Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Érzik, hogy valami nem 'kóser'

2012.08.17. 09:32 Member

Várpalota és Gógánfa is megtapasztalhatja, milyen az, amikor fekete egyenruhás, nemzeti büszkeségtől dagadó keblű férfiak vonulgatnak libasorban, "cigánybűnözést" skandálva, illetve Veszprém is vendégül látja majd a radikálisokat egy Magyar Élet Menete és frakciótali erejéig. Mi ez a nagy nyitás a Nyugat felé?

Jobbik választási eredményei 2010

Vagyis tisztában vannak vele, hogy két éve nagyon nem sikerült meggyőzni a nyugati szavazókat arról, hogy válasszák az MSZP szociális demagógiája helyett az övékét. Borsodban nagyjából elérték azt a szintet, amit már nem igazán tudnak növelni, különösen most, hogy kulcsembereket veszítettek, akik jó eséllyel kapcsolataikkal párhuzamos radikális mozgalmak alapításába kezdenek majd (a szélsőjobb ilyen volt már a két vh. között is), ezért majdnem szűz terepre vetődnek. Pécsett ott Bándy Kata esete, amire még egy darabig lehet építeni, de a választók hangulata 3 hónap után visszaáll a helyi átlagértékre.

Továbbra is a közbiztonság és a cigánybűnözés a fő témájuk, Baranyában kellő mennyiségű, úgymond autochton beás kisebbség él, illetve települtek oda máshonnan (a pécsi gyilkos kelebiai volt, ha jól tudom, Kiskunhalas környékén a romungrók aránya a legmagasabb), de a települések nagy részében jelentéktelen az arányuk, különösen a nyugati határ mentén. A Jobbik ismételten elfelejt egy tényt, mivel politológusuk (sokszor úgy érzem, történészük sem) nemigen akad, ott lehet erre a feszültségre építeni, ahol már a magyarok is éheznek, nincstelenek, munkanélküliek, ott lehet a betörés és rablás keltette szikrával lángot csiholni, építeni az igazságtalanságérzetükre, a nyugati országrész erre teljesen alkalmatlan, amikor észak-magyarországi kollégáimmal Fejér megyében jártunk, azt hitték, tán külföldön vagyunk már.

A másik, irdatlan szánalmasnak érzem, sőt, talán már a Szent Korona is üvöltene, ha tudna, hogy ez az egyetlen témájuk, az utóbbi időben semmi konstruktívat nem tudtak felmutatni, csak belső civakodásokat és kirekesztő hangnemet, erre nem lehet nem hogy nemzetet, még mozgalmat sem építeni.

Szólj hozzá!

Címkék: Jobbik

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr904716937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása