Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

"Egy gondolat bánt engemet...

2011.03.07. 12:48 Member

 ...hogyan menthetem meg szülőföldemet?"
Vélhetően ezek a gondolatok keringtek Vona "Zázrivecz" Gábor fejében, akit ezen a településen találtak meg egy kerecsensólyom fészkében, jézusi stigmákkal a testén és árpádsávos nyalókával kezében.

Komolyra fordítva a szót, a történet úgy szól,...

Libsi verzió: ...hogy az elszegényedett, közmunkától megfosztott 2600 fős településen a szokásos bűnbakgyártó folyamat játszódott le, és szerencsétlen egybeesésként egy idős, gyógyíthatatlan beteg, magára maradt falusi akkor vetett véget életének, amikor két roma család a településre költözött. Ezt félreértelmezve...

Vérmagyar verzió: ...hogy a mocskos alja tetvek terrorizálták a falut, megfenyegették a szegény idős bácsit, össze is köpködték, és az miután megtudta, hogy még két család költözik a faluba, az igazságtalanságra saját halálával hívta fel a figyelmet. Erre teljesen jogosan reagálva...

...két helybéli videóüzenetet küldött a Jobbiknak, hogy segítsenek rendet tenni. Gabi nem nézhette tétlenül a földnek, melyen az őt kihordó turulmadár fészkelt, beszennyezését, és megígérte, 2000 gárdistával polgárőrrel (Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület) megmentik a települést. Természetesen az említett két család mégsem költözött be.

Erre reagálva az LMP helyi aktivistája és négy frakciótagja, valamint a cigány kisebbségi önkormányzat a helyszínen a mediálás lehetőségét kínálta fel, hogy ne fajuljon a Jobbik által favorizált polgárháborúvá a helyzet. A cigányok nem bízták a véletlenre, elbújtak, vagy téglákkal torlaszolták el házaik bejáratát, nehogy meglátogassa őket valamely jólelkű honvédőnk. Ez a jelen annak, hogy nem voltak felkészülve és féltek. Ráadásul kollektív bűnössé lettek kinyilvánítva a 2-3 problémás helybéli család miatt.

És a Jobbikban ez a legszomorúbb. Miután minden ötletüket nyúlta a Fidesz, és rosszhiszemű, megtorló, szankciókkal sújtó szemléletükben semmi konstruktív nem jut eszükbe, újra és újra kijátsszák a Joker lapot, a cigányok lapját, hogy feltüzeljék az etnikai konfliktusokat és (vissza)nyerjenek egy-két szavazót abból a több ezerből, aki már rájuk unt. Ma a faluban a közmunkásokkal teljesen elhagyott terepekre mentünk, és nénik áltak házuk kapujában, és nem mozdultak. Nem mozdultak, csak fejük követett bennünket radarként, és nem szólaltak meg, köszönésünkre sem reagáltak. Ezekkel az idős, magukra maradt, kiüresedett életű emberekkel miért nem foglalkozik a gárda? Lehetne velük beszélgetni, bevásárolni nekik, kiváltani a gyógyszert, segíteni művelni a kertet. Ehelyett csak árvízvédeni (ez a tevékenységük kivételesen hasznos, de itt véget is ért a felsorolás) és a cigányozás marad. Utóbbi azért irritál különösebben, mert nyíltan sohasem hangzik el, hogy "kiirtanánk őket" (bár Szegedi Csanádnál rezeg a léc), ellenben egymás között megy a szép szavak kántálása!
Legyen elég ennyi, beállítottam és rögzítettem mindent, végeztem.

4 komment

Címkék: jobbik cigányság gyöngyöspata lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr832718083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2011.03.07. 18:31:11

Én nem értem, hogy miért a létező zsidó veszélytől és cigány terrorról beszélnek... mert én speciel nem a cigánytól vagy zsidóktól félek..... én jobban félek a kínaiaktól (rohadt gyorsan reprodukálják magukat, piszok sokan vannak és ők 100 forintért elvállalnak olyan munkát, amit mindenki más minimum 10000-ért!!!!!)....(! kínai maffia).

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.03.07. 18:44:22

@Mangekyo22: A zsidót nem látják, egyfajta láthatatlan ellenség, aki mint szintetikus pénzt teremtő pénzoligarcha, elveszi a tőkét a termeléstől és hiteleivel tönkretesz mindenkit. Persze ennyire hülye nem lehetne senki, hiszen ha nincs termelés, a pénzt nem lehet megenni.

A cigányt meg látjuk, de nem tudjuk, mit csinál, ezért ha valami gyanús történik, ő lesz a bűnös, mert az én fajtám nem árthat önön magának.

Jó felvetés Kína (India még jobb), szinte kizárólagosan termel a világon, dinamikusan fejlődik és migránsai a tőkét az anyaországba szállítják (egyedül az USÁ-ban vannak volt telepes családok, máshol nem vették fel az adott ország állampolgárságát és a nyelvét sem tanulják meg). Nálunk kb. 200 000-ren vannak, többségben a fővárosban, és vagy ruhával, vagy kajával kereskednek, etnikailag teljesen zártak.

Indiában meg ugye mérhetetlenül nagyok a jövedelmi különbségek, fenntarthatatlan a gyermekmunka és éhséglázadás várható. Azt szokták mondani, ha az a sok pocak egyszerre megkordul, az É-Afrikai felkelések kis előjátéknak tűnnek majd.

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2011.03.07. 22:31:49

Azért sokan örülnének, ha 1-1- ilyen felvonulás napi rendszerességgel előfordulna. :D Cigánybűnözés pedig egy létező fogalom, és szerintem az olyan rablógyilkosságok, amelyek során 5000 forintot lopnak el, de a szerencsétlen idős embereket olyan szinten széttrancsírozzák, hogy autóbalesetként kezelik az esetet (ezt konkrétan több, nem jobboldali médiában is visszahallottam, pl. RTL, TV2, MTV, stb.) sokkal szörnyűbb, mint egy mezei felvonulás + beszéd megtartása, LOL. Én úgy vagyok vele, hogy csak az fél, akinek van rá oka. A Jobbiknak sosem a cigányokkal volt gondja, hanem a cigány bűnözőkkel. Tudtommal sem a Gárda, sem a Jobbik senkire nem törte még rá erőszakkal az ajtót, trancsírozott szét ártatlan polgárokat, főleg cigányokat. Mellesleg vannak roma ismerőseim, akik örömmel fogadják a Gárdát, mert az ilyen tolvajok a saját fajtáját is meglopja, és tényleg mindenkinek elege van belőlük. BTW, Vonák sosem mondták, hogy CSAK a romák bűnöznek, a fehérgalléros bűnözés ellen, a korrupció ellen ugyanúgy kiállnak, de mivel főleg a vidékiek támogatják őket, és más nem foglalkozik ezekkel a problémákkal, inkább ott érvényesülnek, és élveznek prioritást. A nagypapa esetét meg nem ismerem, erről speciel egyáltalán nem is hallottam.
Ja, a Jobbik + Gáda kombó hordott már homokzsákokat árvíz esetén, parlagfűirtást és sírgondozást is vállaltak már önkéntesen.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.03.10. 21:35:18

@Aszteroida-bányász metal énekes:
A parlagfűirtásról eddig nem hallottam, mint önkéntes gárda-tevékenységről (ez konkrétan önkormányzati feladat), ellenben nem sok pozitívat tesznek az árvízvédelmen túl, ahol konkrétan hallottam már olyan esetről is, hogy cigány-gárdista adták egymásnak a zsákot.

De nem ezzel van a probléma. Ez jelenleg már nem több, mint kétségbeesett politikai tőke-kovácsolás (érdemes YT-on ránézni a felvételekre, észveszejtő, ahogyan több osztag masíroz egymást érve a településen), mivel már rengeteget gyengült a Jobbik vidéken (alig érik el a 10%-ot), a Fidesz javára (Szonda ipsos eredményekre gondolok, kicsit csalókák mondjuk).
Az ilyen darabolós, halálraverős eseteket ugyanúgy fenntartásokkal kezelem, mint a Temerini fiúk történetét, akik esetében szintén azt a verziót adta le a tömegmédia, hogy levizelték áldozatukat, a belét szétroncsolták, fojtogatták, fekáliával kenték be, etc., miközben egy szó sem igaz az egészből, viszont mivel vajdasági fiúkról van szó, a Jobbik nagyon felhördült az eseten, míg cigányok esetén a kuruc.info nevű álportál segítségével nyomják az álinfót ezerrel, egy-két történet esszenciáit égetve az agyba. Ez pedig nem más, mint a mélyszegénységben élő magyarok és a mélyszegénységben élő cigányok közé egy etnikai színezetű konfliktus keverése, hogy valamicskét visszaszerezzenek a népszerűségükből, ellenben valós megoldást meg sem próbálnak ajánlani, az emberi jogok tiszteletben tartásának megtartásával. Ma olvastam, hogy Tiszavasvárin Csendőrséget állít fel a Jobbikos vezetés (gondolom nem kell bemutatni, ez a mintatelepülésük), majd kiderül, hogy akkor ennek milyen szerepet szánnak.

A cigánybűnözés szót az államszocialista időkben használták bűnügyi szakszóként, de mára igyekeztek eltüntetni a hivatalos szóhasználatból, mert félő, hogy a két tagszó közé egyenlőségjel kerül a köztudatban. És nagyjából be is jött.

A fehérgalléros bűnözés kényes kérdés, mivel nehezen tettenérhető, remélem, hogy a ma kitudódott szentendrei (jó kis szerb település :D) eset csak egy véletlen malőr a helyi Jobbikos képviselőktől (lényegében átminősítették a Fideszesekkel együtt a földjeiket belvárosira, hogy többet érjenek), ugyanis a korrupció elleni harc és a természetvédelem a Jobbik hitelességének két utolsó bástyája.
süti beállítások módosítása