy György: Figyeljetek, kiszámoltam, mi kell az 5%-os gazdasági növekedéshez! Növeljük a nyugdíjkorhatárt, de mindeközben a nyugdíjakat is csökkentjük, nem csak reálértéken, hanem amúgyis! Az SZJA-t tovább növeljük, legalább legyen nálunk valami a legmagasabb! Hogy azért valamit csökkentsünk is, a kristálygömb azt mondta, legyen az a családi pótlék, hátha még csírájában elfojtja az örménykérdést. A privatizációt gondolom sejtettétek, hogy folytatjuk, vadiúj tervem viszont, hogy a bankadót eltöröljük. Abban állapodtunk meg velük, hogy csak egy évig szívózunk velük, ez meg már a második.

Lázár János: Jól hangzik, amúgy sem a nyugdíjakból akartam megélni öregkoromra.

(Budai Gyula beront a dohányzóba)

Budai Gyula: Gyertek gyorsan, Ángyánt most zárjuk ki a frakcióból!

Simicska Lajos: Gondom volt rá, na gyertek, legalább látjuk, kik szavaznak nemmel, idővel lejáratjuk őket is.

*Orbán Viktor hosszú hallgatás után feláll.

Orbán Viktor: Barátaim, nem lesz ez így jó. Ha ezeket végrehajtjuk, utálni fognak minket és akárhogyan is szabjuk a választási törvényt, nyerni fognak Vonáék, vagy még rosszabb, Mesterházy meg lóbálná, hogy kétharmadunk volt, és szarra sem mentünk vele. Csak pár hülye venné be, hogy ez még mindig az ő saruk.

Random tag: És mi volna, ha az IMF-re fognánk?

Orbán Viktor: Hogy hívnak, fiam?

Random tag: ***********

Orbán Viktor: Fiam, holnaptól te leszel az IMF-tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter, Varga majd kap mást, tanácsadóból sosem elég. Akkor gyorsan nyomjuk ki, hogy megjött a halállista! Ja, és ne feledjétek, a Balatont át kell építeni feszített tükrű medencévé, és építünk rá egy hatalmas stadiont! Ahogy megbeszéltük!

Aki ezek után is azt hiszi, az IMF lista valódi, az gondolja végig az elmúlt két év történéseit:

Ha úgy tetszik, van tehát tudásunk arról, hogy mit várnak tőlünk azok, akiktől egy biztonsági pénzügyi garanciát szeretnénk igénybe venni. A lista hosszú, a sajtóban olvasható, a nyugdíjak csökkentésétől kezdve, a bürokrácia leépítésén át, a bankadó megszüntetésén keresztül a bankoknak juttatandó pénzösszegig minden szerepel benne, ami nem érdeke Magyarországnak, ezért a frakcióülés arra az álláspontra helyezkedett - én személyesen is ezzel a véleménnyel értek egyet, hogy ezen az áron, így nem. A frakció felhatalmazott bennünket arra, hogy egy alternatív tárgyalási javaslatot hozzunk tető alá a következő napokban, ezen fogunk dolgozni. (OV facebook)

9 komment

Címkék: IMF Fidesz

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr904758664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2012.09.06. 15:12:02

... Nem lehetne inkább a mostani magyar Olimpiai és Paralimpiai sikerekről írni? Arra kíváncsi vagyok, hogyan viszonyulsz a mostani sikereshez és az előző "gyurcsány féle 3 aranyat nyertünkhöz mert olyan jól támogattuk a sportot" eredményekhez

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.09.06. 15:41:48

@Mangekyo22: Bevallom, a sporteseményeket nagyon nem követem. A sportolói eredmények egyéniek, nálunk különösen, ahol kb. csak a focit támogatják, eredményeinktől függetlenül.

Mangekyo22 2012.09.06. 16:03:49

@Member: Pedig idén marha jól teljesítettünk! Kevesebb embert küldött ki jelenlegi kormányunk az előzővel szemben, de amíg a "gyurcsány liga" csak 3 arany, 5 ezüst és 2 bronz érmet szerencsétlenkedett össze, "keményen elérve" a 21-ik helyet éremtáblán, addig a "narancs liga" 8 aranyat, 4 ezüstöt és 5 bronzt szereztek, elérve a 8-9-ik helyezést (osztozkodva az olaszokkal)!

S azért ez egy "kis országtól" nem rossz, hiszen rengeteg nálunk nagyobb országot beelőztünk (spanyol stb...).

Most vagy az történt, hogy:
1.Zorbánék erősen támogatták a sportot.
2.A sportolóink minden versenyszámnál (főleg vívásnál és judo-nál) Orbán fejét képzelték maguk elé... ;)

:{) MIKI (}: · http://machinimak.wordpress.com/ 2012.09.06. 18:38:58

@Mangekyo22:
Szerintem az éhínség kergette őket. Nos, nagyon éhesek lehettek.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.09.06. 19:24:35

@:{) MIKI (}:: Nem mi javultunk sokat, a többiek zuhantak a szintünk köré. :)

Boys don't cry 2012.09.06. 22:26:48

szabad egy másik ember dohányzói jegyzőkönyvet bevágni? Ez 2004-ben hangzott el, Joseph Stiglitz mondta az ELTE-n.
nol.hu/archivum/archiv-145139
"A nemzetközi intézmények - és legfőképpen a Stiglitz által támadott Nemzetközi Valutaalap (IMF) - a globalizáció bűvszava mögé bújva igen egyszerű és a fejlődő országokban már elvetett közgazdasági elméletek alapján legtöbbször hibásan várják el a fejlődő országoktól, hogy építsék le vámjaikat, liberalizálják tőkepiacaikat, és mindenekelőtt privatizációval tegyék hozzáférhetővé a külföldi tőke számára az ország gazdaságát. A nemzetközi szervezeteknek nemcsak közgazdasági szűklátókörűségük róható fel - nem veszik figyelembe, hogy a piacok nem tökéletesek, ugyanúgy, ahogy nem racionálisan döntenek a gazdaság szereplői teljes informáltság alapján -, de mostani felépítésükkel a demokrácia eszméjén is csorbát ejtenek. A szervezetek vezetői politikai, hatalmi játszmák során kerülnek kiválasztásra, a világ népességének csak elenyészően kis részét képviselik, miközben a fejlett világ iparosainak gazdasági lobbija rendkívüli hatást képes kifejteni rájuk."

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.09.07. 06:28:54

@Boys don't cry: Ha jól tudom, Vikiéknél semmiről nem készül jegyzőkönyv, éppen azért, hogy utólag ne lehessen felróni bármit is.

Az IMF üzletfél, semmi több. Az elitizmusuk és a globalizációpártiságuk egyértelmű. Viszont egy-két javaslatuk már volt, ami jó gát Vikiéknek.

Boys don't cry 2012.09.07. 09:53:14

@Member: ez pedig gond, hogy üzletfél, semmi több. ez ugyanis azt jelenti, hogy jogilag felelőtlen szervezet.
míg te legkésőbb 2014-ben fenékbe kólinthatod Viktort, addig az IMF soha, semmiért, senkinek nem kell feleljen. Ez van, ez van, értem én, de én csak hozzászólok, ahogy mi itt mind, meg a Stiglitz is.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.09.07. 14:11:22

@Boys don't cry: Mivel tagállamokkal köt szerződést, kizárt, hogy számadási kötelezettsége ne legyen valamely EUs szerv felé. Azt viszont aláírom, hogy ennek a menetét nem ismerem, nem vagyok sem jogász, sem közgazdász. :|
süti beállítások módosítása