Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Közép-Európai együttműködés?

2014.02.05. 21:54 Member

Greater_austria[1].png

A 4K! hosszú hónapok óta kihozta az első igazán szimpatikus posztját. Na nem, nem kezdtem el tépni, de a Kossuth Lajos és Jászi Oszkár által megálmodott, ma még inkább aktuális Közép-Kelet Európát összefogó együttműködésről, legyen az Dunai Egyesült Államok, Duna-menti Konföderáció vagy Balkán Unió (utóbbit egy erősen oroszellenes ukrán ismerős fogalmazta meg). Kezdetnek ott van Szlovénia az egyik legbarátibb európai kisebbségpolitikával és egy mára megkopott, de anno nyugati színvonalú gazdasággal, Ausztria és Horvátország pedig már a kiegyezés és az Osztrák-Magyar Monarchia felbomlása között is önálló, erős államrész volt, saját politikai éntudattal. A végső cél természetesen az ökológiailag és végtére történelemileg is egymásra utalt Kárpát-medencei összefogás, amihez fel kell ismernünk, hogy mint az Európai Unió peremvidéke, mely ugyan innovációs pályázati forrásokhoz jut, de ettől függetlenül versenyképtelen maradt a lépéshosszban és mennyiségben előtte járó nyugati nagyvállalatokkal szemben,

Ehhez persze rá kell jönnünk, be kell látnunk, hogy modorunk, mentalitásunk és népi vonásaink is sok hasonlóságot mutatnak, hogy egymásrautaltságunkban mégis vannak közös pontok, melyek annyira nyilvánvalóak, hogy nem vagyunk hajlandóak észrevenni őket.

3 komment

Címkék: konföderáció Kárpát-medence

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr795800194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.02.10. 05:28:27

@Katamori: cdn.memegenerator.net/instances/500x/45820487.jpg ;)

Amúgy meg nem a fű legalizálásával van a bajom, hanem azokkal, akik egy komplett kampányt erre építenek. Mintha nem volna fontosabb dolog a világon a bódultsághoz való jognál.
süti beállítások módosítása