Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Sőt, a gyermek pénz!

2011.02.12. 09:44 Member

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És ez egyáltalán nem túlzás, most már 2 gyermek alatt nincs is értelme élni. Nem azért, mert minden embernek szüksége van pár szaladgáló lurkóra, hanem mert olyan szépen csökkenthetik a béred utódok hiányában, hogy ihaj.

Itt van a számológép, tessék csak nekiesni!

Néhány teszt alapján elmondható, hogy bizony, aki pályakezdőként gyermek nélkül akarja megalapozni az életét, be fog bukni. Egy átlagos szociális munkás bérrel (kb. 100e) számolva ma még 74e-t hoznék haza, jövőre ez már egy tízessel kevesebb! Bezzeg ha volna egy gyermekem, 94 ezret hoznék haza idén (88e helyett), ha már kettő, akkor 109e-et (103e helyett). Szóval elég érdekesen számol a gép, eléggé bétás.

De ami ennek az igazi groteszkitását adja, hogy egy 300e körül kereső bére gyermek nélkül is nőni fog (185e >> 193e), amennyiben négy gyermeken nevel, nem kevesebb, mint 46e forinttal (az gyermekenként 12 500). Populistán fog hangozni, de mi indokolja a már eleve jóval átlag felett keresők gyermeknevelési támogatását, ráadásul progresszív módon?? Az ő gyermekük többet ér talán, mint a szegény emberé? Jó, a család méltóságának megérzése érdekében a West End-ben, és nem a turkálóban kell öltöztetni, és Apple gépet kell adni neki mezei laptop helyett, meg tudom érteni. :D

Szóval én ezt gáznak tartom. Két típus rendelkezik hazánkban magasabb gyermekszámmal, a nincstelenek, akiknél a gyermekvállalás egyrészt az élettervezés feladása, másrészt a jövedelem egyik forrása (az ő esetükben valóban olyan magas családi pótlékot adnak 5 gyerekig bezárólag, hogy az már indokolatlan, egyenesen "elrettent" a munkakereséstől), míg a másik csapat azoké, akiknek már összejött, jól menő üzletek tulajdonosai, és így ráérnek a gyermekneveléssel foglalkozni. Engem személyesen az sem lep meg, hogy 5 főig terjed a családi pótlék újonnan és Viktornak pont annyi van. :)

1 komment

Címkék: fidesz bér

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr72655450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

transformer2 2011.02.19. 18:57:24

Nem éppen az egymás iránti kölcsönös tiszteletről szól, hogy azok akik vmilyen ok miatt nem vállalnak gyereket kevesebbet kapjanak "vállalkozóbb szellemű" társaiknál.
Ezernyi oka lehet, hogy valaki miért dönt úgy, hogy "nem gondoskodik az utódlásáról".
Mondjuk nagyon sokat dolgozik (ebből fakadóan -jó esetben- bőségesen adózik !), sokat van távol az otthonától, vagy nemes egyszerűséggel még saját magát is alig tudja fenttartani, esetleg adóssága van stb. stb.

De amennyiben szimplán kényelmi okokból is dönt a gyermektelenség mellett, ez akkor is magánügye. Végül is ez teljesen korrekt hozzáállás, ha valamiért nem akarunk felelősséget vállalni, akkor tudatosan nem vállaljuk be a dolgot.
Ha nem értünk egyet a szerződésben foglaltakkal, akkor ne írjuk alá azt ! Ebben az esetben ránk nem vonatkozhatnak a szerződésben foglaltak.

Aki gyereket vállal annak tudomásul kell(ene) vennie, hogy egy életre szóló kötelezettséget vállal. Szomorú, hogy milyen sok gyereknél és fiatalnál okoz problémát, a szülői odafigyelés hiánya.

Én úgy gondolom, hogy aki ismeri önmagát annyira, hogy képtelen lenne lehorgonyozni a családja mellé, és ezért inkább nemet mond a gyerek kérdésre, annak nem kell, hogy lelkiismeret furdalása legyen.
És nem kéne, hogy azt éreztessük vele, hogy kevesebb mint mások, hiszen ő is biztosan fizet adót, lehet hogy sokkal többet, mint egy többgyermekes anyuka részmunkaidőben.

Egyszóval a mindenkori kormánynak, az egymás iránti toleranciára, és tiszteletre kéne ösztönözni mindenkit, nem pedig felelőtlenül ítélkezni az íróasztal mögül.

Tovább megyek, az érintettek alapvető emberi jogai sérülnek.
Végül mik vagyunk mi, tenyészállatok ?
süti beállítások módosítása