Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

A Felvidéken építkezik a Jobbik

2012.11.22. 19:48 Member

És valljuk be, ezt tényleg szépen csinálják. A Felvidék (vagy ahogyan én szeretem hívni, a Felföld) búvóhelye volt a magyar nemességnek a török megszállás alatt és nem utolsósorban innen származnak Petőfi és Kossuth ősei, nem csoda, hogy a magyar ezer szállal kötődik hozzá és nehezen viseli, ha ott élő nemzetfeleit nem az európai normák szerint kezelik.

Ha elVONAtkoztatunk a Jobbik szélsőséges ideológiájától, VONAkodva (na jó, befejezem :)) el kell fogadnunk, nagyon korrekt, hogy a párt nem köti a párttagságot magyar állampolgársághoz és hogy nem kíván külső szervezeteket létrehozni, azokat az anyapárt hierarchiájába csatolni. Eddig a rovásírásos településnév táblák kiharcolásával hívta fel magára a figyelmet a párt a Felvidéken, mely szerintük összekötheti a Kárpát-medence magyarjait (én megelégszem vele, ha a hagyományos latin betűkkel kikerülhetnek a településnevek). Igaz, a Vajdasággal ezzel ellentétben fiókpártot működtetnek Magyar Reménység Pártja néven, ami nem tud a VMDSZ-szel szemben megerősödni.

A határon túliaknak, ahogyan az anyaországiaknak, felfrissített közösségi életre van elsősorban szüksége, működő helyi gazdaságokra, nem pedig kirakatpártokra, amit a Fidesz Erdélyben művelt, a Jobbik által készített felvidéki stratégia teljesen korrekt és (még?) nem avatkozik az ottani belügyekbe. A magyarlakta településeknek ki kell termelnie maguk művészi és értelmiségi rétegét újra, ha erős képviseletet és megmaradó identitást szeretnénk látni a Kárpát-medencében.

6 komment

Címkék: Jobbik Felvidék Határon túli magyarok

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr214920425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2012.11.23. 16:30:38

A Jobbik-ból mostanában úgy rugdossák ki az embereket, mint leépítéskor a dolgozókat...

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.11.23. 17:01:00

@Mangekyo22: De nem is értem, először Szegedi, majd az őt feljelentő Lenhardt. Nem is tudom, hogy nem örüljek-e, mert ezzel a Fideszt tuningolják elsősorban.

Mangekyo22 2012.11.23. 21:41:15

@Member: Hogyan? Lenhardt belép?

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.11.24. 07:41:33

@Mangekyo22: Ők a zsidó téma miatt léptek, vagyis ha valaki ezt a részét is elvárja a Jobbiknak, de látja, hogy bénáznak és talán nem lesznek kormányképesek, előbb adja Vikiéknek, csak nehogy a szocik és a "zsidók" visszatérjenek.

Mangekyo22 2012.11.24. 10:09:09

@Member: Ömmm, nem tudom, de tudtommal a Fidesz-t, illetve Orbánt is zsidó tartják a zsidó-gyűlölők, szóval szerintem inkább mennek egy másik szélső jobboldali párthoz (vagy átkonstrulálják az egyik ilyen szervezetet párttá, pl 6X vármegye), mint a Fidesz-hez.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.11.24. 10:16:20

@Mangekyo22: Választáson a kisebb rosszt fogják választani, mekkora esélye van annak, hogy egy illegálisan működő szervük komoly kormányzati vagy ellenzéki erő legyen?
süti beállítások módosítása