Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

"A béke az disznóól...

2012.04.20. 08:30 Member

...rend csak a háborúban van. Békében a nép elvadul." - hangzik el Brecht: Kurázsi mama és gyermekei című művében az őrmester szájából. Az atv birtokába jutott hangfelvétel alapján a kedves polgármester úr a még azzá választása előtt igazi vidéki hadvezér szerepében tetszeleg, aki egy polgárháborúban való részvétel megszervezését beszéli meg a Szebb Jövőért Polgárőrség tagjaival. Ez aggályos és komoly belső szerepkonfliktusra utal, a zsidó inváziótól és megszállástól való irreális félelem és a romák szervezett fellépése egy valóságtól elszakadt, lesarkított és kétségtelenül átideologizált világképet sejtet. Alapvetően szükség van a jól szervezett és persze embertelen ellenség képére, hogy vesztett állásból tudjunk nyerni, ez a recept beválik, hol enyhébb, hol radikálisabb formában.

Ami különösen izgalmas, az a Jobbik reakciója. A még feledésbe sem merült Tiszaeszlározás után az elhangzottakat magánvéleménynek tekintik, viszont cukorfalat emberkéjük menesztése helyett inkább visszaütnek és titkosszolgálati megfigyelésektől tartanak. Ez már annyira briliánsan összehozott, hogy lassan elhiszem, valamelyik "polgárőr" szivárogtatott, mert megsértődött a Jobbikra (nem kell ilyen esetekkel messzire mennünk, Őszöd). Juhász Oszkár eddig sem hívta fel mással a figyelmet magára, mint hogy ő személyesen döntött a segélyfák kiosztásánál ("a képviselőtestület meg majd jóváhagyja") és a közmunkásokat is eszközök nélkül küldte ki a fenébe árkozni, és persze most nem mesélve arról, amikor rejtélyesen rálőttek, hát igen, először a félelemet kell eladni. Én a helyükben már rég kirúgtam volna, de úgy látom, még mindig többségben vannak a vezetőségben a nagyon radikálisok a szkeptikusokkal szemben.

5 komment

Címkék: jobbik gyöngyöspata juhász oszkár

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr714462371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2012.04.21. 17:19:20

Polgárháború? Kik ellen? A Cigók ellen?

Mintha kicsit túl sokat játszottak volna azzal a játékkal, amiben a cigányok ellenségként vannak benne.

Nem, nem az, hanem ez (ami ráadásul kult játék is):

www.youtube.com/watch?v=RQBWa1LWfro

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.04.21. 17:30:57

@Mangekyo22: Azt hittem, a Revenge on Army-ra gondolsz. :)

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2012.04.22. 19:35:25

Csalódtam a Jobbikban, én kiálltam volna Juhász Oszkár mellett, nagy igazságokat mond... csak még nem értik meg.
MÉG.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.04.22. 20:11:14

@Aszteroida-bányász metal énekes: Én éppen azért csalódtam, mert nem zárták ki. Ez az ember háborút akar, lehetőleg etnikai alapon, lehet, hogy fenyegetettség érzése nélkül nem is tudna élni. Fülöp Erik ilyen marhaságokat még nem csinált/mondott tudomásom szerint, őt többre tartom.
süti beállítások módosítása