Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Egyszerűsítés vagy pénzkivonás?

2012.09.21. 19:37 Member

Felröppent a hír, hogy egyetlen Önkormányzati segéllyé gyúrják össze az Átmeneti segély, Rendkívüli Gyermekvédelmi támogatás és Temetési segély ellátásokat. A RGYT a településen adható átmeneti segély maximum kétszerese, a TS pedig a helyben legolcsóbb temetés 20-100%-át teheti ki, vagyis utóbbi legalább 25e forint kb. Ez mit is jelent? Az átmeneti segély összegét mindig adott település határozta meg, kisebb településeken (ha van egyáltalán) 2-3000 forint, nagyobbakon 5-8000, általában meghatározott, évente hány alkalommal igényelhető.

A magyar pénzbeli ellátások rendszere nagyon szerteágazó és követhetetlen, ezért ráférne már az átszabás, de pont nem így. Vélhetően ez a bizonyos önkormányzati segély olyan alacsony összegű lesz, hogy a kutya sem veszi igénybe. Ideológiai síkon, egy nemzeti-konzervatív, nemzeti kormány hogyan léphet ilyen nyíltan a konzervatívok számára oly kedves gyermekek és idősek ellen? Antigoné kora jön el, hogy nem lesznek halottaink végső nyugalomra helyezve?

A lakhelyüktől 100 km feletti távolságra munkát vállalók számára nyújtott lakhatási támogatás viszont üdvözítő, még ha lesz "agyelszívó" hatása is a munkaadásra képes településekről. Egyet sajnálok, hogy utólag nem adják ki.

Szólj hozzá!

Címkék: szociális Fidesz

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr74794714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása