Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Gazdasági bevándorlók és a hazai retorika

2015.01.13. 12:25 Member

240x240migracio_1_.jpgA Franciaországban történt események alighanem mindannyiunk érdeklődését felkeltették, az értelmesebbeknek persze az is eszébe jutott, hogy mennyi mindenről nem esik szó, a konteósok meg már odáig csavarodtak, hogy Izrael áll az dzsihádistának álcázott akció mögött (Szaniszló Ferenc megmondja).

A Jobbik azonnal előhúzta a xenofób kártyát, de ez várható volt, mivel a Jobbik kettős iszlám képpel bír. Az Izrael ellen harcoló, otthonaikat védő muzulmánokat szeretjük, de aki Hazánk területére lép, az elveszi a munkát és amúgy is terrorista. A kormány reakciója viszont érdekesebb. Ha a zsidóság ellen rohan ki a Jobbik, Lázár János és Orbán Viktor azonnal előadja, Magyarország mennyire pártját fogja az évszázados üldöztetésre ítélt népnek. De nem úgy, ha arabokról van szó, Orbán Viktor és Rogán Antal is keményre fogja a gyeplőt és viaskodik az elmúlt hónapokban amúgy egyre konszolidáltabb, most viszont fellángoló Vona Gáborral a félelemből táplálkozókért.

De mi lehet ennek az oka?

  1. Orbán Viktor rájött, hogyha már Putyin miatt összerúgta a port az EU-val, akkor már az európai jobbközépen is egyre idegenellenesebb vezetőknél ezzel talán benyalhatja magát? (megmagyarázná, hogy Izraellel szembe  miért annyira elnéző)
  2. Orbán Viktor tovább tolja a jobboldali populizmus irányába pártját és a kelet-európai Forza Itáliá-t építi, elvéve a levegőt a rá nézve legveszélyesebb Jobbiktól?
  3. A Fidesz-KDNP szeretne néhány mérhető százalékot visszaszerezni, ha már ennyire bénáztak az utóbbi hónapokban és zuhan a népszerűség?
  4. Végre találtak egy kérdés a pártban, ami mögé mind be tudnak állni?
  5. Már megint megy a koncepciótlan ötletelés és azt sem tudja a jobb, mint csinál a bal?

Kommentben várom a tippeket. :)

7 komment

Címkék: migráció nemzetpolitika

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr157067457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

the.man · http://rivercottagenyomaban.blogspot.com/ 2015.01.13. 13:09:11

6. Utálják a muszlimokat és veszélyt látnak bennük.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2015.01.13. 13:16:19

@maxval bircaman szerkesztő: @the.man: Viktoréknál régen láttam olyat, hogy valamit nem érdekből mondtak volna, ezért nem fogadom el a 6. verziót. :)

the.man · http://rivercottagenyomaban.blogspot.com/ 2015.01.13. 13:19:34

@Member: örülök, hogy a könnyebbik megoldást választottad. ha nem testszik nincsen.

KoNor_engineer 2015.01.13. 17:28:36

6. A Fidesz házipatikusa olyan új vegyülettel jött ki, ami kokainnal fogyasztva a fenti tüneteket produkálja.

Mangekyo22 2015.01.14. 21:03:58

Öm, azt gondolom már tudod, hogy kb 1 hete halt meg egy fideszes országgyűlési képviselő, uyge? Mit szólsz ahhoz, hogy most már hivatalosan sincs meg a 2/3-ad? Persze amellett, hogy néma csenddel sajnáljuk az elhunyt képviselőt.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2015.01.14. 21:33:01

@Mangekyo22: Mindig lesz egy hülye, aki félrenyom, vagy lesz olyan, hogy valamelyik ellenzéki párt cseszik bent lenni. :)
süti beállítások módosítása