Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Minden külföldön élő magyar szavazhasson levélben!

2014.02.18. 17:43 Member

Ha az LMP kellő választói felhatalmazást kap, akkor mindent megtesz annak érdekében, hogy az összes tartósan külföldön tartózkodó magyar választó szavazhasson levélben – ezt Schiffer András mondta keddi, budapesti sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki párt társelnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a 18-49 éves korosztályba tartozó, szavazati joggal rendelkező állampolgároknak legalább 7,5 százaléka tartósan külföldön él. A jelenlegi választójogi rendszer viszont megkülönbözteti őket az alapján, hogy van-e magyarországi lakcímük vagy nincs – tette hozzá. A levélben való szavazásról úgy vélekedett: az LMP nem lát különbséget aközött, hogy valaki a kettős állampolgárságról szóló törvény miatt kapott magyar állampolgárságot vagy „az elmúlt időszak kormányai elüldözték az országból”. 

Gecsei-Tóth Andrea, az LMP ifjúságpolitikai szakszóvivője a sajtótájékoztatón azt mondta, a kormány anélkül vezette be az új választási rendszert, hogy megfelelő tájékoztatást adott volna a külföldön élő és dolgozó állampolgároknak. Az LMP ezért egy közösségi oldalon röviden és közérthetően nyilvánosságra hozza az összes olyan információt, amelyekre a kettős állampolgároknak, illetve a külföldre költözött magyar szavazóknak szükségük lehet.

Forrás: mandiner.hu

Szólj hozzá!

Címkék: választás határon túli magyarok külhoni magyarok LMP

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr375821199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása