Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Kövér László újra a szeren

2012.12.30. 17:30 Member

Nem győzöm hangsúlyozni, mennyire megdöbbentő, hogy a magyar parlament házelnöke, aki hamarosan kisebb magánhadsereget kap, mennyire képtelen elszakadni a lövészárki politikus szereptől és nyilatkozik olyat, ami nem csak a semlegességet, hanem a következetességet is felrúgja.

Az már nem lep meg, hogy az LMP és Jobbik politikusait infantilisnek nevezte (annak ellenére, hogy házon belül az MSZP osztása megy általa, ami megintcsak furcsa egy házelnöktől), hiszen ezen két párt ellen még nem rendelkeznek arzenállal és persze elfelejti, hogy ők is ötletviharban szenvedtek ellenzéki szerepben. De nem is ez a lényeg.

A fiókpártjaik Romániában nem sok sikert könyveltek el, inkább csak pénznyelőként funkcionálnak ezek a szervezetek és zömmel családi, haveri kapcsolatban vannak a hódító Fidesszel, és ezt a határon túliak nagyon is jól tudják, ezért a vezérkar szépen elkezdi ostorozni az RMDSZ-t a választási eredmények miatt, figyelembe nem véve az aznapi drasztikus időjárást és a helyi, kétharmadot szerző szocialisták csalogatását. Különösen érdekes kimondani, hogy elszakadtak választóiktól, miközben a Fidesz népszerűsége zuhant a legtöbbet az elmúlt két évben.

Kövér definiálta a nemzetet is a Kossuth Rádió műsorában, "A nemzet nem egy történelmi baleset következménye, hanem (...) a Jóisten teremtette olyan közösségek, amelyekben egy sajátlagos gondolkodásmód, kultúra kiformálódik, és ahol az emberek otthon érezhetik magukat". A jobboldali retorikának kiválóan megfelelt, kezdetektől fogva létezőnek láttatja, érdekes, hogy az általam meginterjúvolt Kukorelly Endréhez hasonlóan éppen az otthon szerepet emeli ki a nemzet funkióiból. Más kérdés, hogy ezt az otthont a Fidesz megteremtette-e?

Szólj hozzá!

Címkék: Kövér László

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr934988046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása