Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Korkedvezményes nyugdíj? Minek?

2011.03.31. 22:20 Member

Megy a morgás, amiért a kormány úgy döntött, elveszi a korkedvezményt a rendőröktől, tűzoltóktól, bányászoktól, és ezáltal ezen "életveszélyes" területek iránt csökkenni fog a kereslet. Illetve szakértői vélemények szerint 45 év felett már a "rendőr sem a régi", nem képes feladatát úgy ellátni.

De kérdem én, csak ők vannak minden nap veszélyben? A szociális munkás, akit a telepen a feszültség és kilátástalanság oldásaként jól megkergetnek, nincs veszélyben? A tanár, akit a gyerekzsibaj őrjít évtizedeken át, nem károsodik? Aki atomerőműben mérnök, nem fog esténként fluoreszkálni évtizedek múlva? Megfordítva a kérdést, a rendőrök minden nap rablótámadásba keverednek, vagy azért a kocsikázás és a bírságolás is belefér a napi programba? A tűzoltók minden nap kockáztatják az életüket lángoló épületekben, vagy van, hogy egy hétig csak cicákat szednek le a fáról? (és az önkéntes tűzoltók nem kapnak kedvezményt?). Szóval a jelen rendszer nagyon gáz, 45 éves, életerős embereket enged pihenőbe, ráadásul a bérükkel megegyező nyugdíjért. Erre valódi lépés lehet az életpályaprogram, ami időközben új munkakörre készítheti fel megfáradt rendfenntartóinknak, még mielőtt a tespedésnek adnák át magukat életük hátralévő részére. Igazságosnak kell lennünk, ez kb. olyan kiváltság, mint amikkel a munkásosztályt látták el a megboldogult érában (hosszabb GYES, főiskolai felvételin pluszpont a gyereknek), vagy mindenki kapjon egyenlő lehetőségeket, vagy senki. Végeztem.

2 komment

Címkék: nyugdíj korkedvezményes nyugdíj

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr722789711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.04.13. 20:41:22

@transformer2: Jelenleg ott tart a sztori, ha elveszik tőlük a korkedvezményt, a nagy részük elhagyja a rendőri posztot.

A többieknek felzárkóztatás? Miként? De Opti(mus)mista vagy! :) Új munkahelyekre "teremtésére" sincsen pénz, nem hogy a jelenlegiek kedvezményeinek növelésére.

Abban az esetben fogadom el az érvedet, ha a nyugdíjhoz bepasszintjuk, hogy kizárják egymást a munkaviszonnyal és a tiszteletdíjjal (utóbbit a sok nyugdíjas polgármester és ogy képviselő okán)! Ugyanis az hol korrekt, hogy a 45-65 között végzett plusz munkákkal az amúgy sem alacsony nyugdíjukra még rá tudnak dolgozni pár %-ot? Ha ez kell ahhoz, hogy a rendfenntartók rendszerhűek legyenek, az már régen gáz.
Lehet, hogy mindenkinél rögzíteni kellene az aznap elvégzett teendőket és az alapján korkedvezményezni (hogy ki mennyire használódhatott el)? Nem tudom, de a jelenlegi rendszer igazságtalan, mint a dög.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.04.14. 13:41:31

@transformer2: Én úgy látom, hogy a Fidesz politikájában a nyomás fentről lefelé, és nem alulról indulva működik, vagyis ha a rendőrök most kilépnek, a katonaságból raknak át rendőrnek, újraépítik a csendőrséget, vagy zsoldosokat hoznak be. :)

A másikra is válaszoltam, csak elfelejtettem idézni.
süti beállítások módosítása