Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Egy koszorú mind felett

2015.02.17. 20:57 Member

 

Magyarország az az ország, amelyben bármi megtörténhet. Emberek válnak saját torz tükörképükké, a szavak egyenesen mást jelentenek, ha más szájából hangzanak el és az emlékezet nem más, mint a politikai gondolkodás megrontója.

7729809_d56eb055f4ab19433207d22f30c07af1_wm_1.jpg

Egy ember, aki a magyar politika ifjú nagy reménységének indult, aki éles látásával, pimaszságával és őszinteségével nyerte meg szavazók százezreit, aki a letűnt eszmék ellen agitált és részt vett a szovjet blokk lebontásában ma, meghízva bár, de törve nem, szembeköpve nem csak 1989-es, de 2008-as gondolatait is, a rezsicsökkentés további folytatása ürügyén önként üt rést az EU pajzsán és hívja meg a fél éve európai fővárost nem látott Putyint orosz elnököt, hogy az nem csak a magyar-orosz együttműködésről tárgyaljon, de megkoszorúzzon egy frissen, orosz pénzből felújított hadisírt, mely 1956-ot ellenforradalomként tünteti fel és melynek feliratát mind a Jobbik, mind a Fidesz-KDNP alkotmánysértőnek talált 2013-ban. Úgy látszik, ma az elvek szart sem érnek, a múltat megtagadni nem szégyen, hanem egyenesen hazafias kötelesség és a a férfi mérője már nem is nemes részének, hanem nyelvének hossza.

7722119_1b946af08597d7f821e5e374093d7d99_wm_1.jpg

Az egészben a legszomorúbb, hogy önmagukat antikommunista, nemzeti érzelműnek valló egyének, akik évekkel ezelőtt lelkesen tapsoltak az oroszokkal és a szocializmus múltjával kapcsolatos kritikákra ma szemrebbenés nélkül asszisztálnak ahhoz, hogy a magyarság szövetségesei keleten vannak. Nem is igazán értem, hogyan férhet össze emberek fejében a Szent Korona tisztelete és az oroszimádat, hogy a nyugattal szembeni undor ennyire elfelejteti a múltat, amit éppen a sztálinizmusnak csúfolt hódító orosz nacionalizmus okozott népünknek, hogyan foghat évek óta kezet a Munkáspárt és a "nemzeti" oldal, hogyan tudják államférfiként és szövetségesként tisztelni a cári hagyományokat populizmussal kombináló, de a szovjet nosztalgiára építő Putyint, aki átgázol mindenkin, aki vele egyet nem ért, legyen az ár az orosz nép relatív jóléte vagy Ukrajna elszakadó tömegeinek életfeltételei (mindenki tudja, hogy itt kikötőről és nem nemzeti identitásról van szó).

Ma nem csak a Tini Ninja Harci Teknőcökkel szembeni védekezésként zárták le a csatornafedeleket, hanem lezárták a magyar múltszemlélet és jövőkép egy egyre gyalázatosabb fejezetét, hogy a következőt már a magyar nép vérével írjuk a legszomorúbb nekrológba. Kémek lettünk, kurvák lettünk, ma nem csak egy ellenforradalmár emlékműre került koszorú, hanem a magyar becsület friss hantjára, ideje Teleki Pál példáját venni.

6 komment

Címkék: emlékmű Orbán Viktor Putyin

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr67184367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ricz the Ronin 2015.02.17. 21:47:13

"Kémek lettünk, kurvák lettünk, ma nem csak egy ellenforradalmár emlékműre került koszorú, hanem a magyar becsület friss hantjára, ideje Teleki Pál példáját venni."

Mármint lőjük fejbe magunkat egy pisztollyal, amit a suta kezünkben tartunk? Mert emlékeim szerint Teleki azon kezében volt a pisztoly, amelyik suta volt - vagyis hozzásegít(h)ették az öngyilkossághoz.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.02.18. 05:36:43

"sztálinizmusnak csúfolt hódító orosz nacionalizmus"

A kettőnek egymáshoz nem sok köze van.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2015.02.18. 07:32:04

@Ricz the Ronin: Ez jó kérdés, mert még a jobb történészeknél sem tudok róla, hogy erre kitértek-e volna, csak a levelére emlékszem, hogy "Amennyiben valamilyen csoda folytán túlélném, vegyék ezt a levelet lemondásomnak", vagy valami hasonló.

@maxval bircaman szerkesztő: A sajátos, orosz nyelv és mentalitás alapú kultúra ráerőltetése volna a meghódított népekre, mégis hogy ne lenne köze egymáshoz? Ha megnézed, a legtöbb országban (nálunk nem) erősen nacionalista jegyeket viselt az államszocializmus.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.02.18. 08:55:54

@Member:

Minden kommunista diktatúra keresett plusz legitimációt, miután a marxizmus nem bizonyult elégnek.

Ami a szovjet kort illeti, az oroszosítás és az ellenoroszosítás egyszerre jelentkezett, szakaszosan. Ami tény: se az oroszkori oroszítás, se a szovjet kori oroszosítás sosem művelt olyan dolgokat, melyek Nyugat-Európában természetesek voltak, lásd Spanyolországban a katalán és a baszk betiltása, Írországban az ír nyelv kiirtása, Franciaországban a nem-francia nyelvek tiltása.

KoNor_engineer 2015.02.18. 15:07:24

@maxval bircaman szerkesztő: "sztálinizmusnak csúfolt hódító orosz nacionalizmus"

A sztálinizmus annyiból volt kevésbé rossz, hogy az "csak" birodalmat akart építeni, míg a mostani (putyini) birodalomépítés az orosz felsőbbrendűségre épít.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.02.18. 15:32:55

@KoNor_engineer:

Bocs, de egyik se igaz.

A "sztálinizmus" - idézőjelben, mert valójában nincs ilyen ideológia nincs és sosem volt - a marxizmus stabil,

fenntartható gyakorlata volt, semmi egyéb. Marx utópikus eszméinek gyakorlati megvalósítása, stabil alapokon. A

"sztálinizmus" valójában csak az élhető marxizmus.

A marxizmus "birodalomépítése" nem más, mint amit minden univerzális eszme tesz: hisz abban, hogy megoldást

jelent az egész világra, így igyekszik az egész világon elterjeszteni magát.

Putyin viszont nem akar semmi univerzálisat, sőt abból indul ki, hogy a világ túl különböző ahhoz, hogy egyetlen eszme uralja azt. Putyin államépítése szimpla önvédelem a liberális világuralom agressziója ellen.
süti beállítások módosítása