Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Népszámlálás 2011

2011.10.02. 20:09 Member

Teljesen megdöbbentve tapasztalom, hogy az emberek nem csak az egyszerű kérdőíveket készülnek szétbarmolni, hanem a népszámlálást is. Nagyon vicces, amikor emberek munkáit csomagoljuk sz*rba azáltal, hogy egy pillanat alatt széthülyüljük a nem mindig tökéletes íveket.

A KSH adatok alapján mondható meg, hogyan alakult a munkanélküliség adott régiókban, hogy adott településeken mekkora a roma lakosság, hogyan alakult az emberek hitélete, hogy egy felnőttre átlagosan hány gyerek és hány nyugdíjas esik, hogy mekkora az átlagéletkor, hogy hány ingatlan áll üresen az adott településen. Egyszóval egy független és biztos adatforrás. Tudom, most parázunk a Fidesz kémdroidjai miatt, rajta van a papíron a lakcímünk, de mivel sem az értékrendre, hát még a pártállásra nem kérdeznek rá, most mitől tart ennyire mindenki? Egy veszéles kérdés van, hogy ki mennyit tartózkodott külföldön.
Ez az egy kötelező adatszolgáltatás van, vegyünk már erőt magunkon. A netes kitöltés kb. 6 perc személyenként. Én már megtettem.

Az mondjuk baromira zavart, hogy nem vallhatom magam agnosztikusnak. Nem vagyok ateista, nem tagadom Isten létét, pusztán csak lesz*rom.

6 komment · 2 trackback

Címkék: népszámlálás

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr783272711

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Megszámláltattunk. 2011.10.03. 09:59:20

Begyűrűzni látszik kis hazánkba is digitális kor, a 17. népszámlálást (remélem jól emlékszem a sorszámra) már elektronikusan is lehet teljesíteni, jómagam ezt is cselekedtem. A népszámlálás jó dolog, fontos dolog, és mégis a legtöbb ember rühelli. Szám...

Trackback: A Magyar Jedi Rend Sajtóközleménye 2011.10.03. 07:46:37

  A Magyar Jedi Rend, Jedi Tanácsa tiltakozik az ellen, hogy a KSH a 2011-es Népszámlálás online kérdőívében nem ad lehetőséget a szabad vallás kinyilvánítására azzal, hogy az ide kapcsolódó kérdés válaszadási lehetőségénél egy menüb...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.10.03. 07:47:43

Valaki a jogállamot barmolja szét és valakik azokat, akik ezt szétbarmolták.

vilagnezet.blog.hu/2011/09/27/nepszamlalas_jogszeru_elutasitasa

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.10.03. 13:04:59

@IGe: Nem teljesen. Ugyanis tíz évente van népszámlálás, ezzel nem 3 kormány munkáját vered szét, hanem rengeteg szakdolgozóét és egyéb társadalomkutatóét.

Nem minden a kormánytól függ, ez nem a Nemzeti Aberráció. :)

transformer2 2011.10.05. 15:47:21

Szabad mondanom még néhány "veszélyes" kérdést ?

Hány négyzetméter a lakásod ? >> jöhet az ingatlan adó ?

Mivel fűtesz ? >> áttervezzük a gázártámogatást.

És hát a személyes kérdőív, teljes utolsó oldala.

Amíg demokrácia van, semmilyen adatgyűjtés sem veszélyes. De csak a szó száll el ! Az írás mindig megmarad !

Mondjuk az nagyon durva lenne, hogy beixxeled, hogy "pirézi" vagy és 10 év múlva jönnek érted, hogy kitoloncoljanak... vagy egy vasúti kocsiba gyömöszöljenek...

De már volt rá példa.
Persze, hogy meggondolják, hogy mit ixelnek, más baj nincs... csak éppen bele lehet halni !

Mindig gondoljuk meg, hogy mit írunk le, illetve mit hová ixelünk.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.10.05. 16:14:43

@transformer2: Csak mint mondtam, ezt a KSH bonyolítja le, nem a kormány. És ha el akarnak hurcolni, nem fogják egyesével kiválogatni, hogy ki mit jelölt (elvégre a kérdéssor lakóingatlanhoz köt, ahonnan az átlag költözik), nagyobb eséllyel "akit a környezete annak tart" címszóval fogják lebélyegezni.

Nagy lakásokat hülyeség volna megtámadniuk, mert nem hiszem, hogy a képviselők (és általában a gazdagok) java 10 m2-en él, vagy talán már itt is bejelentem magam máshova?
A fűtés már fogósabb kérdés, de ennél, vagy az előzőnél mit tudsz hazudni? Ha a származásodat "le tudják ellenőrizni", akkor ezt a legkevesebb.

WanGood · http://animemangapalota.blog.hu 2011.10.06. 23:38:31

@Member: Mindig tanul valami újat az ember, ezek szerint én is agnosztikus vagyok? :D

Én még nem töltöttem ki a kérdőívet, de az ilyen "gyanús" kérdésekkel körültekintő leszek, az biztos.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.10.07. 08:39:55

@WanGood: Sokan azok, de nem tudják, hogy van ilyen, vagy csak nem merik belátni, hogy azok. Nálunk úgy látom, hogy elvárt dolog, legalább higgy benne, még ha nem is cselekszel az ott leírtak szerint. Persze nem úgy, mint az USÁ-ban, ahol még az evolúciót is csak félve oktatják.

Szlovéniában a lakosság kb. 10%-a ateistának vallja magát, még érdekesebb, hogy 1991-ben még volt 3,5% agnosztikus is, de aztán ez a lehetőség kikerült a kérdőívről. Ha jól emlékszem, 2002-ben volt utoljára náluk népszámlálás.
süti beállítások módosítása