Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Kék cédulákat szórt a kormánypárti képviselőkre az LMP

2012.10.29. 20:12 Member

image_1351537917.jpeg_920x614

Mert nem kérünk a posztkommunista huncutságokból.

9 komment

Címkék: LMP

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr474877810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2012.10.30. 07:21:42

......

Most senkit sem akarok megsérteni, de ez nem szimbólikus tett volt, csak szimplán gyerekes baromkodás, amit senki sem fog komolyan venni. Az MSZP szokott ilyeneket csinálni, s belőlük még ki is lehetett volna nézni...

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.10.30. 10:27:52

@Mangekyo22: Én nem érzem gyerekes baromkodásnak, másként miként hívod fel a figyelmet arra a súlyos döntésre, amit a kormány hozott? Az ilyenek kerülnek a hírekbe, sajna rosszkor jött a hurrikán.

Mangekyo22 2012.10.30. 11:06:23

@Member: Tüntetésekkel, rendezvényekkel, tiltakozó akciókkal, úniós ország révén most már az EU Bizottságnak vagy Bíróságnak is elvinni az ügyet, a nép buzdításával stb...

Mert félre ne értsd, nekem most nem csak az LMP mostani akciójával van, hanem mindegyik párt 4-8 évvel visszamenőleges politikai "vitájával" (fidesztől kezdődően az mszp-én keresztűl a Jobbik-on túl az MDF-ig).

"Nyenyenye, csúnya vagy, ezért lerajzollak!"

"Bebebe, undok vagy, ezért leöntünk titeket a parlamentben papírmasnival és tejjel!"

"Gyegyegye, rondák vagytok, ezért most óriás plakátokkal dekorálom ki a parlamentet!"

Tehát igen, kezdünk lecsúszni a tv reklámok és a mexikói pankráció szintjére, ha látnák a mai politikusokat a kb 100-150 évvel ezelőtti elődeink (kivéve szálai-rákosi duót), most sírva forognának a sírjukban!

Nekem ezért kezd elegem lenni az egész politikából! Ünnepnapokon csak az önfényezés és uszítás megy, a parlamentben meg csak kabaré!

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.10.30. 11:14:14

@Mangekyo22: Mire az EU lép bármit is, huhuhú, a büntetésekkel sokra megyünk, még azt mondja majd a kormány, hogy az LMP vette el az emberek pénzét.

Másrészt meg nem lepne meg, ha Európa idővel megindulna abba az irányba, amit a Fidesz visz.

Mangekyo22 2012.10.30. 11:26:38

@Member:

"Másrészt meg nem lepne meg, ha Európa idővel megindulna abba az irányba, amit a Fidesz visz."

A bankadóra gondolsz? Mert az nem fidesz találmány volt, már orbánka ötlete előtt is létezett (ahogyan ez a választási regisztráció is).

White SeeD 2012.10.30. 11:43:07

Tüntetés + rendezvények szervezésével még ennyire sem megy. EU bíróság meg sok idő + a királyi kormány magasról tesz rá, mint pl a vöröscsillagos ügyre is. Népbuzdítás? A birka nép arra nem reagált, mikor a cidesz lenyúlta a nyugdíjpénzünket úgy, hogy közben bezsarolt, ha nem lépsz át nem kapsz nyugdíjat annak ellenére hogy fizeted a járulékot.

btw nem értem minek "finomkodnak" még mindíg. írják bele az alkotmányba hogy viktor a királyunk és kész. a földesúri rendszer már úgy is megvan hozzá.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.10.30. 11:59:46

@Mangekyo22: Nem, a demokrácia felszámolására. Az a gáz, hogy Viktorék mindent másként vezetnek be, mint társaik, tranzakciós adó helyett csekkadó, a választási regisztráció meg ott kell, ahol nincsen központi nyilvántartás.

@White SeeD: Eléggé furcsa volna, ugyanis általában Európában a király szerepe csak névleges, ezzel ellentétben jelenleg király nélkül is néhány ember kezébe került a hatalom. Mondjam azt, ez valami megkésett abszolutizmus?

Mangekyo22 2012.10.30. 12:31:16

@Member: "Demokrácia"? Létezik még ilyen a világon?! XD XD XD

Viccet félretéve csak arra akartam most erre utalni, hogy "kinek mi" a "demokrácia". Pl fiatalok, "birkák" (bár az is mindenki számára más) szerint az, amikor azt csinálhatunk, ott és akkor amit akarunk (ami igaziból inkább anarchia/káosz), szarnokok szerint amikor minden úgy van ahogyan ő akarja, ellenzékiek szerint amikor ők kerülnek a hatalom élére és sorolhatnám. Tehát igen, bármennyire is egyszerűnek látszik megfogalmazni, még sem lehetséges.

S jöhetnek az "ókori görögországgal", de arról elég lenne már csak annyit mondani, hogy a nők nem szavazhattak.

Mondjuk ugyanez a helyzet a "diktatúra" szóval, mivel aki tanult történelmet, az nyilván emlékszik, ki volt a világ első diktátora (segítség, ókori róma), s hogy mit is jelentett anno a szó.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.10.30. 14:21:43

@Mangekyo22: Szerintem érdekesebb a görögök esetében, hogy rabszolgát tartottak. :)

Demokrácia az, ahol minden egyes nagykorú állampolgár egyenlő lehetőségekkel, azonos értékű szavazattal választhatja meg azokat, akik az ő érdeke szerinti döntéseket meghozzák, illetve adott ügyekben ő is részt vehet, mint döntéshozó.

A demokráciában lentről felfelé megy a hatalom, nem fordítva.
süti beállítások módosítása