Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Rasszista a szlovák sterilizációs terv?

2011.08.15. 20:41 Member

Dehogyis, hiszen nem a faji, hanem életlehetőségi alapon ajánlják fel a szegényeknek, hogy ingyenesen jussanak fogamzásgátlóhoz vagy sterilizáltathassák magukat. Szerintem éppen, hogy gyenge ez a felvetés. Javaslom, mi, magyarok, ne Ócsára szállíttassuk a bedőlt hiteleseinket, hanem Szibériában kapjanak egy fakunyhót, prémesállatokra vonatkozó vadászengedéllyel. De természetesen adhatunk kérdésre ciántablettát is, hogy a család fájdalom nélkül hagyja el az evilági fájdalmakat.

Több eset is létezik, ami indokolja a magas gyermekszámot. Az egyik, amikor a gyermekhalandóság kiemelkedő, főként a törzsi szintű országokban. Ahol a lakosság java mezőgazdaságból él, ott is sok gyermeket vállalnak, akik majd később segítenek a gazdaságban (kivéve, ha nagy a szegénység, akkor egykéznek!). A hívő családokban, különösen a kisegyházaknál, elutasítják a fogamzásgátlást, így a gyermekszám magasabbra ugrik az átlagnál. És persze vannak azok, akiknél már semmi értelme a családtervezésnek, mert igazából nincsen vagyon, amit túl sok felé kellene osztani, sőt, valljuk be, az állandó gyermekvállalás mindig kiegészíti a keretet, amivel a család gazdálkodhat. Ezért nem fogják ezt bevállalni. Másrészt a leggyakoribb fogamzásgátlás, a tabi még mellékhatásokkal is jár, amiktől minél egyszerűbb lélek valaki, annál jobban ódzkodik.

Kell adni egy lehetséges perspektívát az életre, hogy legyen értelme előre tervezni, akár a gyermekszámot is. Legyen helyi termelés helyi piacra. Legyen együttműködő helyi közösség. Még a magasabb végzettségűek élete is bizonytalan, akkor mit várunk azoktól, akiknek a végzettsége nem haladja meg az általános iskolát?

5 komment

Címkék: szlovákia szegények

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr683156349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.08.19. 12:21:47

ez is egy ok hogy a kisebbségek nagyobb gyerekszámot vállalnak:

kkbk.blog.hu/2011/08/12/a_kaufman_terv

hadd kérdezem meg, te magyar identitású vagy?

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.08.21. 16:37:29

@tesz-vesz: Ezt az állítást furcsállom annak tükrében, hogy a drávaszögi, muravidéki és a bulgerlandi magyarság éppen fogyóban van, mind a magas identitásváltás, mind az alacsony szaporulat miatt. A gyermekvállalás inkább szocio-kulturális tényező, mintsem hogy a nemzeti hovatartozás önmagában ezt eldöntse. Az már más kérdés, hogy a magyaroknál az értelmiségi (gyakorlatilag érdekképviselő) réteg hiánya és a falusi elszigeteltség inkább a gyermekszámot apasztja, míg mondjuk a cigányság és a hozzájuk hasonló körülmények között élők esetében feltornázza 5-6 köré.

Magyarnak vallom magam (másnak nem is igazán tehetném), de a hazafias túlbuzgóságot már inkább ügyes elterelésnek tartom a legnagyobb problémákról.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.11.29. 07:44:22

@tesz-vesz: "ez is egy ok hogy a kisebbségek nagyobb gyerekszámot vállalnak"

Nem a kisebbségek vállalnak nagyobb gyerekszámot, hanem azok, akiknek nincsen jövőképe.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.12.02. 15:19:37

@Member: abszolút nem értek egyet.

van, hogy a gyerek a jövőkép. pl a megélhetés jövőképe
süti beállítások módosítása