Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Unortodoxiában ortodox püspök kap szobrot

2012.10.04. 18:49 Member

Ezzel alapvetően semmi gond nincsen, de Andrei Şaguna nem éppen pozitív ékköve a Kárpát-medence történelmének.

1846-ban nevezték ki nagyszebeni püspöki helynökké, majd miután a magyarokkal szemben is bizonyította mindenkori császárhűségét, püspökké nevezték ki. Az 1848-as forradalom idején a románok balázsfalvi gyűlésén még a mérsékelt román vezetők közé tartozott, és a pesti országgyűlés tagjává vált, ebbéli minőségében a román nemzeti érdekekért küzdött. Szeptemberben azonban, amikor a bécsi udvarral szembeni ellentétek fegyveres konfliktusba torkolltak, szakított a magyar kormánnyal, a császári erők erdélyi főparancsnoka, Anton Puchner támogatójaként pedig az Olt völgyén Havasalföldre átkelve ő kérte fel az ott állomásozó orosz csapatokat, hogy vonuljanak be Erdélybe a magyar honvédség ellen. (forrás: keresztalja.ro)

 Négy éve már megpróbálkoztak vele, hogy a gyulai ortodox templom előtt szobrot kapjon a szerb egyháztól való leválást kiharcoló majdani román egyházfő, de akkor olyan tüntetés kerekedett, hogy elálltak az alapkő letételétől. Most viszont különösen izgalmas, hogy az autonómiatervezet lesodrását magasról letojó Fidesz (bezzeg a nyerőgépekre hivatkozva rendkívüli kormányülés kellett és Åland szigetét is istenítették!) éppen a román kormánnyal való viszonyát javítja azzal, hogy a "turulnak születőkről" beszélő miniszterelnök éppen a legismertebb szabadságharcunk egyik ausztroszlavista leverőjének elhelyezéséhez járul hozzá egyik csodaszép városunkban (és nem Méhkeréken, ami valóban román többségű falu, vagyis nehezen még le is nyelhető volna az ügy). Ez már hasonló kaliberű ökörség, mint engedni december 1.-jét ünnepelni a nemzetiben, ami Erdély elcsatolásának dátuma.

Szóval hiába ez a konzervatív/nemzeti/keresztény máz, ez a kormány mindháromban nevetségesen teljesít. Nem keresztény, mert semmibe veszi a szegényeket és földesurakat hizlal, pár egyházi támogató tömése éppenséggel világi tett. Nem konzervatív, hiszen a konzervatív ember tiszteli a családokat, segíti a betegeket és értéket, morált ad a fiataloknak, ehelyett csak ellehetetlenítést és pénzkivonást látok. És nem nemzeti, mert fütyülnek a határon túliakra, hacsak nem a szavazatuk kell, megosszák őket, saját birodalmat építenek köreikben, történelmünket felületesen ismerve pedig többszörösen köpik arcon saját szülőhazájuk múltját, kiragadva pár ikont, akinek csak a marhaságait veszik át (pl. Horthy "demokráciaszemlélete"). Gagyik vagytok, ennél egy magyar trikolórral ellátott, brazil alapanyagból készült mustárostubus is nemzetibb.

2 komment

Címkék: szobor ortodox Románia

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr184820326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

WanGood · http://animemangapalota.blog.hu 2012.10.05. 15:46:19

Le a Fidesszel!

Ez a mocskos, álszent politika a belső ügyekben is a tetőfokára hágott, de EZT mégis hogy képzelik? Nem vagyok szélsőjobber, de Saguna tiszteletére előbb szerveznék románellenes autodafét, mint szoborállítást. Köpködnek, turult avatnak, Horthytól átveszik a legrosszabb részeket (akkor a 3 millió cseléd országa voltunk, most ezt közmunkásokkal váltják föl), de egy "antimagyar" püspöknek szobrot állítanak egy MAGYAR városban.

Éljen Orbán! Mármint kenyéren és vizen.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.10.05. 17:24:21

@WanGood: De azt nem értem, mit nyalnak a román kisebbségnek és így a román államnak? Nem hiszem, hogy túl jóban akarnak lenni, ha Erdélyben birodalmat építenek. Vagy ennyire zavaros ez a párt, nem tudják, mit csinál a másik? Bár Kósa legutóbbi remeklése után ("Lajos, nincs küszöb") nem vagyok meglepődve.
süti beállítások módosítása