Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Élet Menete - Beszámoló

2013.04.21. 22:57 Member

01.pngAz első dolog, ami eszembe jutott, hogy mocskos sokan voltunk. Ebben bizonyosan közrejátszottak a motorosok, akik egy kedves "kurvaanyázós" transzparenst lógattak le, ha már nem vonulhattak. Kicsit sajnálom, hogy a Székely Szabadság Napja nem mozgatott meg ekkora tömeget, de külön örültem, hogy az Élet Menetén is jelen volt a székely zászló. Hogy miért? Mert magyar ajkú zsidóság van szerte a világban, így Erdélyben is, Erdélyre nem csak Trianon kapcsán szabad és kell gondolni.

02.pngAz LMP-t Schiffer András, Szél Bernadett és Osztolykán Ágnes képviselte, a szocialisták közül Hiller Istvánt, Mesterházy Attilát és Török Zsoltot láttam mászkálni, illetve a PM-E14-ből Bajnait, valamint Kalterbach Jenőt. Ha esetleg valaki Szegedi Csanádot látta, fotót kérek. :) Nem örültem a DK-s zászlónak, OK, látszani akarnak, de ide ez nem való. Hasonlóan furcsállottam a Melegfront megjelenését, amit ugyebár a Tóra is bűnként kezel. Amit még nem értettem, hogy miért osztottak izraeli és uniós zászlót. 1948-ig nem alakították újra a zsidó államot, a magyar holokauszt áldozatai magyar emberekként szenvedték el a népirtást, az EU-ról meg csak Jászi Oszkár álmodozott akkoriban. Arról nem is beszélve, hogy Izrael nem éppen európai módon kezeli a kisebbségeket, bevándorlókat. A svájci zászló más tészta, elvégre 21e menekültet befogadtak, de tudomásom szerint ennél többet utasítottak el, amit sokan mind a mai napig a független állam szemére vetnek. Szóval nem örülök neki, hogy egy politikai ideológiát helyezünk előtérbe az esemény emlékezetével szemben.

03.pngRöviden, fontos megemlékezni a második világháború áldozatairól (mindenkiről, mert gonosz népek nincsenek, csak gonosz kormányok), hogy hasonló őrültséget ne követhessünk el még egyszer. Az emberi méltóság tisztelete és a keresztény szeretet nem tűrheti, hogy embertársainkat, köztük ártatlanokat, gyermekeket, ítéljünk halálra, mikor a szűkös javakért küzdünk. Egyetértek a jelmondattal, hogy "Soha többé!".

Ellenben aggasztó, hogy a miniszterelnök egy személyként betilthat egy tüntetést, még ha a jóízlésbe ütközik is annak megrendezése. Elvégre ez már a kormányzóság jogkörére emlékeztet és jól tudjuk, hogy a tiltás mennyire nem old meg semmit.

2 komment · 1 trackback

Címkék: zsidóság Holokauszt Élet Menete

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr115238335

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az Élet Menete és a tejbegríz 2013.04.22. 11:12:08

Már-már zavarban érzem magam, mert az ízlésem szerint túl gyakran írom le, hogy ez nem politikai blog. Csakhogy az Élet Menete, ahonnan nemrég értem haza, nem a politikáról szól, hanem az emlékezésről és a fasizmusnak való ellenállásról. Tudniillik, a ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Birtalan Balazs · http://birtalan.blog.hu 2013.04.22. 11:08:22

A Melegfront jelenléte teljesen adekvát. Attól, hogy nem beszélünk róla, még igaz, hogy emberek tízezreit deportálták homoszexualitásuk miatt. És ma nemcsak a zsidók között kérdés a "maradni vagy menekülni, amíg lehet", hanem a melegek között is.

A Tórában írtak értelmezése pedig annál azért egy kicsit bonyolultabb, mint hogy "tiltja". Ajánlott olvasmány: www.otkenyer.hu

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2013.04.22. 11:43:26

@Birtalan Balazs: Ismerem az Ötkenyeret, támogatandóak, de eddig akárhány mélyen vallásost kérdeztem sem volt hajlandó a kereszténységet a homoszexualitással együtt kezelni. "Ha felhagy vele, jöhet", általában ez volt a válasz.

Ne feledjük, hogy a homoszexuálisokat vitték munkatáborba a másik szélső oldalon is.
süti beállítások módosítása