Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Állatvédő Liga alakul

2011.02.24. 22:16 Member

Ami eddig csak egy távoli cél volt, végre megvalósulni látszik. A Cerberos Állatvédő Egyesület, a Fehérkereszt Állatvédő Liga és az Országos Rendőr-főkapitányság megírta a keretmegállapodást, szabad az út egy hazai állatrendőrség felállítására. Kérdés persze, hogy csak házi kedvencekre vagy haszonállatokra is kiterjed-e a hatáskörük, kifejezetten háztájakra néznek, vagy meglesik a nagyüzemeket is (ahol a termelés sebessége érdekében akár élve dolgozzák fel az állatokat!!), esetleg bezárkóznak BPre és a nagyvárosokba, vagy néha kinéznek vidékre is?

Tapasztalatból tudom, hogy itt a kistelepüléseken keményen tojnak az állatok jogaira, a konzervatív paraszti felfogás dívik. Kutyák az utcán tömegével, vagy tíz évig sorvadnak egy tíz méteresnél rövidebb láncon, csirkék gázolnak a begyükig érő sárban. Ez nem anyagiak, hanem pusztán a nemtörődömség kérdése. Persze vannak pozitívumok is, amikor idősek haltak ki a különféle ingatlanokból és az állat marad, a legtöbb esetben kerítenek neki új otthont.

Személy szerint nagyon meglepődtem, hogy az ügy fővédnöke Szili Katalin volt szocialista házelnök, gratulálok neki a kezdeményezésért.

Személyes véleményem, hogy az állatok jogai megegyeznek az emberek jogaival, úgymind táplálás, mozgásigény, egészséges környezet, kínzás és embertelen (!) bánásmód tilalma. Aki állatot nevel, ugyanazzal a felelősséggel bír, mint aki gyermeket, és halálukat nem okozhatjuk szándékosan étkezésre való feldolgozásukon túl. Végeztem.

Szólj hozzá!

Címkék: állatrendőrség

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr232688653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása