Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Szitokszó a politikában a platform?

2013.01.21. 14:12 Member

Hoffer2.pngMíg korábban az NES játékkonzol legnépszerűbb műfaja jutott eszembe eme szóról, ma végigfut a hideg a hátamon ennek hallatán. A Demokratikus Koalíció Platform fél évre bénította meg az MSZP működését, csak mert őgyurcsánysága nem bírta elviselni befolyása elvesztését, Zimándy Ignác sem élvezte túlzottan, hogy katolikus néppártjában Istóczy leszármazottjai antiszemita platformot alapítottak. És most az LMP sínyli meg a különcök akaratát, akik pártot hoztak létre a pártban, naiv, jóhiszemű tagok meg még csatlakoztak is ehhez.
Beindult a rettegésgépezet, Jobbikkal és Horthy-val fenyeget a szivárogtató, egyetlen, ezek szerint nálam is nemzetibb érzelmű tag véleményét kivetítve az LMP átalakulására. Mivel annyi méltóságom még maradt, (még) nem teszem közzé javaslatukat a kongresszusra, mely véleményem szerint egyedül Schiffer elszigetelését és a vidékiek kizárást célozza, de ha a kongresszuson előtör a "Nem fogadták el, mi megmondtuk, horthysta autokraták ezek, mi együttműködnénk!", azonnal közzéteszem itt és máshol javaslatukat, akár páttagságom árán is, lássák, mit is akarnak itt páran, mit jelent számukra a demokrácia és milyen út vezet oda!

Változás, a HVG-n már olvasható minden. Talán egyszerűbb volna csak oda feltölteni mindent a belső fórum helyett. Akkor vegyük sorjában.
"Ennek értelmében a pártot a jövőben két ellenkező nemű társelnök vezetné, akiket az LMP országos kongresszusa választ meg kétharmados többséggel. Az országgyűlési frakció vezetője társelnöki funkciót nem tölthetne be."  << Schiffer nem nő és éppen frakcióvezető, mik vannak. Aztán majd megy a sírás, hogy a háttérből irányít.

"A párt országos választmányának létszámát kilenc főben maximalizálnák, a tagokat szintén az LMP országos kongresszusa választana meg, rájuk is érvényes lenne a nemi kvóta és főállásban, fizetésért látnák el feladatukat." << Azért a kongresszus választaná meg őket, hogy a vidéki regionális delegáltak ne kerüljenek többségbe. Mert hát ők mind horthysták.

Akkor már én is idéznék: "A gazdasági esélyteremtés és baloldali rendszerkritika kezdeti fókuszát egyre erősödően váltja fel (az LMP-ben) a nemzeti-nacionalista antikapitalizmus. Az egyenlő méltóság elvének kérlelhetetlen képviseletének helyébe a Jobbik szavazóinak tett gesztusok lépnek. " (Scheiring Gábor) Bravó, Gábor, ilyen ferítésekre csak Révai József volt képes! És nehezen tudom elképzelni, hogy az ilyen erő-szakpolitikusoknál nehezebb volna az elkeseredett, a szélsőjobb karmaiba szorult embereket meggyőzni.

Amúgy meg mi baj volna egy magyar vidéki konzervatív párttal? Az egyetlen csoport, akiket tulajdonképpen elfelejtünk országos szinten, a vidéken élők, akiknek a hangját nem hallja meg a budapesti vízfej. Ha rosszat akarnak látni, kimennek a dzsumbujba, ott talán segítenek is egy-két embernek, szörnyülködnek a hajléktalanok sorsán és kimerült a napi jócselekedet, a parlament ma erre épít. Ha nem teszünk valamit, keresztényi honszeretettől, de akár nevezhetjük humanizmusnak is, vezérelve, nem lesz élelmiszerbiztonság, nem lesz természetvédelem, nem lesznek vidéki munkahelyek, csak hízott földesurak, akik közmunkás jobbágyaikkal szántják földjeiket, mialatt a munkások egymást tapossák kínai gyárakban 1 tál rizsért és pár hülye értelmiségi vitatkozik a Budapest zászlóról és a hüllőkre kivethető adókról. Ébredjünk már fel! A kongresszuson el kell dőlnie, hogy maradunk a tarhatatlan sárdobálásnál, vagy összenő, ami összetartozik és szétválik, aminek szét kell!

1 komment

Címkék: LMP Platfom

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr755030718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2013.01.27. 13:48:38

Member, lenne két kérdésem:

1.Most akkor mi lesz Jávorral meg Karácsonnyal most, hogy nem fogadták el megint "javaslatukat"? Kilépnek?

2.Mi a véleményed Kanada "cigány ellenes" deportálásairól? Nem kéne ezt nálunk is bevezetni?
süti beállítások módosítása