Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Közmunka Dunavecsén

2011.07.21. 12:18 Member

2011. július 14.-én Dunavecsére látogatott Kaufer Virág országgyűlési képviselő és csapata, hogy megtekintse egy vidéki kisvárosban az idei évben meghirdetett új közmunka program megvalósulását, a benne rejlő lehetőségek kiaknázását és a vele együtt járó korlátok megismerését. Fehér János Zoltán közmunkaszervező, az LMP dunavecsei tagja vezette körbe vendégeit, akik tapasztalatokat és információkat cserélhettek a rászorulókkal, akik éppen a város vízelvezető árkait korszerűsítették, érezve feladatuk fontosságát. A velük való beszélgetés során megtudhattuk, hogy többük rendelkezik középfokú iskolai végzettséggel és több éves munkatapasztalattal, melyet a jelenlegi munkaerőpiac nem képes kihasználni, különösen a hátrányos helyzetű kistérségekben.
Ezt követően a település polgármestere, Vörös Sándor ült egy asztalhoz az LMP képviseletével, megvitatva a közmunka jelenlegi alkalmasságát a munkanélküliség kezelésére, valamint a párt által is támogatott szociális gazdaság esetleges helyi lehetőségeit. Egyetértés mutatkozott abban a kérdésben, hogy a hosszabb távú, helyi igényeket kielégítő munkavégzés lehet a kulcs a munkaerőpiacra való visszavezetésre, ennek lehetőségei, kifejezetten a magára hagyott vidéken korlátozottak. A helyi közmunka szervezése szorosan összekötődik az önkormányzatok költésvetésének állapotával, akiknek így erejüket felülmúlóan kell az egyre növekvő tartósan munkanélküli rétegeket az ellátásra való jogosultságuk feltételeinek teljesítéséhez hozzájuttatnia. A valódi segítségnyújtáshoz szervezett szakértői gárda szükségeltetik, akik a megfelelő motiváló eszközök ismeretében végezhetnek értékteremtő és hasznos tapasztalatokat adó munkát a rászorulókkal. 

Szólj hozzá!

Címkék: közmunka dunavecse lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr273086027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása