Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Döbbenet! Toroczkai polgármester!

2013.12.16. 07:25 Member

Vannak furcsa és megmagyarázhatatlan dolgok. A múlt héten még hangosan hahotáztam és bizisten' kimentem egy sörért, amikor megtudtam, hogy Ásotthalmon a dékások benácultak, de bele sem gondoltam annak súlyába, mi lesz akkor, ha a HVIM jobbszárnyán helyet foglaló székházfoglaló végül komolyan megnyeri a választást és a szintén betyársereges Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármester mellett a második radikáljobbos lesz a téren (Juhász Oszkár eléggé bábufigura, dr. Fülöp Erik pedig kellően kulturált, ezért őket nem venném velük egy kalap alá).

Toroczkai László a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom alapítója 2001-ben, a nevéhez fűződik a Remény Háza és a verőcei Magyar Sziget. A környékbeli országokból (Románia, Szerbia, illetve Szlovákia) számos alkalommal tiltották ki tevékenysége miatt, verekedésbe keveredett az ottani szervekkel és többször vették őrizetbe (itt volt, hogy csak előadást tervezett tartani rendbontás nélkül). Főként 2006-ban, a székház ostromakor lett híres a neve, illetve 2009-ben aktív tagja volt a Meleg Méltóság Menete megzavarásának, 2011.10.23.-án pedig a Pax Hungarica rendezvényén szólalt fel (utóbbi csoportot méltán nevezhetjük a legszélsőjobboldalibb közösségnek az országban). Utoljára tavaly március idusán volt Toroczkai aktív, amikoris az IMF vezetőinek petíciót kívánt átadni és elfoglalták a Bank Center épületét. A legsúlyosabb bűnének mégis azt érzem, amikor (ha jól emlékszem) az m1-en adott interjújában a zsidóság elhurcolását megtisztulásnak nevezte és kizárta őket a magyar emberek közül.

Ásotthalmon a népszámlálás adatai alapján mérhető arányú nemzeti kisebbség él (6%), de ez teljesen megoszlik és csak 14 fő roma, a többiek németek, szerbek, románok és horvátok (az önbevallás alapján a romák száma magasabb is lehet). A településen az 50 év felettiek aránya 39%, de a 18 alattiaké is 24%, vagyis a település még nem haladt előre az elöregedésben, 151 élveszületett gyermek jut 100 felnőtt nőre, amit az országos 34-es átlagot bőven meghaladja. A település lakóinak 55%-a legfeljebb az általános iskola 8. osztályát végezte el, ami pár százalékkal rosszabb az országos átlagnál. A településen kifejezetten kevés a regisztrált munkanélküli (217 fő) és sok az inaktív (1409 fő) és az eltartott (1175 fő). A településen még sohasem jártam, következtetéseim csak tippek (majd lesz, aki kijavít, ha tévedek), egyetlen cikket találtam a helyi bűnözésről, ellenben eléggé friss a település adósságállományára utaló írás, vagyis a KSH adatokból arra következtetek, hogy a településen megjelent néhány, önmagát magyarnak valló, népesebb roma család, de a település elsősorban a katasztrofális vezetés miatt döntött a szélsőjobboldal egyik ikonikus alakja mellett.

2 komment

Címkék: szélsőjobb Ásotthalom Toroczkai László

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr515694631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

katolnai 2013.12.16. 08:28:41

Remélem döbbeneted nagyobb lesz a nemsokára megtartandó választás után! Fáj a magyar siker ugye? Van bőröndöd?
"... és kizárta őket a magyar emberek közül."
Csak az a magyar ember, akinek magyar a szíve-lelke, csak az a magyar ember, aki meghatódik, mikor felcsendül himnuszunk, csak az a magyar ember, akinek fáj Trianon, csak az a magyar ember, aki saját fajtája érdekeit helyezi előtérbe az idegen érdekekkel szemben stb. stb. … kár, h te ilyesmiket nem tudsz

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2013.12.16. 09:16:51

@katolnai: Ne érts félre. Vannak dolgok, amiket nem igazán kedvelek (pl. a nemzeti tragédiák között a holokauszt állandó kiemelése) és a Jobbiknak vannak jó gondolatai, de ettől még Toroczkai sok. Ő inkább a Magyar Hajnalhoz áll közel gondolatilag, amit viszont már az én lelkem is nehezen vesz be.

Egyetértek azzal, hogy magyar az, akinek fáj Trianon, de tegyük hozzá, legyen már annyi eszünk, hogy nem a terület, hanem a kiszakadtak miatt fájjon.
süti beállítások módosítása