Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Mivé leszel, Kossuth címer?

2012.10.26. 08:08 Member

220px-Kossuth_Coat_of_Arms.svg.png_220x245

Nyilván mindenki emlékszik 2002-re, amikor a Professzorok Batthyány Köre és a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület meghirdették a nemzeti szalag mozgalmat. Ennek során a Fidesz szimpatizánsai kokárdát viseltek egészen a második fordulóig, sokszor házuk ablakába és kocsijukra is kiragasztották. A Szolidaritás még idén márciusban kimondta azt, amit sokan mások, a kokárda és a zászló mindenkié, nem sajátíthatja ki saját mozgalmának.

Erre mit ad Isten, az Együtt 2014 nevű választási összefogás kezdemény a Kossuth címert, másik forradalmunk fő jelképét (ami amúgy az 1849-es Habsburg trónfoasztás idején is címerünk volt) sajátítja ki magának. Végülis több ok szól a baloldal döntése mellett, egyrészt nem foglal rajta helyet a számukra Horthy-restaurációt idéző Szent Korona (emlékezzünk csak álláspontjukja az 1989-1990-ben lejátszódó címervitában), másrészt ezzel a jelképpel el tudják magukat távolítani a kínos "1956 leverői" bélyegtől.

De kedves Olvasóm, Barátom, ez véletlenül nem olyan önző tett, mint 2002-ben? Mi jogosít fel egy politikai szerveződést arra, hogy egy politika felett álló nemzeti jelképet zászlajára tűzzön, ráadásul az Orbán-kormányt párhuzamba helyezve az 1956-os helyzettel, ami azért eléggé beteges csúsztatás? Kreatívjaik, fizetett kommunikációs szakembereik tényleg csak ezzel az olcsó húzással tudtak előállni? Javaslom, a fizujukat utaljuk át a magyar egészségügyi dolgozóknak és akkor marad orvos Magyarországon, mielőtt össznemzeti Taigetosz lesz az országból. :)

1 komment

Címkék: címer

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr824870879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2012.10.28. 15:27:53

Hát igen, úgy tudom utálni az ilyeneket, akik folyton arról beszélnek, hogy a szélsőjobb vagy fidesz nem sajátíthatnak ki maguknak címereket, erre meg ők azok, akik kisajátítanak mindent.

De hát ennyi telik csak az MSZP meg bandájából...
süti beállítások módosítása