Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Hogyan kellett volna intézkedni?

2013.05.29. 07:17 Member

Abban az esetben, amikor a kertszövetkezettel megegyezett családok díjhátralékot halmoznak fel, meg kellett volna vizsgálni, miként történt a megállapodás. Remélem nem szóban, észak-magyarországi módra, mert az szívás. Ha van valami hiteles írásos szerződés, tanúkkal egybekötve, akkor meg kell nézni, vállalt-e a szövetkezet kezességet. Ha igen, az kellemetlen. Ha nem, akkor be kell nyújtani a végrehajtási kérelmet ingatlanra, ingóságra, bevételekre. Ha bankkártyára kérik a szociális transzfereket, nem kell szöszmötölni, azok hány százaléka levonható. Ha az ember szociális kicsit érzékenyebb, a behajtás előtt még írásban köt egy megállapodást részletfizetésről, valamint az aktuális fogyasztások fizetéséről, ha ezt 3 hónapon belül felrúgja, akkor mehet a végrehajtó, akivel kicsit más hangulatú lesz az egyezkedés (aki akkor kap jutalékot, ha behajtja a pénzt, nem akkor, ha kénytelenek elárverezni mindent, ne felejtsük el). Nagyjából így néz ki ez hivatalosan, nem önkényesen átvágjuk a vizet. Nem a kőkorszakban vagyunk.

Kedves Jobbik, a szeretetem irántatok határtalan, de komolyan. Van egy kis probléma az érveléssel: Nincs víz >> Ideiglenes hatályú elhelyezés. A szülő önként is kérheti, bár nem szokták. Mivel a szolgáltató nem maga intézkedett a szolgáltatás megszüntetéséről, hanem a szövetkezet és a Jobbik aktivistái tették ezt önkényesen, a szolgáltatóval nem egyeztetve, annak berendezésében is kárt okozva (Minek kell markolóval elvágni, amikor elzárni is el lehet? Kőkorszak??), a gyermekek veszélyeztetését maga a szövetkezet idézte elő. Ráadásul ezzel még egy bajt hoztak a nyakukra, sejtésem szerint ahol nem biztosítható az egészséges ivóvíz ellátása, oda lajtos kocsival azt biztosítani kell, önkormányzati keretből. De ebben nem vagyok biztos, lehet, hogy csak az arzénos ivóvíz esetén érvényes ezen kitétel. Másrészt addig nincsenek a gyermekek ID/ÁT szinten veszélyeztetve, ameddig a környéken, akár szomszédos településen található ingyenes közkút. Veszélyeztetésről főleg akkor beszélhetünk, ha a gyermekek elhanyagoltak, nem járnak iskolába, illetve testi/lelki bántalmazásnak vannak kitéve.

Szólj hozzá!

Címkék: cigányok víz Jobbik

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr765331613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása