Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Lemondott, mert a református egyházban félnek a kurucinfótól

2013.12.28. 16:37 Member


Kurucinfótól való félelmükben nem merik elítélni a szélsőjobboldali Hegedűs Lorántot a református egyházban, mondja a lelkész ellen eljárást kezdeményező jogtanácsos, aki tiltakozásul lemondott egyházi tisztségéről. Hegedűs Loránt, a Szabadság téri Hazatérés temploma lelkésze, akinek felesége jelenleg is Jobbik képviselő, november elején egy emlékező istentisztelethez kapcsolódva avatta fel Horthy Miklós mellszobrát a templom bejáratánál.

A Jobbik által támogatott rendezvényen jobboldali demonstrálók és sárga csillagot viselő ellendemonstrálók is megjelentek. Az esemény miatt utólag a református egyházon belül is sokan tiltakoztak. Szabó István, a Dunamelléki Egyházkerület püspöke azt írta, a „keresztyéni közösséget lejáratva a Szabadság téri református templomban provokatív politikai akciót szerveztek”, a püspök emiatt fegyelmi eljárást is kezdeményezett.

Dr. Horváth György egyházmegyei jogtanácsos az eljárásban Hegedűs hivatalvesztésére tett javaslatot, ezt azonban az illetékes egyházmegyei bíróság elfogultságra hivatkozva nem tárgyalta meg. Ugyanez történt két korábbi alkalommal, amikor szintén elfogultság miatt nem tárgyalták érdemben a a Hegedűs elleni vádakat. A jogtanácsos tiltakozásul lemondott 23 éve viselt pozíciójáról.

„Az opportunista, Iágymeleg gyakorlathoz nem kívánok tovább asszisztálni.” – írta lemondó levelében. „Az Egyházmegye Bírósága nyilvánvalóan gyávaságból cselekszik – pontosabban ez okból nem cselekszik: a Jobbiktól és attól való félelmében, hogy a kuruc.infón megjelenik a nevük.” A fegyelmi eljárás most egy másik egyházmegyéjéhez kerül majd. Így történt ez korábban többször is a Hegedűs Loránt ellen indult, fegyelmi vétséget végül meg nem állapító eljárások során is – emlékeztet a református.hu.

Forrás: Index.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: református Horthy Miklós Hegedűs Lóránt

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr115714657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása