Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Az iszlám Olaszliszka

2015.01.08. 09:33 Member

124.pngA tegnapi nap eseményei úgy hiszem, alapjaiban rengették meg a világot, ezért is a furcsa címadás tőlem, mivel a világ szemében jelen esemény inkább hasonlítható a 2001.09.11.-es Al-Kaida támadáshoz vagy a madridi merénylethez, de véleményem szerint hasonlatos gyújtópont lehet páneurópai szinten a muszlimokkal, különösen a muszlim bevándorlókkal szemben, miként az olaszliszkai lincselés a magyar közéletbe beemelte a korábban is lappangó romaellenességet és tette egy kibeszélhető témává.

Nem ez az első eset, hogy valaki karikaturistaként az életével játszott, amikor az emberábrázolást eleve tiltó iszlám ikonikus karaktereit vette tollára.Kurt Westergaard-ot 2010-ben akarta egy szomáliai származású lakos meggyilkolni, Lars Vilks fejére szintén vérdíj került. Ebben jól látszik, hogy a liberális európai szólásszabadság, valamint a teokratikus elveket rendkívül komolyan vevő iszlám mennyire ellentétben áll egymással, így a szigorú eszmeiségében vett multikulturalizmus egyre inkább leomlani látszik, sokkalta inkább rajzolódik ki Samuel P. Huntington kultúrharc elmélete, mely szerint a fennálló nemzetállamok fognak kulturális gyökerek szerint tömbösödni és vívni harcukat egymás ellen, jelenleg is jól látszik az amerikai/nyugat-európai és ortodox kultúrkör hidegháborúja, melynek legfőbb áldozata a geopolitikai helyzete miatt taktikázásra kényszerülő posztszocialista térség.

pgkhiok_1_.jpg

Egyáltalán nem tisztem az iszlámot sem bírálni, sem mosdatni, mivel nem vagyok a téma sem avatott, sem önjelölt szakértője, nálam okosabb (és butább) emberek megteszik majd, számomra érdekesebb ennek a szörnyű tragédiának a nemzeti, nemzetközi megítélése. Franciaország mintája az államnemzeti koncepciónak, vagyis mindenkinek lehetőséget biztosít a franciává válásra, ennek egyetlen feltétele az állampolgárság megszerzése és a nyelv ismerete, tehát teljesen idegen a felfogás, hogy az ország területén kellett volna nevelkedni vagy francia felmenőkkel rendelkezni. Ezt a nagyon kegyes felfogást természetesen úgy érhették el, hogy bretonokat, okcitánokat a nemzeti ébredés hajnalán csírájában nyomták el (utóbbi pedig a trubadúr költészet meghatározó nyelve volt), megtiltották a nyelvek használatát és a kulturális hagyományok ápolását, így az ország kulturálisan csaknem homogén lett. Két ék található ebben a "kisebbségpolitikai idillben", Korzika szigete, mely teljesen önálló identitással és nemzetiségi törekvésekkel bír, valamint a speciálisan francia-német Elszász-Lotharingia. Ez az eset teljesen nyilvánvaló, hogy az apja antiszemita és maradi retorikáját szociális demagógiára és idegenellenességre cserélő Jean-Marine Le Pen és pártjának megerősödéséhez vezet, Hollandiában Pim Fortuyn meggyilkolása is rengeteget dobott pártja választási eredményén, ahogyan a Jobbik is megerősödött az olaszliszkai lincselés, valamint a Marian Cozma gyilkosságok után.

Európában a bevándorlás égető probléma és permanensen feldobott kérdés, mivel
1. A lakosság öregszik, igazából a bevándorlás lassítja a folyamatot.
2. A multikulturalizmus igazi gátja, hogy a harmadik generációs bevándorlók általában erősen a gyökereikhez fordulnak.
3. A jóléti államok roskadoznak, ennek egyik okának a túl toleráns befogadáspolitikát tartják, mely forrásokat von el az esetlegesen visszaélő menekültek részére.
4. Az autochton lakosságnál sokkal olcsóbban végzik el a bevándorlók az aljamunkát, így a képzetlenekben főleg ellenérzést szül a jelenlétük, de azóta jelentős jelenlétük a magas képzettséget igénylő területeken is.

Természetesen szögezzük le, hogy a bevándorolt muzulmánok java nem terrorista, az IS terroristái a szunnita iszlám egy rendkívül radikális csoportja, mely kalifátusnak mondta ki magát, ennek ellenére ez senkit nem fog érdekelni Franciaországban, ahol az unión belül a legmagasabb a muzulmánok száma és gyarapodásuk is rendkívül jelentős, ahogyan a kivándorolt kelet-európai romákkal sem tudtak mit kezdeni. De végülis ez az IS terroristáinak a célja (akik a siíta és más iszlám ágak képviselőit sem kímélik), összeugrasztani mindenhol a lakosságot, mintegy indokot adva a helyi iszlám csoportoknak a radikalizálódásra és némileg elterelni a helyi, Irak és Szíria területén végzett tevékenységükről a figyelmet. Csak azt nem tudják, hogy ezzel ők maguk ártanak a legtöbbet az iszlámnak és saját vallási közösségük tagjainak. Kemény évek elé nézünk. 

b6wb6lziyaawia1_1_.png

24 komment · 2 trackback

Címkék: iszlám mészárlás

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr637052441

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sírva fognak nagyot kaszálni kollégáik halálán a Charlie Hebdo-nál 2015.01.08. 17:50:48

A jövő héten 1 milliót akarnak eladni az eddig 45 ezer példányban megjelent lapból. Hiába, business is business, ahogy azt a művelt francia mondja. Ha pár nap munkájával a 22-szeresére lehet növelni a heti bevétel összegét, amiből addig is nyilván kény...

Trackback: Öt kereszténygyalázó címlap a Charlie Hebdo-tól, amivel nem dicsekszik a média 2015.01.08. 17:44:08

Mielőtt elkezdenénk összekeverni a szólás szabadságát a nettó, alpári, öncélú mocskolódással, érdemes megnézni a lentebbi gúnyrajzokat. Csak hogy értse az ember, mi bajuk a radikális iszlamistáknak a prófétájukon gúnyolódó firkászokkal. (Szenthároms...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KoNor_engineer 2015.01.08. 18:28:19

No akkor:

"1. A lakosság öregszik, igazából a bevándorlás lassítja a folyamatot."
Ezt sosem értettem: ha olyan embert engedünk be, aki a társadalom számára nem hasznos, akkor duplán rossz (nem végez rendes munkát + élősködik). Igazából én a HHH ész nélküli támogatását is ide sorolom. Tegyük fel, hogy 1 000 BAZ megyei romát támogatunk, ebből 100 elvégez egy fősulit. Turbóliberális bokáig fossa magát a gyönyörtől, hogy fel tud mutatni 100 diplomást a romák közül, na de ott van 900 amelyik nem az (nagyon nem!). És valószínűleg ez a 900 nagyobb szaporulattal fog sokasodni, mint az értelmiségi roma. Viszont a 900-ra elköltött támogatást értelmesebben is el lehetett volna osztani (pl. egészségügy). Szomorú dolog, de ki kell mondani: az erőforrások végesek, a cél(nak az kellene lennie) hogy minél jobban használjuk fel, nem pedig hogy "mindenkinek adjuk rohadt sok esélyt".

"2. A multikulturalizmus igazi gátja, hogy a harmadik generációs bevándorlók általában erősen a gyökereikhez fordulnak."
Ezzel nem lenne semmi gond. A probléma szerintem az, hogy a harmadik generációval nincs rendesen foglalkozva: egy nagycsaládban kevesebb figyelem és pénz is jut, így könnyebb őket behülyíteni demagóg/uszító szarságokkal.

"3. A jóléti államok roskadoznak, ennek egyik okának a túl toleráns befogadáspolitikát tartják, mely forrásokat von el az esetlegesen visszaélő menekültek részére."
Jogos, lásd. 1. pontnál a véges erőforrások részt.

"4. Az autochton lakosságnál sokkal olcsóbban végzik el a bevándorlók az aljamunkát, így a képzetlenekben főleg ellenérzést szül a jelenlétük, de azóta jelentős jelenlétük a magas képzettséget igénylő területeken is."
A profithajhász piacgazdaságban a fagyi visszanyal. A cégek fillérbaszó hozzáállása miatt ment a gyártás Kínába, talán most már érzik, hogy jól jönne Európában is néhány munkahely (lásd. Spanyolország és a fiatalok munkanélkülisége + Kína mára "kitanulta" a hightech ipart)

2015.01.08. 18:28:33

Marian Cozma, Jean-Marie Le Pen

2015.01.08. 18:36:58

"az olaszliszkai lincselés a magyar közéletbe beemelte a korábban is lappangó romaellenességet"

A cigányellenességet, úgy érted? Fogalmazhatnál magyarul, érthetően: a cigány az cigány, nem? Ha már felhoztad Olaszliszkát, miért bújkálsz idegen szavak mögé? Mi az, hogy roma?
Magyarul úgy mondjuk, hogy cigány. Az ő nyelvükön úgy mondják, ahogy akarják.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2015.01.08. 19:33:13

@KoNor_engineer:
1. Ne csak ezekre a bevándorlókra gondolj, a nyugatra vándorló magyar, szlovák, román, amelyik munkát vállal is jó eséllyel 20-30 éves, vagyis a legtermékenyebb korban van és vélhetően ott fog családot is alapítani.
2. Lásd feljebb. A gyökerekhez fordulás sokszor jelenti azt, hogy elutasítják a befogadó ország normáit, hiszen meg kell magukat különböztetni attól az identitásképzéshez.
@Jules Verne: A javításokat köszi.
A roma nem idegen szó, teljesen átvettük (amúgy cigány férfit jelent a romani nyelvekben), ennyi erővel szinte egy mezőgazdasági kifejezést sem használhatnál, mert azokat a szlávoktól loptuk.

Tökönrúgott Feleségek 2015.01.08. 20:10:36

@Member: nem értek veled egyet, a roma szót kb. max.15 éve hajtogatjuk megállás nélkül a cigány helyett ( a PC jegyében), míg az általad említett szláv kifejezések esetleg többszáz évesek is lehetnek. egyébként a '70-es '80-as és még a '90-es évek elején sem emlékszem, hogy olyan nagyon ciki lett volna a cigányra azt mondani, hogy cigány. manapság meg lassan oda jutunk, hogy vagy csak suttogva merek az étteremben cigánypecsenyét kérni vagy megpróbálkozhatok a romapecsenye idétlen kifejezéssel.

$pi$ 2015.01.08. 20:21:54

@Member: "A roma nem idegen szó, teljesen átvettük"

Te és a te ismerőseid vettétek át. Én és az én ismerőseim nem használjuk. :)

De természetesen mindenki olyan szavakat használ, amilyeneket akar, sőt, akár ki is találhat új szavakat.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2015.01.08. 20:29:16

@Tökönrúgott Feleségek: Lesz az 30 is. Amúgy tegyük fel, hogy 1100 éve átvennénk szavakat a szlávoktól, aztán valami okos nekiáll hörögni, hogy idegen szó és bumm, ma nem is ismernénk.

@$pi$: Én használom, mert pl. a romák többsége rögtön támadásnak veszi a cigány szót (míg egymásra szinte csak utóbbit használják), illetve a felsőbb körökben sem fogadják el a cigány szót. Ettől függetlenül szoktam mindkettőt használni.

$pi$ 2015.01.08. 20:32:51

@Member: Megértelek. Megtiltják, hogy az ember az anyanyelvét használja, van aki ellfogadja, van aki nem. Nincs ebben semmi új.

Tökönrúgott Feleségek 2015.01.08. 21:42:41

@Member: jó legyen 30 év (de attól már biztos nem több). mellesleg ott van a kutya elásva, amit $pi$-nek válaszoltál: a cigányok többsége támadásnak veszi, ha cigánynak (vagyis az anyanyelvemen) nevezem őket. Egyébként ama 30 év előtt még emlékszem, a roma volt a kifejezetten pejoratív elnevezés. a "C" csak a büdös jelzővel együtt keltett bennük felháborodást. mi a túró történt azóta?

ogli dzsí 2015.01.08. 22:03:00

A nyugatnak takonyerkölcse van.

Először is ezek a kis görények Jézust ugyanúgy kiröhögték mint Mohamedet, mégsem vágták el a torkukat. Tehát a keresztényeknek nincs hite, hit nélkül nincs erejük, megérdemlik hogy a kisebbségiek lemészárolják őket.

Másrészt ugyanaz a kör húz ebből hasznot, akik lelőtték a maláj utasszállítót, felrobbantották a wtc-t és elsüllyesztették a lusitaniát, nameg ott ficeregtek a tonkin-i incidensnél.

A cél, európa tévelygésének megszüntetése.

vezér01 2015.01.08. 22:05:26

@Member: Szlávoktól ám a nénikéd térdkalácsát !

ogli dzsí 2015.01.08. 22:09:45

A nyugatnak takonyerkölcse van azért is, mert

50 éve háborúznak a közel keleten a mocskosterroristákkal a saját szülőföldjükön, napi szinten belezve ki asszonyaikat.

Aztán ketten meghalnak 10 évente megy a sírás éjjel nappal, micsoda brutalitás úristen.

Több francia hal meg naponta abban hogy a tehenei átgázolnak a fején.

vezér01 2015.01.08. 22:11:38

Roma vagy cigány ? Könnyű a válasz. Az általam tisztelt,zeneakadémiát végzett Kossuth -díjas cimbalomművész /Rácz Aladár/ magát cigánynak mondta. Az általam nem igazán tisztelt Kolompár Orbán köztörvényes meg romának. Maradjunk ennyiben !

vezér01 2015.01.08. 22:22:33

Egy érdekes hír Párizsból: a gyilkosok az autóban felejtették személyi igazolványukat ! A hidegvérű,profi gyilkosok ! Ez már olyan abszurd,mint az, hogy a WTC pokoli tüzéből kirepült a gépeltérítő terrorista útlevele és a rendőrök megtalálták azt. A titán ötvözetből készült hajtóművek,az elpusztíthatatlan fekete doboz nyomtalanul elpárolgott,a kis útlevél viszont megvan. Nagy marha aki mindezt elhiszi.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2015.01.09. 04:17:50

@vezér01: Tessék elolvasni a Szekfű Gyula által szerkesztett "A magyarság és a szlávok" című 1942-es kötetet, elég pontosan levezetik benne a jövevényszavakat.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2015.01.09. 04:18:55

@ogli dzsí: Mindennemű brutalitást el kell ítélni és nem egyenlőségjelet tenni magánszemélyek, politikusok és népek közé.

vezér01 2015.01.09. 09:20:40

@Member: Tessék olvasgatni a Czuczor-Fogarasit,a jellem és gerinctelen Szekfűt nem tekintem mérvadónak,tudományosan igazolhatónak meg pláne nem. De ettől még Te hihetsz neki.

vezér01 2015.01.09. 09:34:00

Akadémiánk azt vallja,hogy a kapa, kapálni szavunk szláv eredetű,a krpacs,-krampács -ból származik.Czuczorék szerint meg a szó gyöke a kap,jelentése olyasmi,hogy hirtelen mozdulattal valami után nyúl,magához ránt, ez történik kapálás közben is,ha nem aszfalton nőttél fel,akkor érted. Az a szerszám,amivel ezt a tevékenységet végzik,a kapa .Szerintem logikus. A szlávoknál viszont a kapa neve"mrzenyka" ! Azt miért nem vettük át ?
/ emlékezetből írok,lehet,hogy nem pontosan /

KoNor_engineer 2015.01.09. 14:47:17

@ogli dzsí: "Először is ezek a kis görények Jézust ugyanúgy kiröhögték mint Mohamedet, mégsem vágták el a torkukat. Tehát a keresztényeknek nincs hite, hit nélkül nincs erejük, megérdemlik hogy a kisebbségiek lemészárolják őket."

Ez hasonlóan beteg megközelítés, mint a baranyai rendőrségi videó: ha egy nő kurvásan öltözik, az nem jelenti azt, hogy meg is kell erőszakolni. Ha valakinek meg kell magyarázni, hogy nem erőszakolunk kihívóan öltöző nőt (aki lehet a lányod, húgod, anyád, szomszédod stb) és nem ölünk meg újságírót, aki nem olyat közöl, ami nekünk nem tetszik, akkor ott rohadt nagy gondok vannak.

@Member: első generáció kiment külföldre, mert kellett a munkaerő. Valószínűleg felnőtt fejjel, esetleg gyerekkel, úgy már nem olyan könnyű beintegrálódni. A második generáció gyerekfejjel került ki, nem anyanyelvi szinten tudta az adott ország nyelvét, így a felsőoktatás kilőve, valószínűleg ő is megragadt a szülei szintjén. A harmadik generáció már teljes mértékig ott született, anyanyelvi szinten tud(hat) a fogadó ország nyelvén. Mit lát a harmadik generációs fiatal: az apjáék nem jutnak előrébb, a (sok-sok) testvérével együtt a család elüt az átlagtól.
Itt jöhet két megközelítés:
*okos: kitörési pont az oktatás, illetve ha csak annyi gyerek van bevállalva, ahány normális körülmények közt felnevelhető.
*buta: itt kisebbségbe vagyunk, elnyomottak vagyunk, a társadalom az ellenségünk. Igen, csak azt elfelejtik, hogyha még az óhazájukban élnének, akkor valószínűleg teveszarból sütnének sütit.

Kalkamuki 2015.01.10. 18:31:02

@Tökönrúgott Feleségek: A cigány elnevezést, ránk aggatták.Mi nem cigányoknak neveztük magunkat valamikor,hanem romáknak.A cigány elnevezés ,egyfajta negatívum volt.De mára már ,több évszázad elteltével ezzel együtt tudtunk élni,és már meg is szoktuk mint elnevezést.ezért hát én mint cigány ember,egyszer romát mondok,egyszer cigányt.Mikor mi jön a számra.Egyik sem zavar.Persze ha büdös cigányként neveznek, az más.

the.man · http://rivercottagenyomaban.blogspot.com/ 2015.01.13. 13:16:17

@Member: ha nyugatra vándorol egy kelet európai akkor, hogyan is változik az el öregedés Európába?Ja hogy sehogy.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2015.01.13. 13:17:30

@the.man: De Közép-Európában akkor nagyonis változni fog, város-vidék viszonylatban meg főleg.

the.man · http://rivercottagenyomaban.blogspot.com/ 2015.01.13. 13:20:52

Te viszont Európáról beszéltél mint nagy általánosság.
süti beállítások módosítása