Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Érdekes kettősség

2012.05.06. 09:34 Member

Nem is Magyarország volna, ha ez a két esemény nem egy hétvégén esne meg. Egyik oldalon egy számomra eddig teljesen ismeretlen roma tömörülés (az MCF-et és a Lungro Drom-ot ismerem, a két nagypárt fiókszervezetei), amely a roma integrációért tüntetett. Számomra mindigis meglepőek voltak ezek a 
 különálló szervek, az igazi előrelépés az volna, ha a pártok listáin romák lennének, lehetőleg ne kvóta, hanem teljesítmény alapján. Mert a jelenlegi dolog két üzenetet hordozhat:

-A nemzeti kormány nem érzi magáének a nemzetiségi ügyet (balról)
-Ezek külön szervezkednek, ellenünk lépnek fel, nem képesek együttműködni a magyarokkal (szélsőjobbról)

A másik oldalon a Jobbik megkésett, de parádés lépést tett Berzéken, véleményem szerint újabb település lett az övék. Elhangzott az alapvető politikaellenesség egy politikus szájából (!), ahogyan a "magyar holokauszt" is, ami teljesen nonszensz, elvégre a holokauszthoz tudatos, tervezett megsemmisítés kellene, míg egy jobb randalírozás is csak etnikai tisztogatás kategóriába férne el, ezek eseti kirohanások, szerencsétlen tragédiák, melyek elkövetőit mindenféleképpen felelősségre kell vonni. A Jobbik ügyes volt, hiszen mind a kocsma, mind a sír előtt megemlékezést tartott, ennél szakrálisabbra nem is sikerülhetett volna a megjelenésük.

Szokták kérdezni tőlem, hogy az ilyen bűnelkövetők mit érdemelnek? Nehéz megmondani, de a vidék úgy látom, lassan, beavatkozás nélkül lerendezi ezt a kérdést, az egyik tipikus XXI. századi falutípus a lumpenfalu, ami rossz infrastruktúrája, tömegközlekedése és megközelíthetetlensége miatt teljesen kicserélődik, az alacsony áru ingatlanokat nincstelen roma családok veszik meg, ami tovább rontja a település értékét, így mindenki menekül, a jobb helyzetű romák is. Ez nem rasszizmus, ez tény. A kérdés csak az lesz, hogy azon településeken, ahol se bolt, se kocsma, mi lesz a vége? Megindul a lakosság all-in portyázni?
Próbálva visszakanyarodni, a helyreállító büntetőpolitika híve vagyok, de gyilkosság terén erre nincsen lehetőség, hiszen az áldozat nem tér vissza az élők közé. Mivel a börtön nem túl kifizetődő, egy erre a célra elkülönített táborfalut tudnék elképzelni, ahol kapnának fizetést, de dolgozniuk kellene, ha meg akarnának élni. Mert a társadalom semmit sem érez igazságtalanabbnak, mint azt, hogy bűnözőket etessünk közpénzből.

15 komment

Címkék: romák jobbik

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr644491052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2012.05.06. 11:38:08

"elvégre a holokauszthoz tudatos, tervezett megsemmisítés kellene,"

Akkor Trianont vehetjük a "Magyar Holokausztnak"? Elvégre annál tudatosabb, tervezettebb "megsemmisítés" (nálam a lelki és testi egyaránt ugyanolyan) már csak a németek, oroszok és cionista izraeli kormány (mert aki azt mondja, hogy az a kormány egy békeszerető odaadó kormány, simán körbe lehet röhögni) volt képes. És tény, hogy azokat a magyarokat, akiket nem tudtak akkor hova rakni, leölték.

"Mivel a börtön nem túl kifizetődő"

Hát éppen ez az! Lassan a börtön, ahogyan Gyurcsánynak hála a rendőrség is, annyit veszített a hitelességéből és értékéből, hogy lassan már meg sem ijednek, ha valakit börtönbe visznek, sőt, mivel tudja, hogy viszonylag luxusban lesz...

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.05.06. 12:16:00

@Mangekyo22: Trianon nemzeti amputáció inkább, Szlovákiával történt lakosságcsere, egy hely volt, ahol tényleg csúnyán etnikai tisztogatást végeztek, az a Bánát-Bácska terület, onnan menekültek is a magyarok a szerb megtorlás elől mind a II. vh után, mind a délszláv háborúk után. Meg persze az Anschluss sem tett jót a burgenlandiaknak. Meg ne feledjük Kárpátalját, ahonnan emlékeim szerint 50e magyar került gulágokba.
De ezek nem Trianonhoz kötődnek, az sehogyan sem holokauszt, az igazi magyar szopatás a II. vh-t követte.

Én úgy értettem a börtön nem kifizetődő részét, hogy qrvára drága. Régi, fel nem újított épületek, nagyfokú személyzettel, akiknek eddig munkakörtől függetlenül járt a korkedvezményes nyugdíj. 30 évig etetni és őrizni valakit luxus.

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2012.05.08. 00:00:52

"ezek eseti kirohanások, szerencsétlen tragédiák"
Most csak azért nem írok ide 48.000 karakternyi szín tiszta kurva anyázást, mert ennyire azért kultúrembernek tartom magam, plusz még korán van ahhoz, hogy az ilyen vérlázító kijelentéseken felbasszam magam, aztán valami összetöréséhez folyamodjak, ami meg drága. Igaz, nagyon közel álltál hozzá, hogy tényleg bebasszak valamit.
Ha ezek után bármilyen formában érző, emberi lényként próbálsz viselkedni, azért jusson eszedbe Super Mario híres mondása:
NO!
Menthetetlen vagy, pedig azért azt hittem végre találok egy értelmes embert, aki túllépett a fotoszintetizáláson.
A helyedben kibaszottul elgondolkoznék azon, hogy miket írok, mert ez szerintem a világ minden pontján vállalhatatlan.
És még én vagyok egy gonosz, náci-párt hívője... Szép...

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.05.08. 07:05:05

@Aszteroida-bányász metal énekes: Nem tudom, milyen formában követtem el kegyeleti sértést vagy akár érzéketlenséget, de örömmel venném, ha kifejtenéd. Pontosan 796 karakter hisztiztél össze, de nem mondtad ki, hogy mi is a bajod.

Szóval el kellene ismernem, hogy országos szervezett cigányhadjárat folyik ahhoz, hogy érző lélek lehessek? Taníts, mester!

(de most végre coming out-oltál, eddig vehemensen mondtad, hogy nem vagy jobbikos :))

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.05.08. 07:21:50

@Aszteroida-bányász metal énekes: "Menthetetlen vagy, pedig azért azt hittem végre találok egy értelmes embert, aki túllépett a fotoszintetizáláson." Ezt az elitista sort meg minden negyedik posztban elsírod. :D :D

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2012.05.08. 12:47:23

@Member: Pont ez a gond. Most próbáljalak meg meggyőzni arról, amit úgyse fognál fel? Komolyan, mintha egy fantasy-regénybe csöppentem volna, ahol a "liberális" az valami olyan felsőbbrendű faj, akik érzelmek nélkül születtek, csőlátásuk van, viszont rengeteg pénzük. Ha nem érted mi a gond, akkor ez csak a te hibád. Mint mondtam, a helyedben mélyen elgondolkoznék ezen a soron, aztán majd rájössz. Nem is vagyok elvakult Jobbikos, az, hogy ti rám mondjátok, az megint egy másik dolog. Én pontosan értem (amúgy nem), hogy így a magyar emberek helyzete, a trikolór, meg így a magyar dolgok azok így nem számítanak túl menőnek, de bizony vannak olyan maradi "nácik", akiknek azért számít a másik is, hiszen egy nép vagyunk. Na, ezt nem tudjátok felfogni és nem is fogjátok tudni soha (és ezért fog a porba hullni ez az ország).
Az utolsó sor pedig mint látod, igaz is, nem is cáfoltad egyszer sem. Szeretek tényeket közölni, ha már ez a munkám.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.05.08. 13:56:49

@Aszteroida-bányász metal énekes: Egyetlen sort nem írtál megint tényszerűen, szóval szarul végzed a munkádat, csak személyeskedsz és magadból csinálsz bohócot. Eleve a liberális és a sokpénzű is sértés.

Ha az említett eset "magyar holokauszt", akkor egy szándékos cserbenhagyás az út mellett polgárháború. Elkeserítő, ami azzal a szerencsétlen emberrel történt Húsvét napján, az még inkább, hogy továbbra is szabadlábon rohangál (ha jól tudom, nem vitték el), de ez nem a holokauszt kategóriája.

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2012.05.08. 17:05:49

@Member: Azt majd a főnököm és én eldöntöm, hogy jól csinálom-e, amit csinálok, szóval nem kell pattogni. Egyelőre te nem vagy képes újragondolni a saját (!!!) írásodat és egy picit mögé látni, hogy egy ilyen végtelenül ostoba és szemellenzős kijelentésnek milyen üzenete van és hogy fogja lereagálni egy másik illető. Amúgy a blogodat ezzel az erővel nyugodtan átnevezheted "Lehet Member-rel Politizálni!"-ról "Lehet Member-rel Politizálni?"-ra. Csak hogy ki végzi jól a dolgát és ki nem... A többire nem tudok mit írni, mert nem hiszem el. Ha más írná, akkor igen. A kettő (mármint ez és a szóban forgó valami) nem nagyon függ össze. A személyeskedés meg tényközlés meg nem ugyanaz, ne keverjük, ha nagy tisztelettel megkérhetném.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.05.08. 17:16:37

@Aszteroida-bányász metal énekes: "Nemzeti tényközlő" a foglalkozásod, vagy mi? :D

Továbbra sem írtad le a kifogásodat, ha egy falusi gyerek beül a kocsiba és keresi a váltót, de te nem mondod el neki, hogy AUTOMATA VÁLTÓ VAZZ, akkor mondhatod, hogy milyen hülye, nem lesz okosabb. Szóval nyögd már ki, hogy mi csípi a szemedet ahelyett, hogy alaptalanul morálisan kétségbe vonsz. Köszönöm előre is.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.05.08. 17:17:32

@Aszteroida-bányász metal énekes: Lehet velem politizálni, de elvárom a vitapartnerektől, hogy ne Torgyán stílusában nyomják.

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2012.05.08. 20:38:11

@Member: Nem, csak sima tényközlő. Az általam írt ELSŐ kommentemben található idézet az, ami csípi a szemem. Hogy mi a gond vele? Minden.
Tényleg, jelenleg az lenne a legnagyobb kívánságom, hogy hadd legyek ott, amikor ugyanezt a mondatot mondjuk Marian Cozma, Szögi Lajos, agy a több száz (!!!) másik áldozatnak (az utóbbi évekből) a gyászoló rokonának a szemébe mondod. Komolyan, életem legnagyobb élményei közé tartozna, ha ezt láthatnám, (tagmondat vége, VESSZŐ) vagy ne adj Isten, fordítva. Kíváncsi vagyok, hogy esne, hogyha SZÁNT SZÁNDÉKKAL, BRUTÁLIS KEGYETLENSÉGGEL megölnék az egyik hozzátartozódat, aztán a szemedbe mondanák ilyen tipikus libsi flegmasággal, hogy "ja, izé hát ez szokott így menni, ez van, live with dat".
A magyar holokauszt erős, de egyáltalán nem hibás kifejezés. A cigányok kultúrázatlan többsége igen is, hobbiszerűen gyilkol meg, ver halálra, vagy csak simán lincselnek meg MAGYAR magyar embereket, mindegyik esetben bebizonyosodott a szándékosság. Marian Cozma (gondolom az örömtánc meg volt az ítélet enyhítésénél) esete meg van? Csoportosan elkövetett szán szándékkal elkövetett emberölés (meg egy agyonverése, egy másik pedig kis híján halálra szurkálása), a szakértő egyértelműen megállapította, hogy még a kést is úgy forgatta meg az emberben, hogy a veséje teljesen összeroncsolódott. Legtöbbjük pedig már szintén volt elítélve, ami szintén BIZTOS CSAK VÉLETLEN. Mindenkivel megesik, tök hétköznapi dolog, hogy 1-2 éveket leülnek random emberek a sittet különböző ERŐSZAKOS cselekmények miatt. Gondolom akkor te is ültél már, hiszen ez ugye a te szemszögedből teljesen átlagos, megszokott dolog, semmi különös vagy szégyellni való nincs benne. Hányszor ültél és miért? És összesen mennyit? Mondjuk így legalább már értem, hogy miért vonzódsz ennyire görcsösen a romák állandó mosdatására és bevédésére és az áldozatok családjait meg miért szarod/szarjátok le ennyire nagy ívben.
Na, EZ a gond, barátocskám.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.05.08. 22:59:42

@Aszteroida-bányász metal énekes: Aha, szóval egy demagóg csúsztatással a "cigánymosdatást" azonosítottad az áldozatokkal való egyet nem érzéssel. Nem egy szép húzás, meg kell hagyni.
Azért is írtam a "tragédia" szót, mert szörnyű, ahová a dolgok fajultak, egyre erősebb az anómia és a normavesztés, amivel a döntéshozóknak szembe kell nézniük, és ezek, a vádaddal ellentétben, a legkevésbé sem normálisak.

Konkrétan párton belül szóvá tettem, hogy miért b@sztunk ilyen magasról az esetre, ha a tiszaeszlározás ennyire kiverte a biztosítékot, vagy akár a tatárszentgyörgyi esetet is mondhatnám. Minden esetben igyekszem az általánosításoktól távol tartani magam, legyen szó cigányokról, nemzeti radikálisokról vagy akár kisegyházak híveiről, nem kellene minden rottweilert agyonlőni, csak mert több közülük már mart halálra gyereket.

Amit személy szerint én nem értek, az a te görcsös liberálisozásod, amit valahogy mindig a romás megjelenések alatt sütsz el, de ezt a dalt fújják a parlamentben is, bezzeg amikor az LMP éppen konzervatív módon jár el a földkérdésben senki sem kisgazdázik vagy parasztpártozik. Ez a szégyen és a GOND, ez a mocskos címkézgetés.

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2012.05.09. 14:06:16

@Member: Szép! Szép! El kell ismernem, a tipikus liberális "rámondom a másikra" kártya egész jól működik, egy pillanatig én is bedőltem neki. Jól haladsz egy igazi politikussá válás felé! Az, hogy rendkívül gyakori, SZÁNDÉKOSAN elkövetett BRUTÁLIS gyilkosságokat csak eseti kirohanásoknak és szerencsétlen baleseteknek degradálod le, azt igen barátom (magyar szövegértés: egyes) úgy hívják, hogy MOSDATÁÁÁS. Föld hívja Member-t! EZ A MOSDATÁS FOGALMA! Tökéletesen kimerítetted a mosdatás fogalmát, ha meg nem ezt akartad mondani, akkor meg szarzl írsz (és akkor megint kanyarodhatunk vissza, hogy ki végzi szarul a dolgát, köhömköhöm).
Nem érted a liberális jelzőt? Röviden: nevén nevezem a dolgokat. Ha ez baj, lépj be a Jobbikba, vagy más pártba és válts politikai nézetet. Mocskos címkézgetés? Ja, mint a nácizás a tiszaeszlári vérvád kapcsán, nem? Az nem ugyan az? Ja, nem, az nem ugyan az, hisz akkor nem liberálisokra mondunk csúnyát és az már nem zavar senkit, tényleg, elfelejtettem, milyen kis buta is vagyok! :)

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.05.09. 14:18:55

@Aszteroida-bányász metal énekes: Tipikusan tipikus vagy. Egyrészt a baleset szó nem szerepelt, másrészt ami nem ismétlődő, sorozatos, az az én tudomásom szerint eseti, attól függetlenül, hogy kiemelten kezelt vagy sem.
A tiszaeszlározás nem tudom, miképpen kerül ide, ott nem az "elkövető", hanem a gyanúsító került rivaldafénybe (egészből rész, nem részből egész következtetés), vagyis jelen esetben te, önmagad ellen érv... magyarázkodsz. Ha amúgy tiszaeszlárhoz hasonló esetet tudsz mutatni a magyar történelemből, akkor hajrá.
A különféle plusz jelzőkkel (pl. "mocskos") megtoldást meg hagyjuk, ezeket te biggyeszted oda és teszed a másik szájába.

Szóval kezdesz unalmassá válni, ezeket az uszító szavakat leírhatnád két sorban is.

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2012.05.09. 21:26:58

@Member: Ez már körülbelül a tizenötödik kommentem, amire nem válaszolsz érdemben, és még én vagyok az unalmas. :D Most mondjam azt megint, hogy jellemzően liberális hozzáállással van dolgunk? Na jó, nem teszem, nem mondom ki. Az "eseti"-t jól körülírtad, kár, hogy nem így van. SOROZATOS, szinte naponta, de többszörösen megerősíthetően hetente történnek ilyenek. Ez szerinted nem sorozatos? Őszintén. Most erre válaszolj. Ha hetente történnek atrocitások magyarok ellen a romák által (ami lehet gyilkolás, erőszakolás, lincselés) az nem rendszeres? Hm?
"ott nem az "elkövető", hanem a gyanúsító került rivaldafénybe, vagyis jelen esetben te, önmagad ellen érv... magyarázkodsz"
Bazdmeg, ennyire nem lehetsz ostoba. :D És én szerinted kit hívok liberálisnak? Az elkövetőt vagy a gyanúsítót? Atya ég baszd meg... most döntsd el éppen milyen személyiséggel vitázok, mert akkor úgy állok hozzá én is. Vagy ez így random változik személyedben? Orvos oszt' látott-e má'? A plusz jelzőkkel nem tudom mi a gond, ha csak az nem, hogy a te szótáradban valakinek a megbélyegzése az pozitív jelző. Bár, ha párhuzamot vonok... tudod mit, ilyen mélyre azért még ne ássunk le, majd ha képes vagy picit a dolgok mögé látni. Az uszítást pedig te kezdted a magyarok elleni gyilkosságok ledegradálásával, szóval ez így összesen nem is tudom hány FAIL egy kommentben... Nem vagy egyszerű eset, de azt már látom, szeretsz másokra ráhúzni dolgokat és mellé beszélni. Erre megkérnélek, hogy fejezd be, nagy tisztelettel.
süti beállítások módosítása