Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Ingyen ház a dolgozó romáknak?

2011.05.25. 20:51 Member

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Azt hittem, az IMF-es hitel MOL-ban konvertálása után nem húzza fel egy darabig a kormány az érzékeny szívemet, de ez mégis csak sok. Kedves Farkas Flórián! Mi ez a hülyeség??

Szép gesztus, hogy a nehéz életkörülményeket a "felelősségteljes nemzetépítésért" cserébe egy szép lakással honoráljuk, bár nem tudom, manapság hol van munka, amit vállalhatnának. Elvégre a diploma sem sanszos, a kétkezi munkások még nagyobb gázban vannak, viszonylag kevés cigány fejezi be a szakmunkásképzőt. Gondolom a közmunka nem tartozik ide.

Másrészt meg, hogyan képzelik ezt a lépést, amikor 30 ezer bérlakás áll üresen Pesten és a hajléktalanokat már lassan a Dunába lövetnék (nem lehetnek köztéren, aluljáróban, a szállóikat nem finanszírozzák)? Meg etnikai alapon csúnya dolog szelektálni, amikor éppen szociális problémát enyhítenek. Megkérem Farkas Flóriánt, menjen el néhány cigánysorsot élő gádzsóhoz, aki áram és víz nélkül él dohos falak között! Felemelő élmény! Ő milyen jogon nem kap lakást? Egyenlő bánásmód? Vagy most a romát más értelemben akarják meghatározni? Várom a választ. Végeztem.

4 komment

Címkék: fidesz romák ingyen ház

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr322932608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2011.05.30. 00:37:31

Jövőre leszek végzős az egyetemen.
Ha lediplomázok, akkor kapok ingyen lakást?
Nem.
Hát, akkor másnak se járjon csak azért ,mert elmegy dolgozni.
Demokráciában ennek alapnak kéne lennie (mármint hogy valaki dolgozik).

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.05.30. 10:10:43

@Aszteroida-bányász metal énekes: Kivételesen egyetértünk. :) Szerintem Flórián is csak trollkodott, ez egy vicc.
Én azzal is megelégednék, ha munkát kapnék. Mármint olyat, ami a végzettsége(i)mhez dukál.

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2011.05.30. 14:54:45

@Member:
Flórián akkor egy rossz troll. :D
Hát ja, munkát kéne találni először. Mint Jobbik szimpatizáns, nem tagadom, sőt, szerintem senki sem tagadja, hogy a probléma jóval összetettebb, minthogy a romák így születnek, lopnak, a megoldás irtás, aszt csá! Természetesen munkahelyet is kéne teremteni, a mezőgazdaság pedig elég kihasználatlan ilyen téren. Fél év alatt simán rálehetne menni az egészre. Szerintem.
De egy biztos: a "romákba" több pénzt, segélyt, munkát kár ölni. Nem kell pátyolgatni őket, mert azzal csak rosszabb lesz. Ha ingyen kapnak házat, pénzt, hát baszod, én se mennék el dolgozni. :D

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.05.30. 17:37:17

@Aszteroida-bányász metal énekes: Tegnap láttam valami települést, ahol biotermesztésre tanítottak ki 20 főt, szerintem ezen érdemes elindulni, mert vegyszerre, gépekre (még) úgysem lesz pénzük. Szerintem benne van az is a dologban, hogy amihez nem szoktál hozzá, arra nem is vágysz, ahogyan arra sem, amit az magával hoz. A műveltség, és a munka is ilyen eszközérték.
A munkahelyek pénzbe kerülnek. ;) Csak nem valamely képviselő vagy haverjának multijának kell benyalni, mint szokták.
süti beállítások módosítása