Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Viktor agya eldurrant!

2012.09.29. 20:16 Member

T3.bmpNem szidni akarom a Miniszterelnök Urat, kifejezetten féltem őt. Biztos, hogy minden rendben van nála? Mi történt, hogy a korábban logikusan érvelő, a racionalizmus hűvösségével és a polgár kimértségével beszélő, a néphez baráti hangon szóló forradalmár ma már csak nagy vezéri monológokkal tudja közönségét itatni? Ráadásul ezekben is újabb színvonalakat üt meg minden alkalommal?

Ma Ópusztaszeren átadták a Nemzeti Összetartozás Emlékművét, ami kvázi egy tíz méteres turul szobor. Bevallom, én nem vagyok oda érte, bármi tudná számomra jelképezni az T2.bmpösszetartozást, de pont a turul? Mindig irredenta szobrokon és röpiratokon szerepelt, számomra az erőszakos határrevízió jelképe lett.

De ne is szoborral foglalkozzuk, jöjjön a gyöngyszem a mai beszédből:

"Aki aki tud olvasni a jelekből, az láthatja, új törvények világa közeledik az európai kontinens T1.bmpfelé. Ennek a formálódó új világnak az első parancsolata úgy hangzik: az erősek egyesülnek, a gyengék széthullnak, vagyis az erős nemzetek tagjai összefognak, a gyenge nemzetek széthullnak. Azt kívánom minden magyarnak, legyen füle a hallásra és olvassanak a jelekből."

A nem kevés spencerista elvet tartalmazó szöveget átitatja egyfajta krisztusi prófécizmus, ami azért még a miniszterelnöktől is sok. A Fidesz törvényeivel láttatni Európa jövőjét, a hanyatló nyugat számára történő iránymutatás a legkeményebb parasztvakítás, ami az elromló hűtőszekrényektől felemelkedést váró kormány legrosszabb üzenete. Az erős nemzetek összefognak, ebben egyet is értenénk, ha a Fidesz nem pártnemzetben gondolkozna.

Ez a beszéd tovább fokozza a nyugtalanságot, senki sincs biztonságban, aki nem egy atyát, egy minden utat kijelölő teljhatalmú vezért, hanem felkészült, tettrekész szakértőket várna a magyar kormánytól.

11 komment

Címkék: Fidesz Orbán Viktor

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr584810385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2012.09.30. 07:43:08

Szerintem Viktor már nem nagyon tudja fokozni a feszültséget, mert az emberek már érzik a bőrükön, hogy sz*rban az EU.

Amúgy az "erős eltapossa a gyengét" sajnos valós dolog, bármennyire is rosszul hangzik (én sem értek egyet ezzel a kijelentéssel, de a történelem sajnos csak alátámasztja...).

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.09.30. 08:27:02

@Mangekyo22: Igen, de mi még mindig nagyobb szarban vagyunk, mint az átlag. És az "erős eltapossa a gyengét" elv éppen Vikiék által érvényesül az országon belül. Szóval ezek az ő szájából eléggé nevetségesen hangzanak.

Nem csak az EU-ban van baj, Kína is nagyon ramatyul áll. A GDP nő, de ez nem jelent semmit, mert kevés kézben összpontosul.

kirsten 2012.09.30. 09:28:28

Ő már úgy ahogy van nevetséges az egész világ szemében. Nem volna szabad hagyni szerepelni, mert már alkalmatlan rá.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.09.30. 09:29:56

@kirsten: Ha leváltják, még a leghűbb rajongói is megérzik majd, hogy baj van. Nekik ezt a legcélszerűbb elkerülniük!

Mangekyo22 2012.09.30. 12:56:30

@kirsten: ... S melyik "nagy politikusunk" nem nevetség tárgya? Mert bármelyik pártot nézem az elmúlt 20 évben, egy "jelentősebb" politikus sem jut az eszembe Orbántól kezdve Gyurcsányon át, Sólymoson keresztül Kókán túl egészen Vonáig!

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.09.30. 13:03:36

@Mangekyo22: Sólyom László, Göncz Árpád, Antall József, Mádl Ferenc, Zwack Péter?

Gerilgfx 2012.09.30. 20:03:03

én nem erős nemzetben akarok élni.
én szabad nemzetben akarok élni.

nekem nem kell az európai unió.

és orbán sem.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.09.30. 20:28:00

@Gerilgfx: Akkor tulajdonképpen miben is akarsz élni? Csak az derült ki ebből, hogy a jelenlegi keretek között nem.

Gerilgfx 2012.09.30. 20:29:52

én közvetlen demokráciában szeretnék élni, egy teljesen szuverén országban.

White SeeD 2012.10.01. 12:57:43

Valóban új világrend jön, amitől a nagyvezér meg fog minket védeni mindenáron. És igen jól látja, az erősek egyesülni fognak és ha narancsékon múlik akkor mi ezeket jó messzire el fogjuk kerülni.
A nemkelleazeu-hoz csak annyit, ha nem lenen EU már rég csődbe lennénk.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.10.01. 13:47:29

@White SeeD: És éppen Kínához húzunk, ami szét szeretne már pukkanni. 7% GDP növekedés általános színvonalemelkedés nélkül?
süti beállítások módosítása