Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Abortusztabletta, avagy művi vetélés szándékosan

2012.05.24. 16:58 Member

Sokat foglalkoztam mostanság tenger nélküli tengernagyunkkal, ezért írok valami másról is. Bár ha belegondolok, a magzatpolitika is nemzetpolitika.

Isten mentse meg lelkemet attól, hogy az abortuszt hirdessem vagy támogassam, különösen a "Néma Sikoly" című film után, ahol beviszik a nézőt a kulisszák mögé. De ha választanom kéne egy néhány napos vérzés és egy jó kis méhfal kaparászás között, tuti előbbi mellett tenném le a voksomat. Mert ha már becsúszott, az ne vegye el a többi lehetőséget, egy hiba ne legyen halálos bűn, viszont végiggondolva, a tabletta által hozott vajúdás talán rádöbbenti a majdnem anyákat tettük súlyára. Ugyanis az abortusz szégyen, akárhogyan is vesszük, akár tudatlanság, akár nemtörődömség "szülte", drága mulatság mind az egészségügynek és mind az anyának.

De amit most a KDNP csinál, az a túlbuzgó, bigott kirakatkereszténykedés, gondolják végig, melyik okozza a kisebb kárt a női testben és csak utána reklamáljanak. Ugyanis vetélés természetes úton is végbemegy, a nők túlélik, kivéve, ha mondjuk vérzékenyek, de szerencsére ez inkább férfibetegség, mint a színtévesztés. Ellenben a "már bevált" műtéti abortusz növeli a szövődmények, mint a méhnyakrák, a méhen kívüli terhesség esélyét, aminél kvázi bármi jobb.

De mi a legjobb? Nem lefeküdni fűvel-fával és védekezni, felelősségteljesen, ami manapság egyre inkább hiányzik. Amikor az egyik fő reklám falun egy "Terhes vagy? Tudd meg most!" plakát a hirdetőoszlopon, hááát, azt kell hogy mondjam, eléggé elvetemült egy világot él az Y generáció.

19 komment · 2 trackback

Címkék: kdnp abortusz

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr104544100

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A szopás kannibalizmus? 2012.06.11. 14:00:25

 Tessék szépen logikusan gondolkozni a KDNP és más hasonló mutyitársaságoknak. Azért emlékezzünk arra, hogy mit is javasolnak egyes keresztény-katolikus szextanácsadó könyvek. Szerintük orrba, szájba, fenékbe mehet házasságkötés nélkül is.  Na ezen ...

Trackback: Minden sperma drága Minden sperma szent És ha egy is elvész Isten mérges fent 2012.05.25. 07:37:01

 Az Élet értelme című filmből  a spermadal, olyan mint egy Dickens musical-betét.Michael Palin hazatér a munkából yorkshire-i munkáslakására, van vagy száz gyereke és éppen hazaérkezése pillanatában is születik egy. Rossz hírt kell közölni...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csutkababa 2012.05.24. 21:15:08

te member. nem hallottál még a Pearl-indexről? Arról, hogy NINCS 100 %-os módszer?

Hogy az ABk nagy hányadánál az ok, hogy a pasi nem hajlandó gumit húzni?
Kinek a szégyene az AB?
Ha valaki védekezik, az ráutaló magatartás arra, hogy NEM AKAR gyereket. ha a fogamzásgátlás nem működött, az kinek a szégyene?
Tudatlanság és/vagy nemtörődömség?
Egy nő sem passzióból megy ABra!
Ekézed a fiatalokat? Mi a jó isten köze van a szexuális szabadságnak az ABhoz?
Védekezik, és kész!
A véleményed kirekesztő, gyűlölködő és szemellenzős, mint az általad bírált életvédőké.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.05.25. 06:47:19

@csutkababa: Juhé, végre egyszer kirekesztő vagyok, nem hülye jogvédő. :D

"te member. nem hallottál még a Pearl-indexről? Arról, hogy NINCS 100 %-os módszer?"
Igen, általában ezért érdemes véleményem szerint kombinálni, hogy 99,99% legyen a bizonyosság. De ahogyan írtad is, általában nem a fogamzásgátlás hibázik, hanem az emberek, az érzelmek hevében nem védekeznek.
"Hogy az ABk nagy hányadánál az ok, hogy a pasi nem hajlandó gumit húzni?"
Akkor mondani kell neki, hogy "nem rakod be és kész!". Bocs, ha valakinek ennyi esze nincs, az nem érdemes az együttlétre.
"Ekézed a fiatalokat? Mi a jó isten köze van a szexuális szabadságnak az ABhoz?"
Sok. A fogyasztói társadalom és az ehhez köthető hedonizmus átbillent a ló túlsó oldalára a rigid tabuzásból. De ami a legvadabb, hogy a konzervatívok java ma elítéli azt szóban, amit ő maga is csinál.

Gondolom nem mondok újat azzal, hogy egyre alacsonyabb korban kezdődik el a szexuális élet, sokszor amikor még a fejlődéspszihológia szerint a tanulmányok vagy az identitás kialakítása lenne a feladat, már a párválasztás és a szexuális élet megkezdése lesz a fő téma. Ugyanígy azt sem tudom támogatni, hogy pl. a diszkós drogokat legalizálnák sokan.

csutkababa 2012.05.25. 07:42:16

"Akkor mondani kell neki, hogy "nem rakod be és kész!". Bocs, ha valakinek ennyi esze nincs, az nem érdemes az együttlétre."

Mondd ezt a feleségét részegen meggyakó erőszakos férjnek, BAZ megyében.

Nem érted. Még mindig nem érted, hogy erkölcsi ítélettel közelíteni az ABhoz súlyos aránytévesztés.
Ez egy élethelyzet, válsághelyzet, amit megoldani a nő joga! Bármely irányban is oldja meg, kivéve a kriminális megoldásokat. Ebben segíteni kell, és nem felülről jól megmondani a tutit.

Arról is van szó, hogy te vindikálod magadnak a jogot, hogy megítéld, mettől, hány partnertől, hány éves kortól van felelős szexuális élet. Mondjuk 16 évesen már szabad? És hány partnerig nem kurva a nő?
Az egyéjszakás kalandos nő és pasi tökéletesen egyenrangú, valamint a 13 évesen dugó kislány a mai szülőgeneráció ygermeke, aki szoc. felmérések szerint például a magányosságát, szorongását, szeretethiányát kompenzálja, és nem a vaaaad szexuális étvágyát éli ki.
Hedonizmus? ezt komolyan mondod? Szóval, aki sokat szexel, sokakkal, azt el kell ítélni?

"talán rádöbbenti a majdnem anyákat tettük súlyára. Ugyanis az abortusz szégyen, akárhogyan is vesszük,"
Kérlek hidd el, hoyg a nő tökéletesen tisztában van tette súlyával, abban a pillanatban, amikor meglátja a két csíkot.
A hobbiabortusz kifejezést meg elő ne hozd, mert aljas csúsztatás.
Szégyen az AB? kinek? Szégyen a kormánynak, mert nem támogat semmi fogigátlást, szégyen az oktatásnak, mert a nők nagy többségének fogalma sincs a teste működéséről. Kivétel a nő, neki nincs oka szégyenkezni, hogy élt egy alapvetően biztosított jogával!
Partidrogok: ja, a pia meg ugye sose lazít gátlásokat, azt is be akarod tiltatni, remélem, ugyanezen logika alapján.

Azt hiszem, befejeztem, mert annyira a felsőbbrendű pasi szemszöget képviseled,. hogy fájdalmas.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2012.05.25. 07:42:42

Minden sperma drága Minden sperma szent És ha egy is elvész Isten mérges fent

vilagnezet.blog.hu/2011/05/20/monty_python_dal_a_szent_magokrol

csutkababa 2012.05.25. 07:45:08

Legyen (bármelyik) isten áldása a te további működéseden.
A liberalizmustól elég távol állsz.

csutkababa 2012.05.25. 07:53:03

@vilagnezet.blog.hu:
Ember, tecc a blogod!
Egy ateista-szekuláris humanista :)

White SeeD 2012.05.25. 12:46:54

Én azon jobban kiakadtam ahogy a tablettás abortusz ellen tüntettek: index.hu/video/2012/05/23/abortuszellenes_tuntetes/
Ennyi csúsztatást és lolshitet...
Méhkaparás jobb módszer mint a tabletta... persze. Tabletta helyett "nyúljunk bele a méhbe éles szúró szerszámokkal és jól kaparjuk ki" a mocskos gyilkost... Mért nem rakjuk inkább máglyára?!
10 éves gyerek = megtermékenyített sejthalmaz..
Sok az abortusz tény. Meg kéne nézni az okait, tenni ellene (de pl a gazdagok adóterheinek csökkentése, amit átnyomnak a szegényekre nem abortuszellenes, pedig azt a kdnp is vidáman támogatta... és akkor ott a többi, miszerint a lakosság egyre nagyobb része él egyre szarabbúl, a bölcsödék és óvodák zárnak befelé, nincs pénz se idő nevelni, a szülő anyák évekre elássák magukat a munkától) és ha ezután is magas akkor menjenek tüntetni. És ha fogy a lakosság mi a gond? Azon kívűl hogy nem lesz aki a piramisjátékon alapuló nyugdíjrendszert fenntartsa. Ezen az elcseszett bolygón 2 milliárd ember élhetne jól. Ha nem lenne a sok vallás és népszokás már rég rá kellett volna menni a tudatos népességszabályozásra.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.05.25. 13:56:19

@csutkababa: Hála az égnek, hogy nem vagyok liberális. Pontosabban a XIX. századi "nemzeti liberális" értelemben az, de ezt a totális jogvédősdit, amit az SZDSZ tündöklése és bukása óta liberalizmusnak gúnyolnak, zsákutcának tartom.

A kriminalitás természetesen más tészta, nem is akartam egybemosni az önrendelkezés alapján történő szexualitással (bár eléggé sántít a BAZ megyés téma, tudom, hogy vannak tanult minták, de ettől még hogy ennyire ne derítsék ki egyesek, kikhez mennek végül férjhez ("anno még nem ütött, nem volt ilyen, biztosan én csinálom rosszul"), ez mélységesen megdöbbent, természetesen a kierőszakolt házasságkötéseket ne soroljuk most ide), ellenben igen, nagyon nem tetszik, hogy egyesek az amúgy gyönyörű és értékes női testüket olcsó áruvá degradálják, vagy hogy mások a pisztolyukkal nem célzott lövéseket adnak le, hanem Rambo módjára soroznak. Ez nem "szexuális forradalom", a szexuális forradalom az ártalmatlan szexuális kisebbségek (LMBT) felszabadulás, ez az erkölcsi züllés. Ez a srác jól elmagyarázza, amit én is gondolok: www.youtube.com/watch?v=xjfc8Y_z18k

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.05.25. 13:59:23

@White SeeD: Az igazi gond az, hogy akinek van még lehetősége, az "egykézik", sok gyereket csak a tehetősek és a teljesen nincstelenek vállalnak, és ez csúnyán megbosszulja majd magát, a nyugdíjrendszernek, ami nem a saját pénzed visszaosztásán alapszik, lőttek. Szóval röviden teljesen át kell szabni a "születésszabályozást", a támogatási rendszert.

Acchan 2012.05.25. 17:20:31

"Ugyanis az abortusz szégyen"

Tegyük fel, hogy adott egy nő, aki pesszáriummal védekezett, mert a párja nem volt hajlandó "zokniban" dugni. Terhes lett, jöhetett az abortusz. Kétszer. Rengeteg olyan "harmonikus" párkapcsolat létezik, ahol a nőnek kell tönkretennie a szervezetét a spirállal, tablettával, sőt, el kell köttetnie magát, mert a gumi nem az igazi.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.05.25. 17:53:57

@Acchan: "mert a párja nem volt hajlandó "zokniban" dugni"
Ilyen hülyéket minek párnak tartani? Ba Dum Tss Nem kell velük lefeküdni, nem örökítik a génjeiket és kihal a hibás viselkedés. :D :D

Acchan 2012.05.25. 18:05:52

@Member: Bár ilyen egyszerű volna. :D
No offense, de ezért a szégyen-dologért kapsz a fejedre még tőlem. :P

A KDNP-huszároktól nem is vártam mást, közveszélyes banda. Remélem, a jövő generációjának nem az ő eszméik alapján tartják majd a szexuális felvilágosító órákat... Az tiszta Teeth-feeling lenne. Azon sem lepődnék meg, ha bemagyaráznák a kisfiúknak, hogy a lányok "csúnyájában" cápafogsor rejtőzik áldozatra várva. :D :D Huhh, ez a film akár a szerves része is lehetne ezeknek az óráknak. :D

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.05.25. 18:17:18

@Acchan: Nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy ez egy elpazarolt élet, nem olyan, mint egy kivett lép vagy egy ciszta. Mert OK, semmi éntudata nincsen, agyi funkciói sem, de hogy pont erre nem lehet figyelni, ez számomra rejtély, legyek is most bármennyire "antiliberális".

A KDNP csak a "dolgát teszi", be is csinálna az egyház, ha valami nyitottságot mutatnának. :)

:{) MIKI (}: · http://machinimak.wordpress.com/ 2012.05.25. 18:47:05

@Acchan: Na az ilyen önző bunkók meg is érdemlik.

Acchan 2012.05.25. 18:53:03

@:{) MIKI (}:: Szerintem ilyet senki nem érdemel.

:{) MIKI (}: · http://machinimak.wordpress.com/ 2012.05.26. 11:50:48

@Acchan: De aki nem akar gyereket, az legalább ennyit megtehetne, hogy gumit húzz. Az viszont sajnálatos esett, ha lyukas volt a "zokni".

Acchan 2012.05.26. 12:44:16

@:{) MIKI (}:: Értelek, de az a baj, hogy nem a férfit éri a csapás, hanem a nőt. A nő esik át a műtéten, ő reszkírozza a későbbi meddőséget és neki kell egy csomó idegen mindenféle kínos kérdésére válaszolnia. A nőt a kórházban akár egy terhes kismamákkal teli kórterembe is betehetik, ezt is el kell viselnie. Az sem lehet valami jó érzés, hogy elveszítette a magzatát.

Azért sok esetben nem felelőtlenségről van szó, vagy ha éppen arról, akkor nem csak egy emberéről - mégis csak az egyikükön kérik számon, csak az egyik a szenvedő alanya a folyamatnak. És más férfiak a legtermészetesebb módon totál leegyszerűsítve alkotnak erről az egészről véleményt.

Szerinted az önző bunkó megérdemli, mégsem ő kapja a büntetést a mulasztásáért, hanem a nő és egy teljesen ártatlan kis magzat.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.05.26. 12:54:57

@Acchan: Talán ezért kéne az emberiségnek végiggondolnia, hogy amit a "jóisten" alapvetően a szaporodás eszközének teremtett, azt ne olyan "körültekintéssel" kezeljék, mint mondjuk egy mozizást vagy egy családi ebédet. Az ember ilyen, a paprika védekezésként mérget termel, mi élvezettel fogyasztjuk, az egyik japán rájafajta súlyosan mérgező, mégis megtanultuk, miként lehet kifilézni és a gazdagok vígan falják. De ettől még a szex "párzás imitálás", bárminek is hívjuk, ekként is kéne rá tekinteni.

Nem volnék 100%-ig meggyőződve, hogy minden férfi teljes magabiztossággal jelentené ki, hogy "vetesd el", sőt, még az ellenkező esetet is el tudom képzelni, amikor a nő mérlegeli, hogy ez nem fér bele az életébe és ráveszi magát a beavatkozásba, a másik fél meg próbálja meggyőzni, még ha ez nem is a gyakoribb eset.

Megoldási javaslat amúgy eddig senkitől sem hangzott el. :)

Acchan 2012.05.26. 13:17:37

Megoldási javaslat:

Normális (nem csupán heteró) szexuális nevelés. El kell érnünk, hogy természetessé váljon a szexről a kommunikáció, minden védekezési módszerről legyen a fiataloknak megfelelő tudása, fejlődjön ki az a felelősségérzet, amiről beszéltél. Meg hagyjuk már ezt "a nő felelőssége a védekezés" középkori maszlagot, mert ettől frászt kapok. Két ember élvezi ki a pásztorórákat (általában), szóval, amikor beüt a "riasztó" jelzés a terhességi teszten, akkor is legyen az a két ember a felelős.
süti beállítások módosítása