Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Bayer megint Májer

2013.01.07. 18:21 Member

A tények pedig ezek: a cigányság jelentős része nem alkalmas az együttélésre. Nem alkalmas arra, hogy emberek között éljen. A cigányság ezen része állat, és állatként viselkedik. Akkor és azzal akar üzekedni, akit és ahol meglát. Ha ellenállásba ütközik, gyilkol. Ott és akkor ürít, ahol és amikor rájön. Ha valamiért ebben akadályoztatva érzi magát, gyilkol. Az kell neki, amit meglát. Ha nem kapja meg azonnal, elveszi és gyilkol. A cigányok ezen része bármiféle emberinek nevezhető kommunikációra képtelen. Leginkább tagolatlan hangok törnek elő állati koponyájából, és az egyetlen, amit ért ebből a nyomorult világból, az az erőszak. (Bayer Zsolt; Magyar Hírlap)

Nem, tévedés ne essék, nem a kuruc.infóról idéztem, bizony ezek a Fidesz-tag Bayer "Békemenet" Zsolt szavai, melyeket a szigethalmi késelés kapcsán fogalmazott meg (sokakhoz nem jutott el a hír, hogy a szíven szúrt bokszoló is roma származású volt). Zsolti, értem én, hogy felment a pumpa, de egy olyan fazontól, aki évtizedek óta újságírásból él (nem utolsósorban Népszavázott is) illendő volna valami emberhez méltó hangnemet megütni, nem az alkesz Pista bácsit idézni az üzemen kívüli játékgép mellől. Azon észrevételezésed nagyon is helytálló, hogy vannak, akik valahol megrekedtek a húszas évek elején, ma is láttam üres szobában egy hete nem fürdött gyermeket mezítelenül a fűrészporos kályha mellett füstölődni. Teljesen helytálló, hogy sokuk mérhetetlenül indulatos, előbb cselekszik, mint átgondolná, amit tesz. Teljesen helytálló, hogy 70-80% munkanélküli és többségnek az élveszületési mutatói többszöröse a gádzsó átlagnak. De ma láttam kisbabáját gyászoló, tiszta, ápolt családot, akikkel beszélve a te szíved is összeszorult volna.

De erre komolyan ez a Jobbikot arcpirító megszólalás a megoldás, egy napilapba? Leállatozni a cigányok többségét, akiknek azért a bő fele, még ha piszkos, tájékozatlan és egyszerű is, de szereti gyermekeit és legalább azt a szintet próbálja biztosítani, amiben ő maga felnőtt? Mert van egy személyes saccra 5%, akire nem hogy gyermeket, a jövő letéteményesét, de egy birkanyájat sem bíznék, mert az is elkallódna a kezei között. Ez az arány a gádzsóknál 1% alatti, ebben biztos vagyok, kutatás persze nem támaszt alá. De a komoly uszítás nem a szakemberek szemét nyitja fel, akik íróasztalok mögött döntenek gyermekeink és ezzel Hazánk sorsáról, hanem a gyűlölködőkben tolják fel még magasabbra a pumpát és mennek azok életét is megkeseríteni, akik most közmunkaország nyomorában túlélnek a holnapért. Miért kell a Simonka-félék földbirtokait növelni és a közmunkázást szövetkezetesíteni ahelyett, hogy támogatnánk a helyi munkahelyalapítást? Pénz nélkül ezek az emberek csak tengeni és evilági élvezetek után nyúlni fognak. Hol van a pártod szemléletében a keresztyén szeretet, kedves Zsolt? A szolidaritás hol van a ti nemzetképetekben? Hol van a másik ember felemelésére való törekvés? Roma stratégiáztatok az EU elnökség alatt, túró nem lett belőle, de elmondtátok országnak és világnak, hogy fingotok sincs a megoldásról.

Mert Schiffer Andrást idézve, a rasszizmus belefér a szólásszabadságba, akármennyire visszataszító is, de amit Bayer Zsolt csinált, az uszítás, heccelés. Semmi higgadtság, úgymond polkorrektség nem volt szavaiban, meg sem próbálta a képet realistán, tisztán láttatni. Mert a cigány nem csak a kirekesztett, előítéletektől sújtott áldozat, de nem is csak a nyugdíjasokat halálra verő, gyermekeket tucatra nemző alkoholista. A kép sokkal árnyaltabb, aki velük dolgozik, tudja.

A fő kérdés számomra, hogy Zsolt vajon Molnár Oszkár sorsára jut-e, vagy továbbra is kegyelt lesz a Békemenet és egyéb marhaságok miatt. Tovább mocskolja-e a szép magyar bocskait, vagy kellemetlen lesz, mint Varga István, sok kínos magyarázkodással? Várom a választ, kedves Fidesz!

Frissült:

Bayer Zsolt újratöltve, gondolom felszólították, meg Navracsics is élesen elhatárolódott tőle, úgy látszik, a Békemenet fontosabb, mint az elvek. Zsolt továbbra is a börtönök és a zárt intézeti átnevelés mellett érvel (konkrét megoldást konkrétan nem említ), van egy sor, ami engem nyugtalanít. "Megnyugtatom az összes mostani aktuális műfelháborodót és fene nagy emberjogi aktivistát, ha cigányokat óhajtanék likvidálni, arról soha nem beszélnék nyilvánosan." Tehát tervezed?

Szólj hozzá!

Címkék: Bayer Zsolt

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr875003662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása