Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Vida feljelenti Goodfriendet.

2014.12.11. 16:33 Member

working-with-idiots1_1_.gif

Csütörtök délelőtt Vida Ildikó megtette Orbán Viktor parancsát és feljelentette rágalom, valamint becsületsértés vádjával André Goodfriendet. Nem vagyok jogász, de még csak jogi végzettségem sincs, egyszerű szocmókusként emígyen látom:

Vida Ildikó büntetőeljárást kezdeményezett a 2012. évi C. törvény a Büntető Törvénykönyvről (Btk.) 226. § szerinti rágalmazás és 227. § szerinti becsületsértés vádjával, valamint a 2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről (Ptk.) 2:52. § alapján 5 millió forint sérelemdíjat kér, az index.hu nem közölte a jogalapot, de gondolom a Ptk. 2:43.§ d) szerinti becsület és jóhírnév megsértése okán.

Az első buktató rögtön, hogy a 1998. évi XIX. törvény a büntetőeljárásról (Be.) 553. § (2) úgy szól, hogy "A diplomáciai mentességet élvező személlyel szemben büntetőeljárási cselekmény a mentesség felfüggesztéséig nem végezhető.", de maga a vád sem áll meg, mivel Vida Ildikó maga ismerte be, hogy tud a kitiltásokról, nem véletlenül kért vízumjogot. Innentől kezdve vissza lehet vágni Vida Ildikóval szemben a Btk. 268. § (1) szerinti hamis váddal, valamint Orbán Viktor, mint felbujtó (Btk. 14. § (1)), mint informális munkáltató (mivel a NAV elnökének munkáltatója a  2010. évi CXXII. törvény a Nemzeti Adó- és Vámhivatalról 10. § (1) szerint a kijelölt miniszter) a Btk. 195,§ szerint kényszerítést, valamint a 222. § (1) szerinti zaklatást valósított meg a (3) c) szerinti hatalmi vagy befolyási helyzettel való visszaéléssel.

Ergo hiába csak kommunikációs blöff az egész, eszméletlen nagy érvágás maguk alatt, igazán lehetne ott egy jogász... Elnézést, többségül jogász, maga Vida Ildikó is, akkor csak simán nagyon idióták. És még mielőtt valaki feljelentene a leidiótázásért, a Ptk. 2:44. § szerint a közéleti szereplőknek arányos mértékben tűrnie kell a közügyek vitatását biztosító alapjogok érvényesítése érdekében, sorry.

2 komment

Címkék: NAV Vida Ildikó

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr136975237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2014.12.12. 08:17:26

Mint jogiasszisztens és lassan 4 éves jogász hallgató gratulálok, amiért ilyen szépen összegyűjtötted eme röhejes eseményhez kapcsolódó paragrafusokat mind a Btk-ból, mind a Ptk-ból! Viszont hiányoltam a nemzetközi jogból ide tartozó törvényeket, de az már nem annyira fontos. ;)

Az ügyhöz annyit, hogy viszont téves ama megállapítás, hogy valóban lenne korrupciós ügy, csak mert nem engedik be Vida Ildikót az USA-ba, mivel konkrétumot nem adtak meg, csak a vádat fogalmazták meg. S habár egy országnak nem muszáj ismertetnie a vád okát és annak részleteit, hosszú távon ha nem árul el konkrétumokat az USA, akkor abból lehetnek diplomáciai problémák.

Valamint Vida Ildikó politikai stratégia miatt nem mond le, hiszen a logika azt diktálja, hogy ha valaki lemond, akkor azzal beismerte, hogy minden igaz, viszont azzal, hogy még nem mondott le, s az USA még mindig nem közölte a részleteket addig a vád csak vád marad. Nem Vida Ildikó az első, akit az USA ok nélkül tilt ki az országból.

VISZONT beismerem, csak annyit tudok eme ügyről amennyit olvastam itt, szóval ha már közöltek konkrétumot, akkor elnézést.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.12.12. 10:10:07

@Mangekyo22: No, végre megtudtam, hogy minek tanulsz. :D Neked ilyen jogászos-sznob kritikákat kellene csinálnod egy elegáns irodában, borospohárral a kézben.:D Gondolkozom rajta amúgy, hogy idővel a jogot is bepróbálom, egyszerűen azért, hogyha valamiért bíróság elé kellene állnom, a másodfokon ne kelljen borsos áron jogi képviseletet biztosítanom.

Én úgy tudom, hogy az étolajon csúszik az ügy (index.hu/gazdasag/2014/10/20/usa_kitiltas_korrupcio_nav_szijjarto_orban_kormany_bunge_kormanykozeli_alapitvany_afacsalas_botrany/)Viszont sokkal érdekesebb az egésznek a belpolitikai vetülete: Ha az adóhivatal is csal, ami minden országban kétséget kizáróan az egyik legsemlegesebb szerv, amely ráadásul keményen ellenőrzi a lakosságot, akkor az egész kormányba vetett bizalom borul meg. Ezt nyilván Orbánék is tudják, Simicska Lajos pedig még jobban.
süti beállítások módosítása