Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

L. Simon László hős lett?

2013.10.15. 18:57 Member

„Az ez ellen felszólaló, és egyúttal a holokausztnak áldozatul esett honfitársaink emlékét megsértő képviselő szélsőséges megnyilvánulásait határozottan visszautasítjuk”

"A Fidesz határozottan fellép az antiszemita kijelentések ellen", valamikor készült egy blogbejegyzés, mely azt taglalta, hogy legalább hússzor klónozták saját közleményüket a kormánypárt sajtógyárában, sajnos most nem találom, csak ezt az észrevételt. Ez az egész "beszólok az antiszemita Nováknak, aki feljelent engem" vita már megint annyira buta és politikai elvakultságtól terhes. Szinte már kín olvasni, ahogyan egyik kommentelő átmegy tolerancia-náciba és ujjong, hogy Nováknak valóban nem szabadna szót adni, a másik oldal meg hörög, hogy a Fidesz a zsidókkal van. A demokráciába a hülyeség is beletartozik.

Mit lehet mondani? Az egyik, hogy amit Novák Előd mond, akármilyen primitíven is fogalmazza meg gondolatfoszlányait ("én azt mondom, hogy hullarablásnak is minősíthető – holokausztipar, amit önök folytatnak"), az egy vélemény. Vélhetően több ezer ember véleménye. Keresztény ember nem beszél így, demokrata ember nem beszél így és véleményem szerint magyar ember sem beszélhet így. De ettől még egy vélemény és őt azért küldték a parlamentbe, hogy ezt mondogassa. Nyíltan vállalták bekerülésük előtt a véleményüket, sőt, enyhültek, míg a Fidesz jól átvert mindenkit.

novák.jpgMásik oldalról a Fidesz nem mentes olyan emberektől, akik a cigányságot a Jobbiknál is keményebben lehúzza vagy éppen az elcsatolt honrészek revíziójáról beszélnének, szóval no-no, álljunk meg a képmutogatással. A Fidesz zsenialitása éppen abban rejlik, hogy egyszerre nyalnak mindenhová, néha balra, néha jobbra, néha eukonformak, néha euroszkeptikusok, néha oltogatják a mélyszegényeket, néha kiállnak a romák jogai mellett. Nekik ezek nem elvi, hanem politikai kérdések. Márpedig kényszer van, a Jobbik és a Fidesz annyira közel került egymáshoz 2010-ben programilag, hogy mindketten keményítenek, a Fidesz a nemzeti és vallási kisebbségek védelmében próbál európai maradni (persze csak a számára kedves kisebbségek esetében, a nőket és az LMBTQ-t nem kímélik), míg a Jobbik kénytelen mindenből zsidó/cigány/meleg ügyet csinálni, főleg most, hogy Magyar Hajnalra virradtunk.

Harmadrészt van igazság Előd szavaiban, még ha őt a kérdés elsősorban azért is izgatja, mint Palesztina ügye. Mert a zsidóság is ludas ezekben a történetekben. Egyrészt ma, gondoljuk végig, te vagy én, akik bőven az emberiség egyik legszörnyűbb tragédiája után születtünk, felelősek volnánk azért? Ez valami eredendő bűn, mint Éva hülyesége az Édenkertben, amiért mind fizetjük az árat a bolygó felzabálásáig? Másik oldalról egyre kevesebb áldozat, illetve közvetlen leszármazó él, a emberiesség elleni bűnelkövetők is mind 90 felett járnak, akiket még elcsípnek, hogy aztán a tárgyalás ideje alatt elhunyjanak. Másrészről még ha élnek is közvetlen áldozatok, nekik vajmi keveset jelent, hogy felhúznak egy emlékművet vagy átadnak egy terrormúzeumot, talán még rosszabb is lesz a sebek feltépésével. Ez sokallta inkább olyan nemzettragédia imázs, ami a zsidóság által gondozott kétezer éves szenvedésmítosz csúcsa, éppen úgy, mint a magyarok trianoni vérhullajtása, egy rendkívül erős identitásképző elem, miközben rengeteg magyar ajkú zsidó került más országba a békeszerződéssel, és rengeteg magyar embert vittek el a II. vh. könyörtelen népirtásai. Ezt tudva tök érdekes, hogy az önmagát baloldalinak vallók csak a zsidóság, míg erősen jobboldalinak vallók csak a magyarság tragédiaérzését fogadják el. Ezért nevetséges ez az egész, fent mindenki saját érdekből pénz és más javakat sajtol ki (amiknek nagy részét a nagy pátoszú nemzet, közösség nem is látja soha) a másik szégyenérzetét kihasználva, lent meg mindenki el van foglalva a csiholt ellenségképekkel.

Negyedrészt az emberiség élete tele volt tragédiákkal. A németek kérhetnék a kártérítést a svábok kelet-európia, a japánok honfitársaik USA-béli kitelepítéséért, az örmények egész nap tombolhatnának Azerbajdzsán és a törökök miatt, japánok szidhatnák Kínát, a gúrok leszármazói moroghatnának Dávid királyra, az egész világ a gulágokba hurcolt szeretteik okán, az indiánok elűzhetnék a bevándorló amerikaiakat és amúgyis súlyos számlát nyújthatnának be az afrikai államok a rabszolgatartás nyomán. Mégis, az egyetlen tragédia, ami kötelezően megemlékezendő világszinten (a saját történelmi tragédiákon felül), az a holokauszt. Nem akarom lekicsinyelni, egy országnyi embert pusztítottak el, családokat, életeket tettek tönkre, de amíg a tragédiákra emlékeztetjük egymást, amíg a kollektív bűnösség érzését neveljük abba, aki akkor nem lehetett jelen, addig nem lesz értelmes párbeszéd, feloldozás a Földön.

Mint mindig, magánvélemény.

96 komment

Címkék: holokauszt antiszemitizmus zsidóság Novák Előd L. Simon László

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr645572101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vladimir964 2013.10.16. 19:17:41

Én még csak nem is a cikkben írtakban látom a hibát. Igen, minden tragédia egyforma fájdalmas, és az érintettektől nem lehet megvonni a jogot, hogy megemlékezzenek róla. Így a zsidóktól sem, hogy a pogromokról és a (hazánkban még a németek által is elismert hatékonyságú) zsidóbegyűjtésen át a németek "malenkij robot"-járól, illetve a kevesek által tudott, a "láncos kutya" időszakban történt Bács-Kiskun megyei horvátlakta falvakból a horvátság férfijainak begyűjtése/bebörtönzése.
Azonban! Mindenki maradjon meg a saját berkein belül, emeljenek holokauszt- vagy trianon, vagy akár buziemlékművet, azonban SAJÁT LÓVÉBÚ ÖCSÉM! Közadakozzanak, oszt lehet rinyálni a saját közösségünk, és nem a többi adófizető kontójára emelt szobor előtt.
Vagyis: mindenkinek meg lehet a saját hülyesége, de a saját pénzéből valósítsa meg fixa ideáit.

különvélemény 2013.10.16. 19:18:59

"Keresztény ember nem beszél így, demokrata ember nem beszél így és véleményem szerint magyar ember sem beszélhet így."

Pontosan miért is? Milyen erkölcsi szabályok tiltják a tragédián nyerészkedőkről való véleményt?
Legutóbb kedvenc Nobel-díjasunk is kiakadt a holokausztiparra.
Az 1800 milliárdos legutóbb elbukott per tökéletesen mutatja eme ipar pofátlanságát és erkölcstelenségét.

moxika973 2013.10.16. 19:20:14

Imre Kertész mondhatja, Novák Előd nem. Éljen a demokrácia a gyakorlatban!

Gregbíró 2013.10.16. 19:21:04

Magyarország legnagyobb tragédiája hogy a második VH során nem sikerült megszabadulnia a zsidóktól.
Zsidók nélkül nem kellett volna elszenvednünk 1956 ot.
Nem szabotálták volna el a rendszar váltást.
Valószínűleg vissza kaptuk volna már kárpátalját, felvidéket, és a vajdaságot.
Nem kellene ezt az undorító politikai bábszínházat néznünk.
Lehetne az országban közbiztonságot teremteni, ha nem védenék a zsidók a cigókat.
Nem röhögne a pofánkba hunvald.
Nem lenne ügyvédje Sztojkának.
Életszínvonalban valahol majdnem utol érnénk Ausztriát.
A holokauszt elmaradása valóban tragédia Magyarországnak.

feketeesfeher 2013.10.16. 19:23:23

"Egyrészt ma, gondoljuk végig, te vagy én, akik bőven az emberiség egyik legszörnyűbb tragédiája után születtünk, felelősek volnánk azért?"

Na, innentől már biztos voltam abban, hogy a poszt úgy hülyeség ahogy van.

_most_ 2013.10.16. 19:28:01

ha a jobboldaliak nem ájvékolnának állandóan a holokauszt miatt, már rég nem érdekelne senkit.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2013.10.16. 19:32:10

@különvélemény: Nem ezt írtam. Mondja ki a véleményét, én sem vagyok oda meg vissza a közpénzekből való emlékmű-emelgetésekért, de nem fogom ezt a hangnemet megütni, amit Novák. Véleményem szerint az a korrekt, ha a helyi közösség létrehoz egy alapítványt és abba dobja össze a pénzt. Hogy egy számomra is ismert példát mondjak, a dunavecsei Trianon emlékmű helyi adományokból lett a helyére visszaállítva.
@moxika973: Kertész Imre véleménye egész korrekt és ő nem sértően fogalmazza meg a kritikáit. Talán ez miatt is ércesebb.
@feketeesfeher: Mert? Indoklás?

sanyix 2013.10.16. 19:32:24

@_most_: ja akkor fletóék, meg szarházyék náczyznának folyamatosan... bár így is azt teszik :D
Amúgy milyen jobboldal? Magyarországon jópár évtizede nincs ilyen.

hopptarisznya 2013.10.16. 19:34:25

"érdekes, hogy az önmagát baloldalinak vallók csak a zsidóság, míg erősen jobboldalinak vallók csak a magyarság tragédiaérzését fogadják el."

Magyarországon miért is "érdekes", hogy a magyarok tragédiájával foglalkoznak? Szerintem csak az előbbi érdekes.

@_most_: ha nem ájvékolnának akkor minden napra jutna egy megemlékezés.

hopptarisznya 2013.10.16. 19:35:49

@Gregbíró: én már azzal is elégedett lennék, ha a cigánykérdés rendeződött volna 44-ben.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2013.10.16. 19:39:54

@hopptarisznya: Nem azt írtam, hanem hogy a kizárólagosság érdekes. Nekem ezek a meggyilkolt zsidók is magyar emberek, sokuk a végsőkig bízott abban, hogy megmentik őket. Viszont furcsállom, ha, Illyés Gyula szavaival élve, egy magyarnak nem fáj Trianon, nem fut könny a szemébe, amikor egy magyar falucskában Romolusz Rémusz szoborba fut.

pedes75 2013.10.16. 19:50:51

"Az egyik, hogy amit Novák Előd mond, akármilyen primitíven is fogalmazza meg gondolatfoszlányait ("én azt mondom, hogy hullarablásnak is minősíthető – holokausztipar, amit önök folytatnak"), az egy vélemény. Vélhetően több ezer ember véleménye. Keresztény ember nem beszél így, demokrata ember nem beszél így és véleményem szerint magyar ember sem beszélhet így."

Kereszténynek, demokratának és magyarnak vallom magam. És nem egészen értem, miért ne beszélhetnék 'így'. Azon túl persze, hogy ugyanennek civilizáltabb megfogalmazása is létezik. Bizony, létezik holokauszt-ipar, és bizony, ha túlzás is, érzékletes rá a 'hullarablás' fogalma.

Nem gondololnám, hogy zsidófaló neonácinak kell lenni ahhoz, hogy a tényekkel szembenézzünk. A holokausztot a rátelepült 'iparág' sokkal jobban leértékeli, mint akárhány újnáci handbandázása.

huncros 2013.10.16. 19:52:44

Vannak alapgondolatok a szövegben, amikkel nagyjából egyet is értenék, de olyan érvelési (és esetenként ténybeli) hibák illetve összemosások is, amik nagyban árnyalják a képet.

A Jobbiknak - bizonyos keretek között (amiket azért egyes parlamenti megnyilvánulásikkal rendesen feszegettek) - valóban joga van akár olyan véleményeket mondani, amik mondjuk normális emberek számára nem felvállalhatóak, ehhez hasonlóan a Fidesznek is joga van olyan szinten képmutatónak lennie, amennyire az.
Erre - ezekre- ennél több szót kár is vesztegetni

Amire viszont érdemes több szót vesztegetni, az a szöveg későbbi része, mert néhány nagyon lényeges dolog nagyon le van egyszerűsítve benne, és kicsit maszatolva.

"Egyrészt ma, gondoljuk végig, te vagy én, akik bőven az emberiség egyik legszörnyűbb tragédiája után születtünk, felelősek volnánk azért?"

És ezt soha normális ember nem is állította, hogy valaki, aki nem is élt még akkor, az felelős lenne az akkor történtekért. Viszont a történtekkel kapcsolatban igenis van a mai generációnak is felelőssége: emlékezni, tanulni belőle, és ezáltal csökkenteni az esélyét, hogy ilyen (akár kisebb léptékekben) még egyszer megtörténhessen. Ez viszont már a te, az én, és az összes mostani ember felelőssége.

" Ez valami eredendő bűn, mint Éva hülyesége az Édenkertben, amiért mind fizetjük az árat a bolygó felzabálásáig?"

Bizonyos szempontból igen. Itt az ember, az emberi társadalmak egy eredendő bűnéről van szó, a gyűlöletkeltés, a mindenért a másik okolása, az uszítás, és az erre vevő, hajlamos tömegek, és hogy ez megfelelő körülmények között hova tud eljutni - ez ellen pedig csak úgy lehet társadalmilag védekezni, hogy nem engedik elfelejteni, eltussolni, hogy ez hova vezethet.
Ez az az "ár", amit azért fizetünk, hogy lehetőleg pl. a mi vagy közvetlen gyerekeink idejében ilyen már ne nagyon forduljon elő.
Más társadalmi veszélyekért meg más "árat" fizetünk, de azokat is megfizetjük, csak nem szembesülsz vele, annyira magától értetődőnek tartod. Csak összehasonlításul: azért, pl. hogy kommunista féle diktatúra ne legyen még egyszer, azért meg egy teljesen hatékonytalanul működő, érdemi kormányzást teljesen lehetetlenné tevő rendszert tartunk fel, ún. demokráciát. Na most őszintén, szerinted melyik a nagyobb ár: nem lehet szívből zsidózni/cigányozni, vagy ha valami csoda folytán egy 4 éves ciklusban csinálnak is valamit, akkor a másik a következőben rögtön ledózerolja az egészet? Lehet, hogy elfogult vagyok, de pl. ezt az utóbbit sokkal nagyobb árnak érzem.

"Másrészről még ha élnek is közvetlen áldozatok, nekik vajmi keveset jelent, hogy felhúznak egy emlékművet vagy átadnak egy terrormúzeumot, talán még rosszabb is lesz a sebek feltépésével. Ez sokallta inkább olyan nemzettragédia imázs, ami a zsidóság által gondozott kétezer éves szenvedésmítosz csúcsa, éppen úgy, mint a magyarok trianoni vérhullajtása, egy rendkívül erős identitásképző elem, miközben rengeteg magyar ajkú zsidó került más országba a békeszerződéssel, és rengeteg magyar embert vittek el a II. vh. könyörtelen népirtásai."

Az természetes, hogy nagyon erős identitásképző elem, ha valakiket szisztematikusan üldöztek, irtottak - nem csak a zsidóknál, ld. pl. az örméynek reakcióit a baltás gyilkosos sztori kapcsán, csak hogy közeli példát emlegessek. Ez ellen tenni nem lehet.
Abban viszont megint nincs igazad, hogy a múzeumok, emlékhelyek a túlélők miatt fontosak. Nem az, számunkra fontosak, a mostaniaknak, hogy emlékezzünk, abból tanuljunk, és annak segítségével esetleg ne engedjünk még egy ilyet vagy hasonlót. Ehhez emlékezni kell, tisztában kell lenni azzal, hogy mi hova vezetett.

"Negyedrészt az emberiség élete tele volt tragédiákkal."

igen, viszont a holokauszt több szempontból messze a legmegdöbbentőbb ezek közül - és nem csak a méretei miatt, hanem hogyanja, a folyamata, és ezáltal a tanulságai miatt. Ezt megint előszeretettel szokták elfelejteni azok, akik nem értik (nem akarják érteni) a dolgot, de a holokauszt nem szimplán annyi, hogy jó sok embert megöltek. Az már csak a folyamat legvége volt, a legmegdöbbentőbb és elborzasztó a dologban, ahogy lépésről lépésre eljutottak odáig Európa közepén, az elvileg modern, felvilágosult társadalmak, hogy fokozatosan kirekesztettek, állampolgári majd emberi jogaiktól, legvégül pedig életüktől megfosztották a saját társadalmuk egy részét. A társadalmi folyamatok a durva, amik odáig vezettek, hogy pl. itthon magyarok hihetetlen lelkesedéssel küldték halálba honfitársaik százezreit. Nem egy háború áldozatairól van szó, nem egy katonai diktatúra mészárlásairól, nem is harmadik világbeli etnikai villongásokról, hanem belső, társadalmi folyamatokról. Ez a teljesen elborzasztó a dologban.

Ha ez a felismerés eddig nem volt meg, hogy itt nem csak arról van szó, hogy rengeteg ember meghalt, hanem az a lényeg, ahogyan eljutottunk addig, hogy ez megtörténhessen, akkor az pont azt mutatja, miért lenne itt még bőven mit tanítani.

pedes75 2013.10.16. 19:54:04

"Ezért nevetséges ez az egész, fent mindenki saját érdekből pénz és más javakat sajtol ki "

Mindenki ?!? Vessük már össze az összegeket, amit holokauszt-, és gulag-kárpótlás vizonylatában fizetett ki eddig a magyar állam! Szerző vajon tudna mondani egy megközelítő számot, hány honfitársunk tűnt el Sztálin lágerbirodalmában?

különvélemény 2013.10.16. 19:54:55

@Member: "Nem ezt írtam. "

Hogy nem úgy értetted, az ok, de azt írtad. Ne keverd a kettőt.

"De ettől még egy vélemény"
Ezzel folytattad, ami egyértelművé teszi, hogy novákra reagáltál.

pedes75 2013.10.16. 19:57:31

@huncros:

Megjelenhet például egyszer egy magyar iskolai tankönyvben, hogy Vorjután több ember pusztult el, mint Auswitzban? Vagy most már visszavonhatatlanul azzal mossuk gyermekeink fejét, hogy a holokauszt egyedi és példa nélkül álló, és a gonosz nem a társadalomátalakító őrület, hanem kizárólag annak egyiféle címkét viselő változata?

willdattaa 2013.10.16. 20:00:31

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

A magyarság legnagyobb nemzeti tragédiája a trianoni rablóbékediktátum, amelynek következtében több mint egymillió fővel csökkent a magyarság lélekszáma szülőföldjén.
A trianoni reblóbékediktátum létrejöttéért felelősséggel tartozik a Károlyi-rezsim és a tanácsköztársaság kormányai tagjainak zsidó többsége.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Sírköves Slomó 2013.10.16. 20:01:31

Hiányolom a posztból a külföldi állampolgárságú parlamenti képviselők és állai vezetők listáját.

Kerek négyszög 2013.10.16. 20:02:15

A holokauszt az egyetlen tragédia, amit a mai napig bármikor megismételnének az akkori gyilkosok mai szellemi követői. Kizárólag ez az oka, amiért pont ezt a tragédiát kell "észben tartani" az ismételt megemlékezésekkel.

kvadrillio 2013.10.16. 20:03:59

idézet:
"Az emberiség élete tele volt tragédiákkal. A németek kérhetnék a
kártérítést a svábok kelet-európia, a japánok honfitársaik USA-béli
kitelepítéséért, az örmények egész nap tombolhatnának Azerbajdzsán és
a törökök miatt, japánok szidhatnák Kínát, a gúrok leszármazói
moroghatnának Dávid királyra, az egész világ a gulágokba hurcolt
szeretteik okán, az indiánok elűzhetnék a bevándorló amerikaiakat és
amúgyis súlyos számlát nyújthatnának be az afrikai államok a
rabszolgatartás nyomán. Mégis, az egyetlen tragédia, ami kötelezően
megemlékezendő világszinten (a saját történelmi tragédiákon felül), az
a holokauszt. Nem akarom lekicsinyelni, egy országnyi embert
pusztítottak el, családokat, életeket tettek tönkre, de amíg a
tragédiákra emlékeztetjük egymást, amíg a kollektív bűnösség érzését
neveljük abba, aki akkor nem lehetett jelen, addig nem lesz értelmes
párbeszéd, feloldozás a Földön."

...avagy..NEM...ÉRDEKEL...A...HOLOIZÉÉÉ!!!!!
a HÁBORÚ ÓTA SOK MILLIÓAN HALTAK MEG HÁBORÚKBAN, BETEGSÉGEKBEN, ÉHEZÉSBEN.....ÉS..A ZSIDÓK ÁLTAL IS !!!
JÓ LENNE, HA VÉGRE VALAKI ODAVÁGNA NEKIK, HOGY HAGYJÁK ABBA EZT A FAJTA ZSIDÓ-LEJMOOLÁST EZERREL !!!
AZ AZÓTA MEGHALTAK, A RENDSZERVÁLTOZÁS ÁLDOZATAI, A VILÁ-GON JELEN LÉVŐ ÖNGYILKOSSÁGI-ÉS EGYÉB HALÁLOK ÁLDOZATAI ÉRDEKELNEK, EZEKEN KELL SEGÍTENI !
A MUNKANÉLKÜLIEKNEK KELL ADNI A MILLIÁRDOKAT, NEM A ZSIDÓ HOLOÜZLETELŐKNEK !!!

feketeesfeher 2013.10.16. 20:04:04

@Member:

Az én összes indokomat itt megtalálod:
huncros 2013.10.16. 19:52:44

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2013.10.16. 20:04:16

@huncros: Én nem hiszem, hogy ebben ilyen erős volna az összefüggés. Sajnos nem tartom elképzelhetetlennek, hogy 20 év múlva nyugaton a bevándorlókkal, itt pedig a romákkal szemben hasonló mechanizmusok indulnának el, látva a növekvő létszámot és akkor senkit sem fog érdekelni, hány múzeum és emlékmű épült, hány emléknapot tartottuk. Csak az átlagember kiszolgáltatottsága, egzisztenciális félelme fog dönteni, hogy beáll-e a "kézenfekvő megoldást" kínáló szélsőjobb mögé. A tragédiák tényét elmondják a történelemórák, remélhetően nem szélsőjobbos minden töritanár, viszont akinek a neveltetése más, az úgysem megy el a Terror Házába és nem fog őszintén megemlékezni.

Én annak vagyok a híve, hogy a közösségek hozzanak létre hagyományokat és emlékeket megőrző intézményeket, amiket alapítványi vagy más közalapon tartanak fenn, ez a "fent eldöntjük, kinek mennyire kedvezünk" dolog nekem annyira nem fekszik.

willdattaa 2013.10.16. 20:05:49

"Keresztény ember nem beszél így, demokrata ember nem beszél így és véleményem szerint magyar ember sem beszélhet így."

Viszont zsidó ember beszélhet így:

www.atv.hu/belfold/2013..
2013-09-13 23:23:00
"Arra a kérdésre, hogy nem vált-e „egy kicsit Holocaust-iparrá” az emlékezet kultúrája Németországban, azt válaszolta: „nem egy kicsit, hanem teljesen”."
(Emerich Kertesz)

Maga a nagy Emerich Kertesz zsidó származású Nobel-díjas író is elismerte a holokauszt ipar létezését, de neki szabad, mert zsidó mondhat olyat amit keresztény nem mondhat, modern korunk talmudista "jogegyenlőségében".

kvadrillio 2013.10.16. 20:06:23

LISTÁT PEDIG ARRÓL SZERETNÉK LÁTNI: HÁNY MUNKANÉLKÜLI VAN PONTOSAN MAGYARORSZÁGON, MIÓTA, MILYEN VÉGZETTSÉGGEL...ÉS MIBŐL TUDJA FENNTARTANI AZ ÉLETÉT !!!!!

TELE A TÖKÖM A ZSIDÓK MILLIÁRDOKKAL VALÓ TÖM ÉSÉVEL !!!

BASSZAMEG.

különvélemény 2013.10.16. 20:06:50

@Kerek négyszög: "A holokauszt az egyetlen tragédia, amit a mai napig bármikor megismételnének"

Nem.
A népirtás az egyetlen, ami bármikor megismétlődhet és ismétlődött is.
Nem szükséges a zsidókat kiemelni ebből a szempontból.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2013.10.16. 20:07:36

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: Én is hiányolom az árnyaltabb kommentelőket.

@Kerek négyszög: Szerintem Magyarországot is tovább osztanák egyes szomszédok, ha nem korlátoznák a II vh.-t követő egyezmények őket. :) Vagy ha nem is, de a magyarokat és más nemzetetiségeket csontig asszimilálnák. Vélhetően a szélsőbal sem kímélné a környéket jobban, ha megerősödne, csak most kiscicát játszik az oroszlán. Rengeteg példa van, amitől lehet rettegni.

Sírköves Slomó 2013.10.16. 20:08:38

@Kerek négyszög: Olyan nemzet sincs sok akit már minden nemzet kiirtott.

kvadrillio 2013.10.16. 20:08:56

ÉS MON DJUK PON TOS SZÁMOT ADHATNÁNAK ARRÓL IS, HOGY A II. VILÁGHÁBORÚ ÓTA HÁNY MILLIÁRDOT FIZETTEK A ZSIDÓKNAK !!

ÉS MINDET KÉRJÜK VISSZA A MAI ÉHEZŐK, FÁZÓK, NINCSTELENEK RÉSZÉRE !!!!!!!

kvadrillio 2013.10.16. 20:13:13

@Member: HMMM....AZ ÁRNYALTABB KOMMENTELŐKET .....NEM AKARJÁK ÉRTENI ! EZÉRT MÁR RÉGEN LESZOKTAK AZ ÁRNYALÁSRÓL.

...ja...igen 20 évvel ezelőtt még sokkal kevesebbet tudtunk ezekről a dolgokról. Mára viszont a zsidók annyira vérszemet kaptak a pénzharácsolásból, hogy amikor kórházban feküdtem, az egyik azzal dicsekedett, hogy milyen kiemelkedő pénzeket is élvez zsidósága által. ennyi.

Sírköves Slomó 2013.10.16. 20:16:57

@kvadrillio:

Nem csoda, hogy Priebke testét nem veszi be ja zanyaföld. Tagadta a holokausztot.

A középkorban azzal volt ilyen akit a pápa kiátkozott. Akkor köztudottan világhatalma volt a római katolikus egyháznak.

Ma viszont köztudottan nincs a zsidóknak. Ennyi..:)

kvadrillio 2013.10.16. 20:17:06

@különvélemény: a HOLOKAUSZT PEDIG SOHA AZ ÉLETBEN NEM VOLT OLYAN TRAGÉDIA, AMIT AZ EMBERISÉG TAGJAI A II. VILÁGHÁBORÚTÓL NAPJAINKIG ÁTÉLNEK !

...csak a zsidók ügyesen kavarnak mindenhol, ahol ezt a kavarást engedélyezik nekik vagy benne vannak testvériesen az osztozkodásban !!!!!

EGYETLEN MAI MUNKANÉLKÜLIT !!!!!!! SOKKAL JOBBAN SAJNÁLOK, MINT SZÁZEZER ZSIDÓT, AKI 70 ÉVVEL EZELŐTT M EGHALT.

kvadrillio 2013.10.16. 20:19:11

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: ..HMMM...A ZSIDÓK TÚL SOKAT HOLOKAUSZTOZNAK, PEDIG AZ MÁR RÉGEN ELTÖRPÜL A MAI EMBERI TRAGÉDIÁK MELLETT.

huncros 2013.10.16. 20:24:02

@pedes75: Egy töri könyvben a gulágokat tárgyaló résznél ott a helye az áldozatok számának is.

Nem az áldozatok számán van a lényeg, hanem ahogy eljutottunk odáig, hogy ennyi áldozat legyen, illetve, hogy ebből milyen tanulságok és felelősségek következnek ránk, mostani emberekre nézve.

"Vagy most már visszavonhatatlanul azzal mossuk gyermekeink fejét, hogy a holokauszt egyedi és példa nélkül álló, és a gonosz nem a társadalomátalakító őrület, hanem kizárólag annak egyiféle címkét viselő változata?"

Ja, ezzel "mossuk" a gyermekeink fejét, ugyanis a mikéntjét, a szisztematikusságát nézve ez teljesen igaz. Azt kéne végre felfogni, hogy ez nem alá- ill. felérendeltséget jelent, hanem azt, hogy más tanulságokat lehet levonni belőle, illetve ezáltal más válaszok vannak ezekre a tanulságokra.

A gulágokat nem előzte meg olyan jellegű társadalmi folyamatok (a társadalom egy jól meghatározott csoportjának először mindenért bűnbanknak való kijelölése, a fokozatosan terjedő, majd törvényi erőre emelkedő kirekesztés, jogfosztások, stb), hanem ott egy más úton juttottunk el odáig, ott előbb alakult ki egy diktatúra, és az, különösebb ilyen társadalmi folyamatok nélkül jutott el ugyanarra a végeredményre (gulágok), mint amire a nácik (haláltáborok). A végeredmény (felfoghatatlan mennyiségű áldozat) ugyanaz, az elérési út más, ezáltal a védekezőmechanizmus is más.
A kommunizmus diktatúrájára és annak áldozataira ugyanúgy megvolt, megvan a társadalom védelmi válaszreakciója, amivel megpróbálja elkerülni a megismétlődését, mint a holokausztra, csak mivel két katasztrófa más folyamatok által zajlott le, ezért más jellegű védelmi reakciói is vannak ezekre a társadalomnak: a kommunista-jellegű diktatúrák ellen ezzel a demokráciának nevezett valamivel, ami ugyan se nem hatékony, se nem jó, egyedül arra szolgál, hogy olyan jellegű diktatúra lehetőleg még egyszer ne legyen, ezáltal gulágok sem.

Egyszerű példával: ha van egy házam, akkor a betörő ott bemászhat az ablakon is, vagy feltörheti az ajtóm zárját is. A végeredmény ugyanaz, de a mód, ahogy eljutottunk odáig, az különbözik, ezáltal a védekezés is különbözik (teszem azt biztonsági zár az ajtóra, és teszem azt nem hagyom nyitva az ablakot)

különvélemény 2013.10.16. 20:27:02

@kvadrillio:
Finoman benyúlsz egy késsel a caps-lock billentyű alá és egyetlen határozott mozdulattal könnyedén kipattinthatod onnan.
Soha többé nem fog zavarni...

kvadrillio 2013.10.16. 20:27:08

@kvadrillio: A ZSIDÓK ORRBA-SZÁJBA NYELIK LE A MILLIÁRDOS TÁMOGATÁSOKAT,...MIKÖZBEN A MAGYAR MUNKANÉLKÜLIEK, 3 HÓNAPRA KAPNAK SEGÉLYT !!!!! ÉS UTÁNA NYUGODTAN ÉHEN HALHATNAK, MEGÖNGYILKOLHATJÁK MAGUKAT...

NOS ???? TALÁN ZSIDÓ A MAGYAR KORMÁNY IS ?????!!!

MERT AKKOR NYUGODTAN ELMEHET IZRAELBE !

OCCT MEGOLDJUK NÉLKÜLÜK ITTHON AZ ELKESEREDETT EMBEREK SORSÁT !

Egyallampolgar 2013.10.16. 20:27:29

Érdekelne azért, hogy hol van az a zsidráklibsi amerikai szerver ahol a trianon tagadó "alternatív" cikkek fellelhetők.

A zsidóságot egy kalap alá vonni botorság. Ettől persze, lehet hogy vannak zsidó közösségek ahol az üldöztetésükről emlékezések identitásképző elemek.

A gyász akárkinél lehet jogos. A sérelemből fakadó agresszió viszont sosem.

kvadrillio 2013.10.16. 20:32:34

@különvélemény: ..NEKED KÉS KELL EHHEZ, ÉN VISZONT MEGOLDANÁM KÉS NÉLKÜL IS ! DE NEM AKAROM ! :o)

SZERETEM A NAGY BÖTŰKET, JOBBAN OLVASHATÓAK ÉS NEKEM 14 DIOPTRIÁS A SZEMÜVEGEM !

..nagy kár, hogy ezt te nem láthatod, de hát...van úgy, hogy az ember látni nem tud, csak beszélni.... mindig ugyan azt ! :)

komplikato 2013.10.16. 20:35:09

"japánok szidhatnák Kínát"
???
Nem fordítva?

Vicca Verza (törölt) 2013.10.16. 20:38:23

@kvadrillio:

Sőt, a zsidók miatt kaptunk ki 8-1 re is. Barom.

különvélemény 2013.10.16. 20:39:01

@kvadrillio:
Erre javasolnék egy megoldást [ctrl]+[num+] vagy [ctrl]+[egérgörgő].
A num+ a numerikus (jobb oldali) számbillentyűknél található régió + jele.

Így nem fog ordibálásnak tűnni a kommented, viszont te akár 3 betű / képernyős felbontásban is nézheted az oldalt.

Sírköves Slomó 2013.10.16. 20:39:14

@huncros: 'A gulágokat nem előzte meg olyan jellegű társadalmi folyamatok (a társadalom egy jól meghatározott csoportjának először mindenért bűnbanknak való kijelölése'

- ilyen különbség nincs. A németek nem csak a zsidókat gyüjtötték, a gulág meg a kulákoknak épült, és minden rendszerellenesne. A németek meg a zsidókat, kommunistákat (ez a 2 csoport erősen átfedte egymást akkor is), cigányokat, fogyatékosokat, homokosokat gyüjtötte a német faj megtisztítása címén.

huncros 2013.10.16. 20:39:51

"Én nem hiszem, hogy ebben ilyen erős volna az összefüggés. Sajnos nem tartom elképzelhetetlennek, hogy 20 év múlva nyugaton a bevándorlókkal, itt pedig a romákkal szemben hasonló mechanizmusok indulnának el, látva a növekvő létszámot és akkor senkit sem fog érdekelni, hány múzeum és emlékmű épült, hány emléknapot tartottuk."

Ha nem tartod elképzelhetetlennek, az még inkább azt mutatja, hogy ez egy valós veszély, akkor ez meg viszont tenni kell ellene, legalábbis csökkenteni az esélyét, erejét a veszélynek.
Az pedig csak úgy meg, hogy nem szabad hagyni, hogy elfelejtődjön (és hogy tudatosan elmaszatolják) a következményeit ennek, hogy ez miért rossz - nem azért, mert a csúnya libsibolsik szerint az, mert azok magyarellenesek, meg minden hülyeség, hanem mert ahova vezet, amekkora felmérhetetlen kárt okoz.

A demokrácia sem zárja ki teljesen a lehetőségét az autoriter rendszerek kiépülésének, nem kell messzire mennünk ehhez példáért, de ettől még mégiscsak ad valamilyen gátat, és nem mondunk le erről a védelemről csak azért, mert önmagában nem mindig működik tökéletesen.

". A tragédiák tényét elmondják a történelemórák, remélhetően nem szélsőjobbos minden töritanár, viszont akinek a neveltetése más"

Attól még, hogy töri órán elmondják, hogy ilyen is volt, ennyi millió halott, attól még a diák nem fogja feltétlenül átérezni, és ezáltal megérteni ennek a súlyát, ennek a tanulságait - FŐLEG, ha más neveltetése van.

Így talán, a talán pedig egy milliós társadalom esetén nagy számok törvénye szerint egy százalékot jelent, hogy ennyivel is többen értik meg, fogják fel a dolgot - a társadalom pedig általában úgy működik, hogy nem kell mindenkinek megértenie, hanem egy kellően nagy résznek, mert az már egy immunitást ad a társadalomnak, hogy minden ilyesmi gyűlölködő folyamat a perifériára szoruljon, ahelyett, hogy önmagát erősítené

Ad Dio 2013.10.16. 20:41:20

Senki senkit ne bántson vallása vagy etnikai hovatartozása miatt.

A holokauszt számomra történelem. Se én, sem a mai aktív generáció egyetlen tagja sem felelős az ott történtekért.

Le kell zárni az aktát.

valaki senki 2013.10.16. 20:45:22

Én jó részt egyetértek a bloggal, némi finomítással. Nekem bizony fáj Trianon, és a holocaust egyaránt. Mind a kettőt le kellene tudnunk zárni! Feldolgozni, lezárni és előre menni. A sérelmek dédelgetése kifejezetten káros mentálisan, nem csak az egyes egyénekre, de az egész országra nézve is. Most ott tartunk, hogy maradt egy egyharmadnyi ország, amiben olyan megosztottság van már, hogy akár további kettéosztásról is nyugodtan beszélhetnénk. Szerintem, a múltat fel kell dolgozni, le kell zárni, a jelenben élni kell, és megalapozni a jövőt. Azt látom, hogy erre kisebb hangsúly esik, mint kellene!

Sírköves Slomó 2013.10.16. 20:45:52

@huncros: Érdekes érvelés. Az emberek kollektív tudata felejt.

Igy kevesen tudják hogy európa összes népe elüldözte már (németek, franciák, oroszok jó párszor) a zsidókat. Igy a holokauszt már sokszor megtörtént.

Miért lenne elképzelhetetlen, hogy lesz még ilyen? A megoldás nem tüneti kezelés, tehát büntudatkeltés stb., hanem a problémát kell eltávolítani. Ami maga a zsidó a keresztények között. Egyáltalán senki nem kötelezte őket hogy más népeken élősködjenek.

kvadrillio 2013.10.16. 20:46:05

@Ad Dio:
Az USA bejelentette, hogy megszületett a rövidtávú költségvetési kompromisszum

kvadrillio 2013.10.16. 20:46:37

Az USA bejelentette, hogy megszületett a rövidtávú költségvetési kompromisszum
Címkék: Hírek, költségvetés, USA, Politika

16.10.2013, 21:20

A cikk nyomtatása Elmondani barátomnak Hozzászólás a bloghoz
конгресс сша бюджет обама
Fotó: EPA

A demokraták és a republikánusok vezetői megállapodást kötöttek egymással a kormány munkájának újraindítását illetően.

A megállapodás előirányozza a kormány finanszírozását január 15-ig továbbá olyan államadóssági plafont, amely lehetővé teszi az USA-nak, hogy 2014. február 7-ig folytassa a hitelfelvételt. Feltételezhető, hogy ez idő alatt Barack Obama és a republikánusok folytatják a tárgyalásokat a 2014-es költségvetésről.

Ad Dio 2013.10.16. 20:48:16

@kvadrillio:

Annyira azért nem vagyok meglepve.

komplikato 2013.10.16. 20:48:26

@kvadrillio: Böngésző nagyító funkciója vagy betűméret állítása? Esetleg?

Csak mert csupa nagybetűvel chatelni, fórumozni, emailt írni az Internet kezdeteitől bunkósságnak és ordibálásnak számít. Tudod netiket. Azt az érzetet keltheti a megfigyelőben, hogy az "ordibáló" fél mindenki más véleményét ignorálja.

huncros 2013.10.16. 20:51:18

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:
de, van ilyen különbség, és ez pl. a magyar történelemben élesen látszik is.

A kulákoknak kikiáltott embereket nem szépen fokozatosan szorították ki belülről, a társadalmon belülről, lépésenként tágítva a társadalom ingerküszöbét, míg eljutottak a végső fázisig, hanem az akkor már teljesen kiépült diktatúra, felülről, parancsszóval, karhatalmi erővel elintézte ezt - tehát a gulágokhoz az volt az előkövetelmény, hogy egy ilyen diktatórikus karhatalmi erő meglegyen.

A nácizmusnál meg ez a fajta központi karhatalmi erő épphogy ezen társadalmi folyamatok végeredményeképpen tudott létrejönni.

Ad Dio 2013.10.16. 20:53:33

@valaki senki:

"Nekem bizony fáj Trianon, és a holocaust egyaránt"

Két lényeges különbség van a két ügy között.

1. Trianon a mi népünk ügye, ezt másképp kezelem. Nem várom el a zsidóktól se hogy holnaptól feledjék el a holokausztot.
2. Felelősnek tartom Clemanceau-t, a mai francia népet nem.

kvadrillio 2013.10.16. 20:56:31

@komplikato: ..hmmm....TE...MOST ...ITT...NSA-T JÁCCOL ? :) MEGFIGYELSZ ???

NETEDD !+ NE TEDD !
NEM ÉRTESSZ TE EHHÖZ !
HIDD EL NEKEM ! :DDDDDDD

komplikato 2013.10.16. 20:58:37

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: Mondjuk a felsoroltakon kívül külön színkódja volt az egyházi személyeknek, ezen kívül elfoglalt területekről bárkit bevágtak a táborokba ha úgy gondolták, legyen az lengyel, francia, akármi. Az egyik tábor építéséhez meg "elhasználtak" 50.000 spanyol emigránst is.

@valaki senki: Biztos egyedi hibás darab vagyok, de nekem egyformán fáj az összes igazságtalan vagy aljas cselekedet, annak elszenvedőitől és végrehajtóitól függetlenül.

kvadrillio 2013.10.16. 20:59:49

@Ad Dio: nekem meg a 150 éves török uralom fáj !!!!! a török elnyom ás fáj !!! meg az, hogy a félszemű jumurdzsáknak n em tuttam kinyomni a másik szemét is !

KI KÁRPÓTOL MOST MÁR VÉGRE EZÉRT ENGEM ??????

ISTEN BIZONY BETENNÉM A KÁRPÓTLÁS ÖSSZEGÉT AZ MNB-BEN LÉVŐ SZÁMLÁMRA !!!!!!!

huncros 2013.10.16. 21:02:53

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:
"Az emberek kollektív tudata felejt."

Ha hagyják, akkor igen. Ezért nem szabad hagyni, ezért tanulunk pl. törit is kötelező tárgyként a suliban.

"Miért lenne elképzelhetetlen, hogy lesz még ilyen? "

Nem elképzelhetetlen, hogy lenne még ilyen. De annak az esélye, hogy valamikor még lesz ilyen, semmilyen módon nem indok arra, hogy tegyünk azért, hogy legalább az általunk belátható időben (mondjuk életünk alatt) lehetőleg ne nagyon történjen ilyen.
Attól még, hogy bekötöm a biztonsági övet, még érhet halálos karambol - de ez még nem ok arra, hogy ne kössem be, és ezzel ne növeljem az esélyeimet.

" megoldás nem tüneti kezelés, tehát büntudatkeltés stb., hanem a problémát kell eltávolítani. Ami maga a zsidó a keresztények között. Egyáltalán senki nem kötelezte őket hogy más népeken élősködjenek"

Egyrészt: továbbra is szó sincs bűntudatkeltésről, egyetlen normális ember se mondott soha olyat, hogy egy most élő ember felelős lenne az akkor történtekért. Ez a bűntudatkeltéses duma egy szokásos lózung, amivel lehet terelni a témát.

Másrészt: mi az, hogy élősködni??? Ezt nagyon remélem, hogy te sem gondoltad komolyan... mert az elég gusztustalan lenne.

Harmadrészt: ha nem lennének zsidók, akkor lennének mások, ahogyan világszerte és történelemszerte számtalan csoport volt valami jellemzője alapján kipécézve, és "zsidóként kezelve". Hogy mást ne mondjak, pl. a keresztények kb. mindenhol, ahol az elmúlt 2000 évben kisebbségként voltak.
Pont az a tüneti "kezelés", hogy akkor az éppen aktuális "zsidókat" elkezdjük kiszorítani, hiszen a legközelebb meg egy másik csoport lesz a "következő zsidó"

kvadrillio 2013.10.16. 21:03:05

@komplikato: NA, EBBŐL IS LÁCCIK, HOGY A MUNKANÉLKÜLI HIVATALOK HOSSZÚ SORBANÁLLÓI FELÉ MÉG ÉLETEDBEN NEM JÁRTÁL !

...bár az is lehet, hogy téged a látványuuk hidegen hagyna, annyira múltba révült aggyal éldegélsz a mai kor emberei között....

MEGÉRTLEK ! :)(

ephart 2013.10.16. 21:03:54

stadionépítés:14 milliárd
holotemplom:5,5 milliárd

kvadrillio 2013.10.16. 21:04:23

@kvadrillio: A RÉ VŰŰŰLT HOSSZÚ ŰŰŰŰŰŰŰŰ...:)))))

A MÉG MIELŐTT ESZEDBE JUTNA MIT TANULTÁL ANYANYELVÜNKRŐL AZ OSKOLÁDBAN.....:o)i

különvélemény 2013.10.16. 21:06:01

@ephart: "holotemplom"

Hoppá, már itt tart az egyház technológiában?

kvadrillio 2013.10.16. 21:06:05

@komplikato: AMÚÚÚGY munkan élküliek táborban voltál már ?
PRÓBÁLD KI ECCER !

MINGGYÁ KÁRPÓTLÁST KÉRNÉL A MAGASSÁGOS HIVATALTÓL !

kvadrillio 2013.10.16. 21:07:47

@különvélemény: SZTEM A SOK MEGÉPÜLT STADIONOKBÓL IS AZ LESZ KÉSŐBB...HOLOTEMPLOMOK....ÉS ODA JÁR MAJD AZ EGÉSZ ORBÁN DINASZTIA IMÁDKOZNI.....

huncros 2013.10.16. 21:11:19

@Ad Dio:
"Trianon a mi népünk ügye, ezt másképp kezelem."

Az összes magyar második világháborús emberveszteségeknek (a háborús veszteségeket, a polgári veszteségeket, Don kanyarral, Budapest ostromával, délvidéki mészárlással, de még a "malenkij robottal" együtt is) a fele a magyar zsidókból jön össze, akik a holokauszt miatt meghaltak, Köztük nem egy óriási koponyánk, és sok sok százezer "csak" sima rendes magyar ember.

Ha a magyarság történelmének egyik legnagyobb embervesztesége, ráadásul teljesen felesleges embervesztesége neked nem magyar ügy, akkor ott a te magyarságoddal igen komoly problémák vannak: erőteljesen szelektív, ezáltal egyszerűen nem magyarság, hanem valamiféle más dolog, ami csak arra terjed ki, akikre te éppen úgy gondolod - ennek valaminek viszont akkor nem sok köze van a magyarságtudathoz, ami ezek szerint neked nem nagyon van.
Valami másod van, aminek köze nincs a nemzetnek, magyarságnak nevezett dologhoz, amibe - én kérek elnézést - a magyar zsidók épp úgy beletartoznak, tartoztak, mint teszem azt te..

Sírköves Slomó 2013.10.16. 21:17:31

@huncros: 'Ha hagyják, akkor igen. Ezért nem szabad hagyni, ezért tanulunk pl. törit is kötelező tárgyként a suliban.'

- A történelem nem egzakt tudomány, hanem a győztesek igazsága. 30 éve itthon más volt a 'történelem', és 30 év múlva ismás lesz.

'Egyrészt: továbbra is szó sincs bűntudatkeltésről, egyetlen normális ember se mondott soha olyat, hogy egy most élő ember felelős lenne az akkor történtekért.'

- Hehe. Te hol élsz? Minden egyes évi magyar és német (a többit nem tudjuk) ktgvetés fix összeget figyet kárpótlásként, + az egész holopropaganda célja a büntudatkeltés a pénzkereseten felül

'mi az, hogy élősködni???' - Ez az oka a zsidók kiüldözésének európa összes keresztény népe közül, miért mit gondoltál? Az antiszemitizmus? Az nem ok hanem okozat.

Nincsenek éppen aktuális csoportok a zsidókon kívül, akikert európában mindenhol üldöztek.

feketeesfeher 2013.10.16. 21:25:04

Mi van itt?
Az összes ráérő félbolond antiszemita itt nyüzsög?
És a lejárt szavatosságú mondanivalójával házal újra és újra?

Az a baj az ilyen kenetteljesen semmitmondó posztokkal, hogy pusztán bevonzza a kvadrillió nevű félbolondokat.

kvadrillio 2013.10.16. 21:26:07

@kvadrillio: PEDIG MA IS BIRODALMI ELNYOMÁSBAN SZENVEDÜNK, CSAK ANNO A TÖRÖK OSZMÁN-BIRODALOMÉBAN, MA MEG AZ ORBÁNI OSSZ-MÁÁN BIRODALOMÉBAN ! :)

2013.10.16. 21:26:46

@huncros:

Nem a magyarok magyarság tudatával van baj, hanem - te tetted ezt a megkülönböztetést - az itt élő zsidó emberekével. Ők élnek úgy itt, kicsit felülről szemlélve a csak magyar embereket, mint az előkelő idegenek. Nekik semmi a magyar múlt, a magyar kultúra, a magyar történelem. És ez nem is fog változni.

Ad Dio 2013.10.16. 21:26:48

@huncros:

Számomra ezek az emberek a háború és egy beteg agresszor áldozatai, épp úgy mint a többi civil és katonai áldozat. Sajnálom az elvesztésüket, de sem én sem EGYETLEN ma élő aktív korú ember nem tehet róla. A holokauszt mint népirtás, nem az én ügyem.

Trianon viszont máig élő probléma a kint élő rengeteg jogtiprott magyar miatt.

"ennek valaminek viszont akkor nem sok köze van a magyarságtudathoz, ami ezek szerint neked nem nagyon van."

Ilyet okos ember maximum tájékozódás után ír le. De aztán se nagyon. Csípőből lőni meg végképp nem szerencsés. Mint látod, nyitott kapukat döngetsz.

kvadrillio 2013.10.16. 21:27:01

@feketeesfeher: NI VAN ? TE IS OSSZ-MÁÁN BIRODALMI VAGY ???? :o)

vakapad 2013.10.16. 21:29:35

Érdekes írás ez a holokauszt meg Trianon egy kalap alá hozásával. Engem a római birodalomra emlékeztet, amelynek területei közül napéldául a germánok elég jelentős részeket elcsatoltak (mely részeken a római lakosok kisebbsége tagadhatatlan), ugyanakkor a rómaiak üldözték a keresztényeket, nem is akárhogy.

A hasonlat persze sántít, mivel a kereszténységéről tehet az ember, a zsidóságáról (és itt nem a zsidó vallásról van szó) viszont nem.

Sírköves Slomó 2013.10.16. 21:30:41

@Sandokohn - a maláj jiddis: Nem, nincs ilyen csoport. A cigányok eleve nem is szóródtak be minden európai nép közé másrészt vándoroltak. Őket max. adott városból rugdalták ki.

Könyves Kálmán is hozott pl. zsidótveket, biztos ami tuti.

kvadrillio 2013.10.16. 21:34:23

@huncros: ..ÉS A TÖBBI 63 MILLIÓ II. VILÁGHÁBORÚS HALOTTRÓL MIT TUDSZ ???

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.10.16. 21:38:13

""holotemplom"
Hoppá, már itt tart az egyház technológiában? "
:D

különvélemény 2013.10.16. 21:44:44

@feketeesfeher:
Persze te nem vagy félbolond, mert egy ilyen "lejárt szavatosságú semmitmondó " blogba mégiscsak beírsz, sőt az általad félbolondnak titulált kommentelőnek is válaszolsz.

Logikából sosem voltál erős, gondolom én paraszt, mielőtt te minősítenél.

2013.10.16. 21:49:19

Egyszerűen csak arról van szó, hogy a magyarság nem találja a nemzeti identitásának helyét a civilizált világban. Ezért kapaszkodik a Kárpátok koszorújába, mint valami védőfalba, ami feltarthatja a századokat meg a világ fejlődését. Eddig sem tartotta, és eztán sem tartja fel.

Sőt, bátran leírom, hogy a Kárpátokat elmosták a századok.

A másik kötődésünk Róma. Ami a lakosság többségét nem mozgatja meg vasárnap reggelente. Valahányszor elhangzik egy szentbeszéd egy nyilvános helyen, a hallgatóság fele undorral vegyes félelemmel fordul el.

Egy átlag magyar embernek semmi köze a zsidósághoz. Nem ismer egy zsidót sem. A történelmi tragédiájukkal azonosulni nem tud.

Ellenben nagyon érzi - jogosan -, hogy ki van vele tolva. Mélyen, gyökeresen, rendszerszinten ki van semmizve a jogaiból.

A legnevetségesebb az egészben, hogy mindkét eseményre egyformán buta és visszataszító ipar épült. A holokauszt-ipar és a trianon-ipar annyira hasonlít egymáshoz, hogy szét sem tudom választani.

De térjünk vissza az átlag magyar emberhez. Nem hiszem, hogy különösebben antiszemita hajlama lenne. Szerintem általánosan egy sértett és jogfosztott érzés uralja a legtöbbeteket. És sajnos a többség nagyon fogékony arra, hogy a problémáinak felelőst keressen, és erőt ad annak a politikának, ami majd ha a felelőst megbüntette, akkor minden jobb lesz.

Természetesen nem lesz jobb. Jobb attól lenne, ha nem egy destruktív handabandára építené senki az öntudatát, hanem egészséges, építő, okos megoldásokra.

És akkor majd nem kell a másikat utálni.

Ennyi.

Bálint Anna 2013.10.16. 21:49:40

A holokausztnak 6millió áldozata volt, a kommunizmusnak durva becsléssel 100millió. És akkor az emberiség többi bűnéről nem is beszéltünk (rabszolgatartás, indiánok kiirtása...). Ezzel nem akarom elbagatelizálni a zsidók kiirtását, mert minden emberi élet számít, de valahogy úgy tűnik, hogy vannak emberek, akiknek többet ér az élete másokénál.

különvélemény 2013.10.16. 21:54:00

@feketeesfeher:
Ja, az más. De a következetességre akkor is tessék odafigyelni.

feketeesfeher 2013.10.16. 21:56:40

@különvélemény:

Azt írom amit gondolok.
Ez a legnagyobb következetesség.

vakapad 2013.10.16. 21:58:51

@Bálint Anna:

Úgy hallottam, ma már nincsenek kulákellenes hangok, sőt kulákok sincsenek, mígviszont zsidók vannak, sőt, a zsidóellenes hangokban sem szűkölködünk. Ahogy olvasom itten.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.10.16. 22:01:56

@Fyall: "Egy átlag magyar embernek semmi köze a zsidósághoz. Nem ismer egy zsidót sem."
Persze, mert a szüleid/nagyszüleid kiírtották őket. Szembenéztél már a múltaddal? ;)

Bálint Anna 2013.10.16. 22:23:10

@vakapad: Azt akarod ezzel mondani, hogy csak azért van ekkora felhajtás a holokauszt körül, mert zsidóellenes légkör uralkodik Magyarországon (ill. a világban)? Szerinted azzal, hogy megemlékezünk, magunkba nézünk jobb lesz a helyzet? Aki nem hisz a holokausztban, az akkor sem fog, ha megtiltják a tagadását, sőt....

willdattaa 2013.10.16. 22:45:42

@dr. Kóser Malac (a legnagyobb demokrata)!:

Minden átlag magyar ember számos zsidót ismer, a tévéképernyőkön, szerkesztőségekben gyülekeznek a zsidók.

feketeesfeher 2013.10.16. 22:48:39

@willdattaa:

Sőt, a magadfajta kis pöcs, még ki is nevez párat, ha épp nem talál magának elegendőt.
:)))

2013.10.16. 22:49:52

@kvadrillio: Te, mielőtt agyvérzést kapnál, igyál már egy kis hodegvizet. Aztán légyszíves, keresd már ki nekem, mennyit fizetett eddig a magyar állam a holokauszt kárpótlása címén? És mennyit a II. világháború veszteseként a győztes hatalmaknak?
Linkeld be, légyszíves mindkét adatot.

megint 2013.10.16. 22:53:36

Emlékezni kell, hiszen kiderült, hogy egy modern, civilizált nemzet is képes ilyen szörnyűségre. A gond nem ez, hanem, hogy emberek, körök(pl ügyvédek) hallottakból akarnak meggazdagodni, erről szólt Kertész válasza.

dr kíváncsivagyok 2013.10.16. 23:18:48

@kvadrillio:
"A RÉ VŰŰŰLT HOSSZÚ ŰŰŰŰŰŰŰŰ...:)))))"

Ha igazad van...szomorú !
Ha nincs igazad ...szomorú !
Az a szomorú még, hogy ilyen nácik egyáltalán vannak a világon ....
Nem, nem a halálodat kívánom,...hanem hogy apád inkább verte volna ki a budiba , ahová illesz!

huncros 2013.10.16. 23:47:45

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:
"- Hehe. Te hol élsz? Minden egyes évi magyar és német (a többit nem tudjuk) ktgvetés fix összeget figyet kárpótlásként, + az egész holopropaganda célja a büntudatkeltés a pénzkereseten felül"

Ahogyan a Rákosi éra alatt eltulajdonított egyházi ingatlanokért is minden évben fix pénzt (jellemzően egyre nagyobb pénzt, 2012ben 16,9 milliárdot) fizet az állam. Jah, hogy arról nem beszélünk?...

Vagy arról hogy a magyar költségvetés dettó fizet illetve fizetett a Rákosi rendszerben elvitteknek (emelt nyugdíj formájába), illetve azok közvetlen hozzátartozóiknak (egyszeri, egyösszegű kártérítést). Mégpedig fillérre ugyanazokat az összegeket, amiket a holokauszt túlélőinél ill. azok hozzátartozóinál.
jah, hogy erről nem szokás beszélni azoknál, akik vesszőparipája a "kárpótlás-biznisz"...
milyen érdekes....

A magyar állam kárpótlása a két a áldozatcsoport között egyetlen dologban különbözik, az elkobzott, elrabolt javak utáni kártérítésnél, ott is gyakorlati okok miatt. A Rákosi idején eltulajdonított tulajdonokért voltak a kárpótlási jegyek, illetve az akkor eltulajdonított egyházi ingatlanok után, amiket az adott egyház nem igényelt vissza, azok után jár az örökjáradék.
A holokauszt túlélőknél - mivel a többség nem élte túl a holokausztot, aki igen, azok közül sokan emigráltak, illetve az összes elrabolt vagyont még nehezebb volt számba venni, mint a Rákosi éra alatt eltulajdonítottakat-, ezért ott ebből a vagyonból az itthon maradt idős túlélő szociális ellátását segítik.

Tehát bármennyire is közkedvelt lózung ez bizonyos csoportoknál, ahol a tények nem oly fontosak, főleg, ha "bizonyos" témákról van szó, az egész kárpótlás "holobiznisz" messze nem úgy néz ki, ahogy azt felteszem minden tényanyag nélkül olyan előszeretettel szeretik egyesek beállítani.

---------------------

"'mi az, hogy élősködni???' - Ez az oka a zsidók kiüldözésének európa összes keresztény népe közül, miért mit gondoltál? Az antiszemitizmus? Az nem ok hanem okozat."

talán azért, mert a korabeli kereszténységben a zsidók voltak az örök "bűnbakok", az "istengyilkosok", akik miatt van a pestis, az aszály, stb? Hogy mint a zsidó vallásból kinőtt kereszténység korabeli vezetőinek épp oly magától értetődő hatalmi húzás saját maguk legitimálására az "előző vezetés" sározása, mint minden más rezsimnél (márpedig a korabeli egyház az egy kőkeményen politikai szereplő volt).

És akkor megfordítva a kérdést: egészen a múlt század elejéig, az hogyan is lehetett, hogy vagy majd másfél évezreden keresztül a világ másik, nem keresztény felén, a muszlim uralom alatt áll területeken meg nem üldözték ugyanezen zsidókat, ugyanezen idő alatt?

Vagy hogy még kínosabb kérdést tegyek fel: az mégis hogy az elmúlt 2000 évben nem volt valószínűleg olyan csoport, amit olyan széleskörben üldöztek volna a világ minden táján, ahol csak kisebbségként létezett, mint a keresztényeket? Rómától egészen Japánig és Kínáig, Marokkótól Indiáig, a mongolokon, a gótokon, az oszmánokig mindenhol, ahol csak kisebbségként léteztek?
Sőt, a mai napig, ha megnézed az arab világot, ahol kisebbségben élnek (pl. kopt keresztények).

Akkor most hogy is van ez? Most akkor a keresztények is "élősködök", mert a kereszténység megalakulása óta a világon mindenhol, ahol kisebbségként éltek, ott ki voltak téve üldöztetéseknek?

Vagy szimplán csak arról van szó, hogy ha valahol van egy jól elkülöníthető és megkülönböztethető kisebbség, akkor azt bizony gyakran fogják bűnbakként használni, és üldözni, ha a politikai érdekek épp ezt kívánják??

Jah, hogy ha a keresztényekről, és nem a zsidókról van szó, akkor persze de, de éppen a zsidókról van szó, akkor meg hirtelen nem is...

de érdekes...

ennyit rólad.

De hová tűnt Columbo felesége? 2013.10.17. 00:00:27

@willdattaa:

Gróf Apponyi Albertet kihagytad a sorból. Ja, ő konzervatív, ergo nem lehet hibás.

"A magyarságnál az írni és olvasni tudók arányszáma megközelíti a 80%-ot; a magyarországi németeknél a 82%-ot; a románoknál a 33%-ot; a szerbeknél az 59 és egynéhány tizedet, majdnem a 60%-ot. Ha a felsőbb társadalmi osztályokat tekintjük és számításba vesszük azokat, akik gimnáziumot végeztek és letették azt a vizsgát, amely Franciaországban a baccalaureat-nak felel meg, úgy megállapíthatjuk, hogy a magyarok arányszáma azok között, akik ily tanulmányokat végeztek, vagy az érettséginek megfelelő képzettséget érték el, 84%, jóllehet a magyarok az összes népességnek csak 54,5%-át teszik; a románok arányszáma az ily tanulmányokat végzettek között 4%, pedig az egész népesség 16%-át alkotják; a szerbeké 1%, jóllehet számuk az egész népesség 2,5%-a. Ismétlem, hogy ez a megjegyzésem nem bír senkivel szemben bántó éllel. Ennek a helyzetnek egyedüli oka, hogy ezek a szomszédos népek történelmük szerencsétlen eseményei folytán későbben léptek be a művelt népek családjába, mint mi. A tény azonban tagadhatatlan. "

A történelem sokkal összetettebb dolog, mint az első ránézésre látszik.

huncros 2013.10.17. 00:00:58

@kvadrillio:
".ÉS A TÖBBI 63 MILLIÓ II. VILÁGHÁBORÚS HALOTTRÓL MIT TUDSZ ???"

Látom továbbra sem sikerül, vagy nem is akarod megérteni a lényeget.

A többi 63 millió II. vh-s áldozat nem egy szisztematikus, szervezett népirtás, hanem egy világháború áldozatai.

Emiatt kevésbé tragikus a haláluk? NEM
.
Emiatt a haláluk más tanulsággal szolgál számunkra, mai emberek számára? IGEN.

Mivel is? Hogy nagy, véres háborúk akkora pusztítást okoznak, amekkorákat épp ésszel fel se tudunk fogni.

Mi is lett erre akkor az ezt megtapasztaló európai nemzetek válaszreakciója? Létrehozni egy nagy globális szervezetet, amelyben az országok közösen igyekeznek elejét venni a nagyobb konfliktusoknak. Emellett az országok közötti szorosabb gazdasági kötelék, az országok szorosabb együttműködése és egymásra utaltsága, ami erőteljesen arra ösztönzi a feleket, hogy ne nagyszabású háborúkkal meccseljék le a dolgokat, mert az marha sokba kerülne mindkettőnek, hanem kevésbé pusztító módon.

Hallottad már azokat a neveket, hogy ENSZ meg EU?
Ezek pont amiatt a sok-sok millió II. vh-s áldozat miatt jöttek létre, akikről te beszélsz.

Megint ott vagyunk, hogy ha minimális józan ésszel, az ok-okozati összefüggéseket nézzük, akkor megint világos, hogy annak a sok-sok tízmillió áldozatnak ugyanúgy megvolt a maga nagyon komoly (összehasonlíthatatlanul komolyabb) következménye, ahogyan a világ, a politika, a társadalmak azt lereagálták.

huncros 2013.10.17. 00:08:20

@Ad Dio:
Azért az eredeti szöveged egészen pontosan így hangzott:

"Két lényeges különbség van a két ügy között.

1. Trianon a mi népünk ügye, ezt másképp kezelem. Nem várom el a zsidóktól se hogy holnaptól feledjék el a holokausztot."

Ez alapján teljesen jogos volt helyretenni a dolgokat, bőven nem "csípőből tüzelés".

Ha tisztáztuk az ügyet, akkor annál jobb.

huncros 2013.10.17. 00:24:18

@Lindalinda:
"Nem a magyarok magyarság tudatával van baj, hanem - te tetted ezt a megkülönböztetést - az itt élő zsidó emberekével. Ők élnek úgy itt, kicsit felülről szemlélve a csak magyar embereket, mint az előkelő idegenek. Nekik semmi a magyar múlt, a magyar kultúra, a magyar történelem. És ez nem is fog változni."

Oh, mekkora semmitmondó és hazug lózung - és mily lelkesen ismételgetik az arra fogékonyak.

Ami főleg egy olyan ország esetén "mókás", ahol pl. a 1848as szabadságharcunkban a zsidók mind részvételben, mind anyagilag oly mértékben számarányukon felül vettek részt, hogy azt Haynau külön kiemelte („a zsidók, érzelmeik és gonosz cselekvésük által olyannyira előmozdították a magyar forradalmat, hogy az az ő közreműködésük nélkül sohasem nyerhetett volna ilyen jelentőséget.”), és a szabadságharc leverésekor megtorlásul külön büntetőadót rót ki rájuk.. ahol a neves költőink, íróink közül dettó szép számban vannak jelen... a magyarságnak nem kevés ismertséget hozó tudósainkról nem is beszélve? Ahol a 2. vh-ig hihetetlen mértékű, talán semelyik másik európai országban nem tapasztalható asszimiláció volt?

Mond csak, hány zsidót is ismersz te személyesen, hogy ezt ily magabiztosan ki mered jelenteni?

"Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent,
nekem szülőhazám itt e lángoktól ölelt
kis ország, messzeringó gyerekkorom világa. "

Ad Dio 2013.10.17. 13:20:04

@huncros:

"Ez alapján teljesen jogos volt helyretenni a dolgokat, bőven nem "csípőből tüzelés".

Ha tisztáztuk az ügyet, akkor annál jobb."

Valóban tisztáztuk, épp ezért mutattam rá, hogy bizony meglehetősen előítéletesen nyilatkoztál.

A holokausztot mint népírtást mélységesen elítélem, de számomra nem közelebbi a dolog, mint az indiánok kiírtása (és mai napig tartó megbélyegzése), vagy a pl. rómaiak kegyetlenkedései az ókori britanniában. A holokauszt magyar áldozatai a háború áldozatai számomra, épp úgy, mint a 2. hadtest katonái, vagy a szovjet "felszabadító" csapatok által megölt civilek.

Trianon az én nemzetem tragédiája. És nem az "elvesztett területek", hanem azok a magyarok miatt, akik jelenleg jogsérültek.
süti beállítások módosítása