Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Kell-e nekünk az új Alkotmány?

2013.02.19. 19:08 Member

Ma tömegesen jelentek meg írások (az ELTE BTK HÖK-ös listán túl), hogy kell-e új alkotmány a magyar népnek, mint azt Schiffer András ma kimondta.

Szögezzük le, egyáltalán nem baj, ha egy alkotmány, vagy mai nevén Alaptörvény nemzeti-, keresztény elkötelezettségű, igaz, ajánlani szokás az értéksemlegességet, hogy mindenki magáénak érezze, ettől függetlenül egy világos értékeket megfogalmazó alkotmány is lehet toleráns, szerető, mindenki számára egyenlőséget biztosító, hiszen a nemzet lehet befogadó és a keresztény is lehet toleráns.

A baj az, hogy a Fidesz-KDNP a legkevésbé sem tiszteli saját maga által kreált, gránit szilárdságúnak hirdetett legfelsőbb törvényét, saját ötletviharához igazított törvényeihez igazítja az Alaptörvényt, melynek éppen, hogy iránymutatónak kellene lennie a törvények, rendeletek megalkotásánál. Pl. ha Orbán Viktor arra ébred, hogy a gyöngytyúktartást keményebben kell adóztatni, de ezt az Alkotmánybíróság minden csonkolás ellenére még alkotmányellenesnek titulálja, a "Gyöngytyúkok utáni adózás rendje" külön fejezetet kap. Megtehetik? Igen, kétharmaduk van. Etikus? Nem, egyenesen nevetséges.

Egy új alkotmány megalkotása igencsak kemény feladat volna, egyszerre egyesíteni, koherens egésszé gyúrni a fenntarthatóság, a szolidaritás, a jogállamiság és a hazafiság eszméit, egy igencsak színesnek ígérkező társasággal? Erre kíváncsi leszek.

Szólj hozzá!

Címkék: Alkotmány

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr465092749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása