Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Kikből épülhet fel az Ellenzék?

2012.01.06. 16:52 Member

Az egyik legnehezebb kérdés, hogy kikkel lehet és kikkel érdemes összeborulni. Az ellenzék széttöredezett, látszik, hogy mindenki stratégiázik, kóstolgat, titkolózik és próbálkozik. Az MSZP számomra teljesen kizárt, az elmúlt 20 év gyökérkedéséből 12 év az ő számlájukra írható, a párt belülről egy holdudvarharc, a szövetségesnek odadobnák koncnak az oktatás/egészségügy/szociális ügy területeket, hogy ők szívjanak vele a forráskivonásokkor. Persze engem a technikai koalíció során az sem lepne meg, ha végül nem oszlatná fel magát az MSZP többségű szövetség, mert nekik ez jó, övék a legnagyobb frakció.

A Fideszben biztosan vannak rejtőzködő értelmesek (pl. Bencsik János, Ángyán József), akik ebben a hatalomcentrikus szabadelvű pártban nem tudnak megszólalni, de számomra az is gyanús, hogy nagy részük megélhetési politikus. És ilyenekkel összefogni olyan, mint tehénlepénybe ugrani a lószarból, nem túl előnyös.

A Jobbikot konkrét ügyek mentén el tudom képzelni, de akárhányat megismertem közülük F2F, autoriter, negatív érzelmű, gyűlölködő embereket láttam, akinek a nemzeti érzelmekhez zsidózni, cigányozni és euzni kell, az maradjon csak a mocsár mélyén, a többiek szerintem jöhetnek, semmi gond azzal, ha valaki nemzeti.

A DK egy rossz vicc, Gyurcsánnyal összefogni maga az öngyilkosság, hiszen ő a legnépszerűtlenebb nem fideszes politikus, ráadásul mindent a piacra bízna, és amúgyis, etikátlan figura. A Szolidaritás és 4K esetében hallottam olyan mondákat, hogy a vezetők nagyon közelednek a DK-MSZP felé, pedig ezzel megalakulásuk célját ásnák el, elárulva a sok belépő egyént. Ha nem alakulnak át fiókszervezetekké, vállalhatóak.

10 komment

Címkék: mszp fidesz jobbik ellenzék szolidaritás 4k dk lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr1003524640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2012.01.06. 22:51:20

Ehhez képest maga Schiffer mondta, hogy az LMP az MSZP-vel és a Jobbik-kal karöltve fognak működni, és nem, nem csak 1 híradóban mondta...

Ha az LMP annyira szeretne ellenzéket alakítani, akko egy tanácsot adok: SE az MSZP, SE a Gyurcsányista Párt, SE pedig az SZDSZ-t ne válassza, mert akkor tuti, hogy hitelét veszti a párt. Remélem nem kell mondani, miért. Ha meg az MSZP és a GYP meg LMP-s tüntetést próbálnak felhasználni (mert ők amúgy 1000-el szarnak abba, mit csinál az Orbánka, lényeg hogy vissza szerezzék "azt"), akkor nyugodtan tessék azt csinálni, amit a huligánokkal tesznek a tüntetés szervezői külföldön: elkergetni őket, ha másképp nem megy, kihívni a rendőröket és elvitetni őket garázdaság, közösség elleni izgatás és rendbontás vádjával.

Mert amúgy még működne is az LMP tüntetései nagy része, de ha az emberek meglátják "őket" ott köztük, egyből mindenkinek az jön le, hogy "ez tényleg az SZDSZ 2", ami nem igaz, de tudjuk, hogy megy ez...

A 4K meg a "Szolidaritás Párt" meg alapból viccek, sőt, a rendőrök a "csak azért is tüntetek azért, hogy már 40 éves koromban nyugdíjba mehessek oszt feketén vagy külföldön még dolgozhassak jogomért" meg már azt a kis tekintélyt is elveszítik, aminek a 90%-át az MSZP rombolt szét.

Szóval én azt mondom, próbáljon meg az LMP minnál több zöld párttal szövetkezni, nincsenek azok olyan hű de kevesen. Tudtommal volt egy másik zöld párt is régen, ami indult a 2010-es választásokon, csak nem jutott be... az MSZP, SZDSZ, GYP meg ilyeneket meg felejtsék el, csak saját tekintélyüket rombolják ha szövetkeznek velük.

Amúgy lehet, hogy rosszul értettem, de a "legnagyobb frakció" ugye nem egyenlő a legnagyobb ellenzéki párttal, mert az most jelenleg a Jobbik - már ha a népszerűséget nézzük, mert amúgy valóban az MSZP a legnagyobb ellenzék 3-4 tag fölénnyel.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.01.06. 23:13:06

@Mangekyo22: Az LMP egyedül kevés lesz, ez 100%, nameg ez éppen egy súlyos vád, hogy nem vagyunk eléggé szövetkezésre hajlamosak. Az egyiknek ez nem jó, a másiknak meg az. :) Amúgy Schiffer milyen együttműködésről beszélt? Mert nem mindegy, hogy közös célok, közös ideológia vagy pusztán technikai összefogás rövid időre.

Frakció = 1 párt parlamentben lévő képviselői. Változó, ki méri többre a Jobbikot (pl. Nézőpont) és ki az MSZP-t (Századvég).

Amire te gondolsz, az a Magyar Szociális Zöld Párt, ennek a színeiben bohóckodik TomCat Polgár Tamás. Vagy a Zöld Baloldalra gondolsz? Ők meg csak simán kommunisták.

Mangekyo22 2012.01.07. 07:34:04

@Member: Hűha... szóval akkor nincs túl nagy választék zöld oldalon? Hát ez szégyen...

Mondjuk a TomCat egész szépen bemosott az egyik Jobbik-ok politikusnak, szóval azért nem lenne vészes a Magyar Szociális Zöld Párt e téren, bár tény, bármi jobb az MSZP, GYP és SZDSZ triumvirátus helyett...

Én egy szóval sem mondtam, hogy az LMP nem hajlamos szövetkezni, csak azt mondom, hogy amíg az MSZP, GYP és SZDSZ politikusai rontják a levegőt az LMP rendezvényein, addig mindenkinek az fog lejönni, hogy az LMP az SZDSZ 2.

Amúgy az általad említett 2 párton kívűl van még zöld párt?

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.01.07. 07:41:42

@Mangekyo22: A zöldek mindenhol ilyen szinten vannak csak támogatva, nem szokás sejteni, hogy a bolygó véges. :)

TomCat Novák Elődnek húzott be, de ő maga egy zavaros idióta. Csak provokálni tud, néha maszoposnak vallja magát, néha szélsőjobbosnak, néha a jobbikot alázza, néha a liberálisokat, néha bohócnak öltözik, néha zsidózik, néha árpádpöttyös zászlóval nyomul, cigányozik, zsidózik. Számomra ő komolyanvehetetlen. Ja, ha beszólsz neki, megver. :)

Magyarország tele van 2 fős pártkezdeményekkel, de bármire is esélyes másik zöld erőről nem tudok.

vakapad 2012.01.07. 09:12:43

Tanulságok:

1./ Csak az LMP választhat szövetségest, a többieknek coki.
2./ Az LMP ne válassza se az MSZP-t, se a Jobbikot, se a DK-t, hanem valami olyasmi(ke)t, ami nincs, és belátható időn belül nem is lesz.
3./ Magyarán: ne legyen létező, Orbánt leváltani képes ellenzék.

Na ezért van Orbánnak kétharmada. Nyilván, mert ő a legjobb. Amint a mellékelt ábra mutatja.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.01.07. 12:28:45

@vakapad: Orbánnak azért van kétharmada, mert bedarált mindenkit, aki melléállt. Az első KDNP-t, az MDNP-t (MDF mérsékelt szárnya), a maradék MDF-et. a MIÉP-et dedarálta. 2010-ben a Jobbikkal próbálkozott, de nem jött be a terve (eddig).

Orbán nem a legjobb, hanem a legsunyibb.

Az MSZP hasonló veszély, milyen érdekes, hogy ideológiai különbség nincsen is a platformjaik között, pontosabban kirakták annak az egynek a szűrét, amelyik kicsit más volt. :)

Mangekyo22 2012.01.07. 19:36:00

@Member: + kirúgta az SZDSZ-t, miután már nem volt haszna belőlük....

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.01.07. 19:45:57

@Mangekyo22: Én úgy tudom, hogy a felbomlás a fővárosi MSZP-SZDSZ frakció felmondásával kezdődött. Mondjuk az ő kapcsolatuk nem volt olyan, mint a Fideszeseké, az SZDSZ pl. lazán a státustörvény ellen szavazott, míg az MSZP nem (2001). Persze sok aljasságot véghezvittek együtt.

Mangekyo22 2012.01.09. 17:01:04

Húúúúúú.. nem rég néztem híradót, és az IMF, angol, német és francia lapok náciként állítják be Orbán-t,
mert kettős állampolgárságot adott a határon túli magyaroknak (mint a szomszédos országaink, lásd Szlovákia), s közben hitler-e utalva, tyááááá... persze azt, hogy az egész "magyar nácizmus" 2004 óta van jelen, és a Jobbik megerősödését is az MSZP-SZDSZ duó provokálta ki... gratula nekik...

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.01.09. 17:03:44

@Mangekyo22: Ezt hol mondták be? Mint diktátort valóban nem egy helyen láttatták (még gyerekeknek is vele magyarázták a demokrácia leépítését egy kisfilmben), sőt, wikipedián is be volt írva pár napig a magyar diktátorok közé, de a kettős állampolgárság kapcsán ezt a dolgot nehezen tudnám elképzelni.
süti beállítások módosítása