Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

OMGZ WTF Romatáborok

2012.02.24. 22:12 Member

Éppen az esti hírturnémat töltöttem, ami az indexet olvasva a még ép agysejtjeim membránjában természetellenes elváltozásokat keltett egy cikk, ezáltal a sejtszervecskék a hallójáratomon keresztül távoznak a külvilágba.

Azt mondták, azért tüntetnek, mert felháborítja őket Orbán Viktor romapolitikája. Szerintük Magyarországon táborokba gyűjtik a romákat.

No igen, holnapra én is szervezek valami megmozdulást, mert Lettországban a lúdtalpasokat libatollal jelölték meg. Érdekelne, hogy ezek a fiatalok milyen forrásokból értesültek (Szegedi Csanád ezirányú kirohanásai nem ma voltak) a magyarországi roma helyzetről, vélhetően valamennyiüknek van szociológiai ismeretanyaga és ezáltal tudja, mi megy Európában. Egy bizonyos természetes szegregáció nevű jelenség valóban létezik, két tipikus esete forog fenn:

  1. A település elöregszik, a fiatalok megélhetésért a nagyobb városokba, ipari központokba költöznek, a sokszor sajnos kvalifikálatlan és a hagyományos családmodellt jobban követő romák pedig a településen maradnak. A munkahelyek száma rohamosan csökken, a települési oktatás színvonala, a tömegközlekedés visszafejlődik, így a romák helyzete nehézből reménytelenné válik, sokszor egész régiók romásodnak el. Észak-Keleten sokszor bolt sincs az adott faluban.
  2. A településen a nem romák fokozatosan elköltöznek a romák környezetéből, gyermekeiket másik iskolába kezdik el járatni, utóbbi fokozatosan veszít színvonalából, mivel idővel a tanárok is továbbállnak.

Ez létező jelenség, de korántsem tervezett és szándékos etnikai összetétel módosítás. És valóban káros, mivel természetes gettók alakulnak ki országszerte, ahol a születés predesztinálja az egyént a szegénység kultúrájára, ami egy modern Európában igazságtalan. Azért érdekelne, hogy ez a nagy antirasszista tömeg erről a hírről értesült-e, és leszűrte-e a konzekvenciákat, hogy az olaszországi čergastók és kálók sokszor tényleg táborszerű létesítményekben élnek, ahol a populista jobboldali Forza Italia szemeit nem ingerli a szegények szenvedése.

Szólj hozzá!

Címkék: romák orbán viktor

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr724194685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása