Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Tömegközlekedés

2011.04.27. 19:59 Member

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komoly visszatartó erő a vidéki hálózat sivársága, vannak települések, amelyeken csak napi 3-4 busz halad át  Egy ilyen település nem lehet vonzó egy tevékeny embernek, aki jön-megy, aki esetleg tanulni szeretne, ráadásul ez a zártság idővel konzerválja is az ottani viszonyokat, és elrejti a feszültségeket, amíg azok ki nem robbannak (azt hiszem, nem is kell megemlítenem a legaktuálisabb példát). A kérdés az, mivel lehetne vonzóvá tenni az emberek számára a tömegközlekedést, hogy a volántársaságok számára is vonzó legyen járatokat indítani. Hogy vonzó legyen az emberek számára a tömegközlekedés, és rendszeresen használják is azt, nem elég a jegyvásárlás, a bérletek közül csak a tanulóbérlet nyújt kielégítő szolgáltatást, de azt is csak a lakóhely és az oktatási központ között (a diákjegy 50%-os, a diákbérlet 90%-os kedvezményt nyújt).
Tudtátok, hogy létezik országos, keleti (Duna-Tisza köze és Tiszántúl), nyugati (Dunántúl), megyei és viszonylati bérletjegy is? Ugye, hogy nem? Egyáltalán nincsenek meghirdetve, csak a központokban kaphatóak, és hosszas keresés után találtam egyetlen árajánlatot. A megyei bérlet 83e forint havonta. Mennyi lehet vajon egy országos szintű? 160e? És ez kinek éri meg? Magyarán létrehoztak egy rakás jegytípust, amit éppenséggel nem is lehet megfizetni, mert ennél még autóval járni is sokkal célszerűbb.
 

Számomra az ideális bérlet olyan volna, hogy egyszer kelljen megvennem egy évben, akár részletfizetési lehetőséggel is, és utána az egész országban járhassak, kelhessek. Így biztosan ott lennék minden kongresszuson és nem azon filóznék, hogy a tanulmányaimat és a regionális egyeztetőt hogyan szervezzem össze, mások érdekeinek rovására. Nem egy ember állna át a buszra, ha meg lehetne azt fizetni, és mennyivel kevesebb benzint pöfékelnénk el. Végeztem.

 

Szólj hozzá!

Címkék: tömegközlekedés

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr522860228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása