Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

A határon túli magyarok munkacsoport mai találkozójáról

2011.12.17. 16:52 Member

Kis pártunk nagyobb lelkesedése kapcsán összeültünk a központi irodában, hogy beszélgessünk a számunkra kívánatos nemzetpolitikáról. Ez nem csak a határon túli magyarok szervezeteikkel való együttműködést takarja, akikkel amúgy egész pozitív a kapcsolatunk (a három párt nevét nem említenénk, mivel a Fidesz ossza ki jelenleg a szervezetek oktatási és kulturális támogatásait és még megsúgnám nekik, hova pumpáljanak többet a bábpártjukba), hanem az úgynevezett Új Hazafiságot, ami távol áll mind a posztszocialista „fasisztázástól”, a Fidesz-féle szavazógyártástól és a szélsőséges nacionalizmustól is. Dorosz Dávid és az Erőszakmentesség Kabinet már szinte minden elcsatolt honrészben járt, reményeink szerint jó úton haladunk a Hungarus tudat felé, lassan, de biztosan. :)

Nemzetinek együtt kell lenni és nem valakikkel szemben, és az „összefogás” oka nem lehet a politikai hatalom stabilizálása. Az ideális egy kétkamarás parlament felsőházi frakció volna a határon túli magyarok számára, de mivel erre itthon nincs lehetőség (bár az épület éppen adott hozzá), egy 52 tagú bizottságot hoznánk létre vétójoggal. Az pedig személyes megjegyzésem, hogy a történelmet nem szabad sem semmibe venni, ahogyan átírni sem. Meg kell ismernünk minden részletében, hogy tisztán lássuk, mivel semmire sincs egyszerű válasz. Sajnos. 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr83471171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2011.12.19. 12:40:55

Azért az ne felejtsük el, hogy nem a narancsfejűek mánia a minnél több szavazat megszerzése.

Szlovákia is ugyanúgy ad kettős állampolgárságot és szavazati jogot a Szlovák választásokhoz, mint amit itt akarnak elérni, csak Ján Szlota... + a többi ország is ad ilyen kettős állampolgárság mellé járó "hála-szavazatot".

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.12.19. 13:23:40

@Mangekyo22: Mint mondtam, ezek a külföldön élő szlovák állampolgárok is el fogják azt veszíteni. Hozzáteszem, hogy a külföldi munkavállaló nem feltétlenül veszi fel adott ország állampolgárságát, ilyenkor a szavazati joga továbbra is él. Sőt, ha mondjuk adott ország ad letelepült állapotot (kell, mert általában ez a feltétele az állampolgárság felvételének), akkor csak a helyi politikai szereplésről kell lemondanod, a legtöbbeket csak az anyaország politikája érdekli igazán. Én is valószínűleg a magyar eseményeket követném.

Kíváncsi leszek rá, hogy meddig tudják a magyarságot bűnbaknak beállítani. Azért a szlovák lakosság sem hülye ennyire.
süti beállítások módosítása