Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

A gyerekek nevében is szavazhatunk!

2011.02.11. 10:24 Member

Feltéve, ha elfogadják Szájer József azon okos gondolatát, hogy Révész Máriusz okos gondolata mégis csak megfontolandó, vagyis, hogy a gyermekek után szüleik plusz szavazattal élhetnek. Már belegondolni is nevetséges, hogy azt feltételezzük, gyermekeink azonos politikai nézeten vannak velünk! (most a demokratikusan működő családokrók beszélünk természetesen)

Úgyhogy, kedves tagok, szimpatizánsok, nincs mit tenni, le a gatyát és munkára! A sok gyerek csak jól jöhet az adójóváíráskor is!

Egy kolléga felvetette, hogy a templomba járók is kapjanak plusz szavazati jogot, elvégre Isten akaratát valakiknek képviselnie kell!
Szerintem a határon túli magyarok is kapjanak plusz voksokat a kihagyott választások okán, vagyis a legközelebbin hetet érjen a szavazatuk!
Esetleg még a fáknak is adhatnánk választójogot. Ha jobbra dől, a Fideszre szavaz, ha balra, tartózkodik. A választásról hódválasztóbizottság tájékoztatná az érintetteket.

Azért milyen meglepő, hogy pl. a fogyatékkal élők aktív választójoga (tehát, hogy választók legyenek, de választhatóak nem) egyáltalán nem izgat senkit, pedig egy-kettőnek van véleménye a dolgokról. Mondhatnánk, függenek a gondozóiktól, de emlékeim szerint anno a nők azért választhattak, mert függtek a férfiaktól (a nő a családi tűzhely őrzője volt), a katonák meg azért, mert függtek a feletteseiktől, de ma már ők is megkaphatták ezen jogot!
Végeztem.

4 komment

Címkék: választás

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr302653362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2011.02.16. 15:21:30

Szerintem értelmetlen, mert bizonyos embereknek azért nincs gyerekük, mert valami miatt nem lehet (pl a feleség nem esik teherbe).

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.02.16. 15:31:49

@Mangekyo22: Már azért is furcsa lépés részükről, mert a szegény családokban sok gyerek szokott lenni, és velük most NAGYON kiszúrtak a közmunkaprogram szétverésével.

Végülis lehetne gyerekük mesterséges megtermékenyítéssel, külső donorral, akár örökbefogadással. Az örökbe fogadott gyermek jogai és kötelezettségei 100%-ban megegyeznek a vérszerintiével.

transformer2 2011.02.19. 18:18:24

Mi az üzenete ezeknek az "okos gondolatoknak" ?
Minél több gyereked van annál "nagyobb" ember vagy ?

A gyermekvállalás azonban nem csupán szeretni akarás, kockázattűrő képesség és felelősségvállalás kérdése, hanem anyagi kérdés is.
Tehát közvetve, ha több pénzed van a szavazófülkében is nagyobb befolyásod legyen.

Ez az állampolgárok közötti jogi egyenlőség csökkentése lenne, amit elfogadhatatlannak tartok.
Azt akarják, hogy a lakosság lélekszáma növekedjék. Lenne egy kérdésem: attól nem tart senki, hogy ilyen húzásokkal sokan kivándorolnak majd ?

A fogyatékkal élők választójogához szakértelem hiányában nem tudok hozzászólni. Viszont -őszintén szólva- az általános választójog alsó életkori határát véleményem szerint kitolhatnák 21 éves (sőt akár kb. 24 éves) korra.
És nem ártana ha a politikai ismereteket már az ált. iskolában tanítanák.
Jó lenne, ha azok akik a szavazóurnához járulnak, képesek lennének megfelelően és felelősen átgondolni döntésüket.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.02.19. 19:07:15

@transformer2:
Én úgy en bloc a nagykorúságot kitolnám 21 évre, elvégre nagyon gyerekek vagyunk még 18 éves fejjel. Mondjuk ez is érdekes, hogy most éppen ép észhez akarom kötni, miközben a fogyiknak jogot adnék. :D Mert belegondolva a demensek és a 8 osztály alattiak választójoga is veszélyes, elvégre nagyon könnyen befolyásolhatóak.

Szájer vélhetően a szexuális védekezést nem előnyben részesítő mélyvallásos emberekre akar építeni, a gazdagok mellett. Aki pedig sokat tanul és valóban értelmes ember lesz szép lassan, az nem ér rá gyereket nevelni, ezért kiszorul a politikából.
süti beállítások módosítása