Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Kész az LMP alkotmányjavaslata

2011.02.05. 14:46 Member

Elkészült és nyilvános az LMP alkotmánykoncepciója. Annak ellenére, hogy vélhetően a kormány nem érdekelt ennek feldolgozásában, páratlan sok utalás történt más nemzetek alkotmányaira és helyeuték el benne a szociális biztonságot, a pozícióhalmozás megakadályozását, a hatalom kizárólagos birtoklásának tiltását és a pontos, időben benyújtott költségvetés igényét.

A fő kérdés, hogy magában az alkotmányozásban részt vegyen-e az LMP? Hiszen a kormánynak megvan az egyoldalú módosításhoz szükséges 2/3, és még csak alkotmányozási kényszer sincsen, az 1989-ben szinte teljesen átírt alkotmány eddig képes volt betölteni funkcióját. Ha az MSZP-vel együtt kimaradunk, óhatatlanul jobb-bal szembenállásnak lehetünk szemtanúi, és mintha a baloldal (annak ellenére, hogy az LMP nem sorolható egyértelműen ide) nem törődne a nemzet sorsával. Ellenben ha a Jobbik is kimarad (miért tenné, hiszen javában megfelel igényeinek az új alkotmány!), egyértelművé válna a pártalkotmány esete. Viszont ha csak az MSZP marad távol, a baloldali szavazók elpártolhatnak az LMPtől, aki ígéretével szembefordulva a hatalom igényét szolgálná.

Namármost, ha tegyük fel, kimaradunk, miként juttathatjuk el a zembereknek véleményezésre a kész anyagot?

Szólj hozzá!

Címkék: alkotmány lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr72640140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása