Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Hol éjszaka nem gyúl fény, sötétség üli a lelkeket is

2013.03.04. 20:38 Member

Az ember látni szeretne. Hozzászokik a kisgyermek is, csak egy pici, résnyi fény legyen az ajtónál, hogy álmát az a csepp világosság őrizze. Ma van Magyarországon egy település, mely február elseje óta a sötétség leplébe burkolózik minden este, utat adva a kósza lelkeknek, akik kifosztják és elbontják a békesség fészkeit. Hiába a rengeteg rend őre, autóik fénye nem pótolja a világosságot, mely elrettenti a sötétség szellemeit.

A közvilágítás kötelező önkormányzati feladat, nem lehet egyetlen település sem falatnyi Észak Korea széles e Honban. Nem lehet az áramtolvajokra fogni a dolgot (ki az az őrült, aki nélkülözné nappal az áramot amúgyis?), tudjuk, hogy a közvilágítást átalánydíjjal mérik. A felelős első ember viselkedjen államférfiként, álljon ki és mondja ki, "Ezt bizony elszúrtam, bocsássatok meg". Nem kezdek el vagdalkozni, hová tűnt a decemberi 10 130 000 forint az államtól, mert nem látok bele a pénzügyekbe, de akiben ott lobog a tisztesség lángja, az meri vállalni a felelősséget rossz döntéseiért és nem Tállaira, a kormányra és a falura fogja a történteket. A keresztények azt vallják, nem a megtérés ideje, hanem ténye az, ami számít.

2 komment

Címkék: Tarnabod

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr275116852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2013.03.05. 22:47:01

Azért legalább a cím helyesírására nem ártana ügyelni. Mi az a felgyúló (illetve nem felgyúló) fél?
süti beállítások módosítása