Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Közmeghallgatás Dunavecsén

2011.03.09. 21:56 Member

Ma részt vettem életem első "hazai" közmeghallgatásán, és elégedetten álltam fel a gyűlés végén. Kb. 70-80 fő jelent meg, többségében idősebbek. A Polgármester Úr, Vörös Sándor meglehetősen realistán ábrázolta az előzőt ciklus és sajátjuk eddigi munkáját, a költségvetést (ami kb. 60 milliós hiánnyal számol) és a jövőre vonatkozó terveket. Nagyjából az hangzott el, mint az eddigi testületi gyűléseken összesen, hogy megváltozott a közmunkaprogram, hogy a térfigyelő-rendszer már nem fog önerőből menni, hogy mennyire bebuktuk most a 2005-ös csatlakozást a környékbeli hulladékszövetséghez (ez miatt nem valósulhat meg a szelektív- és zöld gyűjtés jelenleg), hogy a 2009-es SZTK felújítást mennyire sikerült elszúrni a képviselők be nem avatása miatt, hogy az ebtelepet lobbi okán ideiglenesen bezáratta az ellenőrzésre kirendelt állatorvos, hogy a belvíz mekkora károkat okozott, és nem utolsósorban, hogy a közintézmények hőellátása modernizálva lesz (a jelenlegi kazánt pedig elkérték a múzeumba (!)).

Egy érdekes kezdeményezés is indult a település rendbetételére, Egy nap a városért névvel, mely egy nap társadalmi munkát takar majd, remélhetően sikerül annyira motiválni a helyben lakókat, hogy kicsit megszépül a település. Persze én jobban örülnék, ha a látképen túl az itt élők életminőségét is sikerülne javítani, de erre a hosszú lejáratú hitelek ledolgozásáig nem sok lehetőséget látok.

Dunavecséről tudósítottam, végeztem.

Szólj hozzá!

Címkék: dunavecse közmeghallgatás

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr542726372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása