Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Nem csak Kárpátalja van!

2014.02.20. 10:14 Member

"Engem mától nem érdekel a Majdan, nem érdekel az ukrán demokrácia, de teszek Moszkvára, Brüsszelre, Washingtonra és a Nyugat vs. Kelet évszázados szkander meccs újabb fejezetére is. Engem most csak és kizárólag Kárpátalja érdekel, semmi más." (Forrás: erdélyimagyar wordpress)

fotó.png

Engem nagyonis érdekel, hogy milyen szomszédot kapunk. Egy csendes, Európa iránt elkötelezett nyugatias Ukrajnát (esetleg Nyugat-Ukrajnát), vagy Putyin megnyújtott kezét, egy bábállamot. Az atom- és gázmaffia démon már így is túl közül került Hazánkhoz, tudjuk, mire készül. Ebből pedig a fene sem kér, Magyarországnak egy erős szuverén államnak kell maradnia és végre jószomszédi kapcsolatokat kialakítania, hogy európai pólus alakulhasson ki Közép-Európában (nem csak retorika szintjén, mint az Orbán legutóbbi évértékelőjében is puffogtatta).

Ha beüt a ménykű, Magyarországnak kötelessége lesz a menekülteket fogadni (ezt megvitatni a Visegrádi négyek már leültek) és amennyiben fegyveres konfliktus tör ki, beavatkozni, bár ettől mindkét fél ódzkodni fog egy esetleges III. vh.-ra tekintettel. De most magunktól bevonulni egy másik ország területére, mint ahogyan a Vörös Hadsereg is tette a Felvidékre, erre talán még a Betyársereg vagy Pax Hungaria sem vetemedne, mivel már a határon fennakadnának, hiszen Ukrajna nem EU tag, ezen megy a balhé.

25 komment · 2 trackback

Címkék: Kárpátalja Ukrajna

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr635823641

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem csak Kárpátalja van! 2014.02.20. 15:00:03

Engem nagyonis érdekel, hogy milyen szomszédot kapunk. Egy csendes, Európa iránt elkötelezett nyugatias Ukrajnát (esetleg Nyugat-Ukrajnát), vagy Putyin megnyújtott kezét, egy bábállamot.

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.02.20. 12:13:05

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

benoke77 2014.02.20. 11:58:27

Persze, hogy nem mindegy milyen szomszédot kapunk, de ebben a helyzetben nekünk azzal kell foglalkozni, hogy az ott élő magyaroknak ne essen baja.
Most mondom, ha a kormány nem védi meg őket és az történik velük mint a délszláv háborúban, akkor az egész parlamenti csürhe nagyon csúnyán el lesz takarítva. Tehát kedves magyarok,mindegy melyik ukrajnai fél nektek a szimpatikus, mindegy, hogy jobbos vagy balosok, munkások vagy értelmiségiek vagytok e. Csak az számít, hogy ha baj van mit tesztek. És ha vége ennek, aszerint is lesztek elbírálva.

sundokaan 2014.02.20. 13:54:33

kedves cikkíró: eddig volt valami bajod a szomszédoddal? de most már nyilván jobb hogy ömlik a vér az utcákon, igaz??? még pár ezer ember és kaphatsz nyugat iránt elkötelezett bábállamot. Vagy ennyire csökött az agyad, vagy bértollnok vagy.

safranek 2014.02.20. 13:55:22

Most írták alá Paksról a szerződést. TITOKBAN! Gondolod nem esett szó erről?

meszena 2014.02.20. 14:31:06

A helyzet gyorsan változhat. Jelenleg nincs napirenden katonai beavatkozás.
Ha mégis, nemigen maradhatunk ki belőle... Kárpátalja esetében pedig alapszabály, hogy inkább a miénk legyen. mint másé- ha mások is bejelentkeznek.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.02.20. 14:31:30

@sundokaan: Pacifistaként egyáltalán nem örülök a vérnek, de nyilván ti is tudjátok, hogy ez megint az orosz hitelről szól (www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/ukrajna-megkapja-a-kovetkezo-orosz-hitelreszletet-421857). Nem értem, miféle zavar ütött be a magyar jobboldal fejében, hogy mindenki Putyin mellé sorol, miközben nyíltan kimondta, hogy a Szovjetuniót alkarja feltámasztani. Eddig úgy tudtam, a jobboldal szuverén államot akar, nem bábállamot.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.02.20. 14:32:05

@meszena: Szerintem kétfelé szakad és nem felosztják. Esetleg népszavazás lesz Krímben.

meszena 2014.02.20. 14:36:04

@Member: Mi nem voltunk részei a SZU-nak. A Nagyorosz világon kívül esünk.

meszena 2014.02.20. 14:36:36

@Member: Népszavazás Kárpátalján?

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.02.20. 14:44:48

@meszena:
Népszavazás: Rendkívül kevés magyar él Kárpátalján, ha nyerni akarsz, csak a beregszászi járásban hirdesd meg.

Nem voltunk részei területileg, de teljes egészében orosz fennhatóság volt itt is, szovjet "ideiglenes" csapatokkal.

benoke77 2014.02.20. 15:18:17

@meszena: @Member: A ruszinokkal karöltve (akik kedvelnek minket) simán elszakadhat Kárpátalja, bár ha van egy csöpp eszük nem csatlakoznak hozzánk...

Veridicus76 2014.02.20. 15:38:09

A maffia nyugaton van, amint azt a külföldről szított, pénzelt és fegyverekkel is ellátott puccs igazolja.
De hát hülyének lenni mindenkinek szent joga.

Vén Csataló 2014.02.20. 16:21:02

Tömény hülyeség. Index címlapra való.

HK417 · http://dokkmunkas.blog.hu/ 2014.02.20. 17:12:04

Miféle katonai beavatkozásról beszélsz ember? Mivel? Kivel? Olvassál már utána hogy áll most a honvédség!!
Tábornokot meg ezredest azt tudna küldeni Orbány--de katonát még annyit se, hogy egy határőr őrsöt leküzdjenek! Meg amugy is--mi a fenének kellene belepofázni?

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.02.20. 17:13:13

@benoke77: A ruszinok mégis csak az ukránokhoz állnak a legközelebb (OK, a köztes görög katolikus vallás erősen megkülönbözteti őket), persze őket vettük meg az I. vh. előtt a legszebben, így ők nem gondolnak ránk undorra. :D

@Veridicus76: Oroszországban önmagában a választási csalások és a hatalom módszerei igazolják, hogy maffiakormány van, amit a mieink éppen példaképnek tekintenek.

@Vén Csataló: Örülnék, ha ez a mostanában divatos "lehülyézlek, de nem érvelek" megszűnne.

nem ördögtől való 2014.02.20. 20:51:55

Ménkű lesz az. Amúgy meg küldjük a FEKETE SEREGET!!!

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.02.20. 21:12:52

@nem ördögtől való: Engem érdekelnének adatok, hogy mekkora az aránya a Jobb Szektornak a tüntetők között. Képek alapján a többség civilnek tűnik.

vajon hogyan szól egy tenyér, ha csattan 2014.02.20. 21:54:06

Holnap már azt írod, hogy bevonultunk. Mit hecceled az embereket?

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.02.20. 22:24:31

@vajon hogyan szól egy tenyér, ha csattan: Dehogy írom, pusztán csak a mandineres kolléga felvetésére reagáltam.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.02.21. 05:36:54

@ismerőseid közül te lehetsz az első akinek ez tets: Ezen azért röhögök most, mert az Izraelről alkotott véleményem miatt meg le szoktak a hülyébbek nácizni.

ismerőseid közül te lehetsz az első akinek ez tets 2014.02.21. 07:05:08

@Member:

a zsidók az eredeti nácik a rasszista törzsi mentalitásukkal

Mangekyo22 2014.02.21. 08:59:24

"Magyarországnak egy erős szuverén államnak kell maradnia és végre jószomszédi kapcsolatokat kialakítania, hogy európai pólus alakulhasson ki Közép-Európában"

Ja, persze, persze, de most had ne soroljam, hogy hány alkalommal csesztek ki a szlovákok, ukránok és románok annak ellenére is, hogy pozitívan közeledtünk hozzájuk, mert nem akartak megszabadulni a magyar-fóbiájuktól. S lehet "Orbánozni" meg minden, de ne felejtsük el, hogy milyen szépeket tettek 2010 előtt.

Az "Európai Únió" meg semmivel sem lenne jobb, mint bármelyik más ország, egyedül csak bizonyos üzletembereknek és politikusoknak. Mit is akarnak most betiltatni nálunk megint, s ezúttal melyik ország javára?

Ezen az "oroszok = szovjeteken" meg "orosz-fóbián" meg mást sem tudok csinálni, csak hangosan röhögni! Ha az oroszok = szovjetek, akkor a németek = nácik? Mert eme logika alapján akkor bizony a németek még mindig nácik, a franciák a trianon feltalálói, az olaszok még mindig rómaiak stb.

Az meg, hogy Putyinka "nagy oroszországról" álmodik, tegye, kb ugyanolyan eredménye lesz, mint a magyaroknak "nagy magyaroroszág", vagyis nem lesz belőle semmi, s annyira nem hülye (még), hogy komolyan gondolja. Szimplán csak a szája nagy.

Arról meg már ne beszéljünk, hogy ez az ukrán tüntetés/belharcok már régen NEM oroszországról vagy az Euról szól! Az ukránok sz*rnak bele, hogy melyik félhez tartoznak! Ezek a belharcok most nem más, mint az utóbbi 20-2x év alatt felgyülemlett és elfojtott feszültségek és a balf*asz politikusok iránti gyűlölet levezetése, melyért nem csak Janukovics, hanem az előtte lévő elnökök is nyakig sárosak. Mert köztudott, hogy az ukrán gazdaság volt talán a legrosszabb nem csak európában, hanem a világon is. Szóval ne tegyünk úgy, mintha még bármi köze lenne ennek az eu-hoz vagy az oroszokhoz, mert "az" csak egy gyenge ürügy volt, hogy (főleg a szélsőségesek, akiket már az ellenzék sem tud kordában tartani) levezessék az utóbbi 20 évben felgyülemlet gyűlöletüket, melyeket az összes eddigi ukrán politikus gerjesztett bennük, Timosenkótól Janukovics-ig.

Valamint ororszország nem lenne akkora "maffia", ha nem kéne az egész európának (igen, németek és franciák is idetartoznak) a gáz.

Persze egyetértek abban, hogy segíteni kell az ukránoknak mert ez tarthatatlan helyzet, s ha szükséges, akkor befogadni menekülteket addig, amíg tartanak a belharcok, de a fegyveres beavatkozás a magyaroktól csak a már így is röhejes magyar-fóbiát fogja növelni az emberekben.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.02.21. 12:53:42

@ismerőseid közül te lehetsz az első akinek ez tets: Vallási alapon kiválasztottnak gondolják magukat, tudom, igazából az a kérdés, hogy a Szent Föld egyesítését Isten vagy a nép által tudja elképzelni. Előbbiek általában anticionisták is egyben, utóbbiak között viszont valóban fellelhetőek szeggregáló, kirekesztő emberek.

@Mangekyo22: Egyet tisztázzunk, nem vagyok EU párti vagy akármi (jobban hiszek egy regionális együttműködésben). Ellenben a tüntetők között még mindig erős ez a vonal (ha megnézed a felvételeket, még mindig erősen jelen vannak az uniós zászlók a tömegben és a színpadon, hiába van ott a Jobb Szektor) és ha békés együttélést akarsz, jobban jársz egy, nacionalista fennhangokat kevésbé erőltető szomszéddal. Él az a sztereotípia, hogy pl. a zsidóság rendkívül hierarchizált befelé, de kifelé liberális eszméket hirdet, hogy meggyengítse az ellenséget, ezen logika alapján mindenki jobban jár egy nyugatias Ukrajnával, mint egy anschlussolt Putyinállammal.

Másik, hogy a Szovjetunió 1922 és 1991 között létezett, a többség ebben nőtt fel, szerinted ezek a nagybirodalmi zsigerek gyengültek? Az alkoholbeteg Jelcin után Putyin pontosan a régi állampárti eszméket hozta vissza és többször hangoztatta az ezirányú céljait, csak most éppen Eurázsiai Unió a fedőneve.

Harmadrészt most, hogy Janukovics meghúzta magát (új elnökválasztás, jogkör csökkentése, új választások), a Krími Tartományi Parlament összeült, ez a meccs még nem lefutott.
süti beállítások módosítása