Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Új ukrán nyelvtörvényt szorgalmaz az LMP

2014.02.26. 04:49 Member

Minden lehetséges fórumon szorgalmazni fogják, hogy az uniós társulási szerződésről szóló tárgyalások újranyitásakor legyen szempont, hogy új törvény szülessen a kisebbségek nyelvhasználatáról. Felszólították a többi pártot is, hogy lépjenek fel annak érdekében, hogy Ukrajnában betartsák a kisebbségek jogait.

Az LMP minden lehetséges fórumon, köztük az Európai Parlamentben is kezdeményezi, hogy az uniós társulási szerződésről szóló tárgyalások újranyitásakor fordítsanak különös figyelmet arra, hogy Ukrajnában új törvény szülessen a kisebbségek nyelvhasználatáról – mondta keddi, budapesti sajtótájékoztatóján a párt EP-listavezetője. Meszerics Tamás felhívta a figyelmet, hogy az ukrán parlament, a Verhovna Rada az első intézkedései között visszavonta a kisebbségek nyelvhasználatáról szóló törvényt. A politikus azt mondta, hogy a jogszabály nem volt tökéletes és nem is nagyon tartották be, de visszavonása jelentős visszalépés, ami súlyosan fenyegeti a kárpátaljai magyarok érdekeit.

A magyar kabinetnek alkotmányos kötelezettsége a határon túli magyarok érdekeinek védelme – jelentette ki. Az LMP véleménye szerint Orbán Viktor kormánya viszont nincs abban a helyzetben, hogy jelentős befolyást tudjon gyakorolni a szomszédos ország történéseire. Úgy fogalmazott: mindegy, hogy miniszterelnök szándéka szerint vagy attól függetlenül alakult így a helyzet, de a paksi bővítés miatt a világ számára úgy néz ki, „hogy Magyarország miniszterelnöke közelebb lépett Putyin rendszeréhez és így elveszítette a lehetséges befolyását az ukrajnai eseményekre”.

Az LMP nevében egyúttal felszólította a jelentősebb európai befolyással rendelkező pártokat, hozzájuk hasonlóan lépjenek fel annak érdekében, hogy a kisebbségi jogokat Ukrajnában is tartsák be.

Forrás: mandiner.hu

Szólj hozzá!

Címkék: nyelvtörvény LMP Ukrajna

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr855833184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása