Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Ma nyomták a kezembe ezt a verset Pécsett

2012.07.20. 14:56 Member

Hazafi György - Ne sírjatok...!

Ne sírjatok, apa anya
Nem haltam meg: Bándy Kata
Szívetekben ott van szívem
Lelkemben hit miben hittem

Apa anya ne sírjatok!
Nektek mindig írni fogok
Hol egy mesét hol egy verset
Nem halhat meg kit szeretnek

Anyu apu ne sírjatok!
Bölcsőt én már nem ringatok
Gyermek szívem most is szeret
Nem halhat meg aki szeret

Nem halhat meg kit szeretnek
Síró földbe eltemetnek
Szívetekben ott van szívem
 Lelkemben hit: miben hittem!

A vers szerepét tekintve nagyon hasonlatos ahhoz, amit anno Erdélyi József írt 50 évvel a Tiszaeszlári vérvád kapcsán, de a megfelelő időben publikált (Meskó Zoltán és Böszörményi Zoltán kaszáskeresztes mozgalma már éppen próbálkozott a nemzetszocializmus ctrl+c/ctrl+v átvételével), a vélhetően álnéven író Hazafi György nem túl profi költői vénával hasonló célt szolgál, a hozzátartozók fájdalmánek hangsúlyozásával (ennek ténye kétségbe nem vonható) érzelmileg a cigányság ellen hangol, játszva az érzelmek húrjain. Sajnos egyre több kegyetlen gyilkosságról szóló hír lát napvilágot, de egy, a mai pozitív példát megtestesítő, értelmes, attraktív és még önkénteskedő lány és egy, a mai bűnöző toposzának teljesen megfelelő elkövető nehezen tudott volna szerencsétlenebbül találkozni. P.László abban a tudatban kerül majd rács mögé, hogy sikerült a nehéz gazdasági helyzet és romló életszínvonal, valamint egy nemzetiség leszakadásából fakadó tehetetlen düh kandallójának tüzére újabb rossz fűt tenni.

Mi a forgatókönyv? Mivel a parlamenti ülésszak éppen szünetel, az utcai politizálás lesz az egyetlen lehetőség, hogy a Jobbik politikai tőkét kovácsoljon és napirenden tartsa az ügyet. Miért? Mert ilyen horderejű esemény nem fog történni a közeljövőben, ami mindenkit megmozgat, nemtől, származástól és politikai nézetektől függetlenül. Ha "jól" csinálják, Gyöngyöspata apró szikra lesz ahhoz képest, amit most elindíthatnak. Ma nem lennék szívesen Pintér Sándor.

Szólj hozzá!

Címkék: cigányok Bárdy Kata

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr784667939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása