Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Nemzetből való kirekesztés

2012.12.06. 17:48 Member

Nem csak népcsoportokat lehet kilökni egy társadalomból, bizony egészen más emberek is kerülhetnek a nemzet peremére. A fogyatékossággal élők és a hajléktalanok bizony ebbe a kategóriába tartoznak. Érdekérvényesítésük szinte nulla, előbbiek nem dönthetnek önállóan és az őket gondozók számára szinte lehetetlen a megélhetés, a hajléktalanok meg, mivel nincsen bejelentett lakhelyük, vagy az a hajléktalanszálló, mondhatnám, olyanok, mint az elmúlt évszázad drótostótjai, azzal a különbséggel, hogy utóbbiaknak évek múltán volt hova hazatérni, tartoztak valahová.

Orbán Viktor álláspontja végülis érthető, mi a tökömet keresnek az emberek az utcán, ha van hajléktanszálló (az már kicsit elgondolkodtatóbb, hogy még a felhígított AB is bekaphatja). Csak azt nyilván nem tudja, hogy más országokban már nem több száz fős óriásszállókon, hanem 10-15 fős, családias intézményekben mentorálva integrálják őket vissza. Az úgynevezett Éjjeli Menedék, ahová a megfagyás elől viszik az utcán élőket, szűkös és kemény feltételekhez kötött, a cuccodat áttúrhatják, ha egy estét lent töltesz, csak délután mehetsz fel és kora reggel már ébresztenek, kötelező fürdeni (sokan erre a lakással rendelkezők között sem képesek!!) és inni, dohányozni sem lehet. Az ember úgy van vele, ha "otthon" van, akkor ne szabják meg hogyan élhet, még ha a cél, hogy a káros szenvedélyeket hanyagolják, érthető is. Meg hát a rendőri jelenlét, az sem éppen az otthon érzést erősíti. Az elcseszett adminisztratív állatság meg konkrétan gátja a szociális munkának, próbáljon meg valaki törődni az emberekkel, amikor fél óránként le kell menni az újabb adagért, őket ellátni, esetleg közben még két embert felvenni és mindenkihez beírni valamit, nehogy jöjjön a leb@szás. Sőt, próbálj meg így értékeket átadni, megtanítani bárkit állást keresni, konfliktust kezelni.

Szóval Viki, végy példát Ertsey Katalinról, aki pl. kipróbálta, milyen óvónőnek lenni, hogy tudja, miről beszél! Ti, akik az egyetemi padokból rögtön a bársonyszékben találtátok magatokat, azt sem tudjátok, mi az az ÉLET. A legnagyobb bajotok, hogyan őrizzétek meg a megmaradt hitelességeteket másnapig, hogyan hitessétek el velünk, hogy a kétharmad még veletek van, míg más mehet a devizagettóba vagy a tömegszállóba és minden pénzét élvezetekre költi, mert már semmi siker nem maradt kiüresedett életében! "Vérszagra gyűl az éji van, te tetted ezt, király!"

2 komment

Címkék: hajléktalanok

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr634951488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

White SeeD 2012.12.11. 15:06:42

Ugyan, a nagyvezér megmondta hogy ha kell akkor átírja az alkotmányt hogy ne legyen alkotmányellenes a hajléktalanok eltüntetése. Úgyhogy hamarosan alkotmányellenes lesz hajléktalannak lenni. Arra azért kíváncsi leszek mit fog velük csinálni. A börtönök már tökig vannak, oda nem lehet őket bepakolni. Létrehoz munkatáborokat, vagy instant gázkamra?
Csak tudnám mit fog csinálni majd azzal a 500K nyi bedőlt devizahitelessel, akiknek a feje fölül bármikor eladhatnák a házat. Annyi embert nem fog tudni eltüntetni.

Meg majd pont ők fogják kipróbálni a hajléktalanlétet... Még a közmunkásat sem. De szerintem az átlagbér se menne nekik...

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.12.11. 17:30:47

@White SeeD: Ugyanilyen poén a gyermekvédelmi ellátórendszer is, OK, emeld ki a gyereket, de nincs hely a befogadásra. Meg vitess el 7-et, bezár az óvoda és kib@sztál a másik hetvennel. Kemény hely ez az ország.

A legtöbb városban van vagy 40 hely a hajléktalanoknak, nem tudom, hová kellene tűnniük? Mondjuk vehetnének valami kis pusztulatfaluban fillérekért valami fűtetlen kis életveszélyes tanyát, aztán ott kihűlnének csendben. :(
süti beállítások módosítása