Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Kétharmad, a demokrácia kaszása

2012.12.11. 22:07 Member

reaper_1355260107.jpg_477x463

Rögtön némi rosszmájúsággal kezdeném, a magát hülyére plagizáló Pontá-t támogató Mesterházy-tól már várom, mikor gratulál a román szocialisták kétharmadjához, ami majd a "nép érdekeit" szolgálja az alkotmánymódosításkor...

Az USL olyat kapott, amit a Fidesznek sem lett volna szabad és amit egyetlen kormánynak sem volna szabad. Nincs az a párt, amely képes volna ép elmével kezelni a kétharmad nyújtotta lehetőségeket (persze értem ezt akkor, ha ez az arány szükséges a törvények és az alkotmány módosításához), mert hülye lenne az ellenzék javaslatát elfogadni, amikor az "nem ért hozzá", nem a "megfelelő forrásokból" és "szakemberekkel" dolgozik. A kétharmad egy halálos fegyver, mert demokratikus bohóckodássá, pótcselekvéssé degradálja a parlamenti munkát, a párt vezető testületei döntenek az országház helyett, amelyeket a párt által kinevezett elnök jóvá is hagy. A látszatdemokrácia villámgyorsan tarol végig a törvénykezésen (minek vitatkozni, ha úgyis mi döntünk?) és ehhez nincs az a piaci szereplő és állampolgár, aki tudna alkalmazkodni, hiszen mindent "hatékonyabbá", "jobbá" akarunk tenni.

Gonosz is lehetnék, mondhatnám, most már lesz esély rá, hogy Románia ismét visszamászik Magyarország mögé a gazdasági versenyben, de ilyen csapást egyetlen országnak sem kívánnék, mint a mi Viktorunk. Csak ne legyen ez tendencia, hogy minden célunk a totális kontroll és önkény.

Szólj hozzá!

Címkék: Románia Kétharmad

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr854960656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása