Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Kunszentmiklósi tapasztalatok

2010.12.13. 20:48 Member

A tegnap (2010. december 12.) megrendezésre került az adventi vásár, melyen az LMP is részt kívánt venni, a Magyarok Szövetsége Egyesülettel való megegyezés szerint a vásártól tisztes távolban, annak nyugalmát nem zavarva. Célul tűztük ki, hogy a bölcsődehiánnyal küszködő kistérség legnagyobb városában adományokat gyűjtsünk, ugyanis a szülők helyi kezdeményezésként önszerveződéshez folyamodtak, ebben kívántunk partnerek lenni és szolid hozzájárulást nyújtani.

A standunk eredményes megjelenésére utal, hogy azonnal felhívtuk a figyelmet magunkra a szervezők körében és baráti üdvözletükről tettek tanúbizonyságot, mikor megkértek bennünket a pártlogó kitakarására, melynek eleget tettünk egy használaton kívüli matricából való darabok hasításával. Kedvességünk és kompromisszumképességünk olyannyira megérintette az illetékeseket, hogy a főszervező is meglátogatott bennünket azzal a céllal, hogy javaslatot tegyen egy jobb színkompozíció használatára standunkon az LMPre egyértelműen utaló zöld-sárga körvonalak helyett. A kifordított kék standunkkal, illatos forralt borunkkal, a szakadó esőben helytálló szervezőket azonnal magunkhoz csalogattuk, kik felhívták a figyelmet az alkoholos ital árusításának veszélyeire, pusztán felebaráti szeretetből.
Mivel nem pusztán önérdekből, hanem érdeklődésből voltunk jelen, tettünk egy kört a már kissé megüresedett vásározó helyen az önkormányzat épülete előtt, magunkba szívva a jó magyar pálinka illatát, miközben elsétáltunk a népviseletet, népi hímzést, mézeskalácsot, árpádsávos Magyarhonokat és Jobbik-kulcstartókat árusító standok között, megcsodálva a helyi árusok kézügyességét. Élményekkel gazdagodva, megismerve a pártsemleges Magyarok Szövetsége Egyesület érdeklődő és befogadó vendégszeretetét, elhatároztuk, hogy nem adjuk fel, ez a kistérség nem kudarc, hanem kihívás.
 

A fentiekkel nem azt akarom mondani, hogy gáz dolog a Magyarok Szövetsége, és oszlassuk fel. Isten ments. Az identitásválságba keveredett állampolgároknak komoly elefántcsonttornya a nemzettudat. Ellenben a magyarságtudat kisajátítása (tehát amikor nem befogadó, hanem megkülönböztető, kirekesztő jellegű) káros mind a haza, mind a politika szempontjából. Mi az LMP-ben ugyanúgy magyarok vagyunk, mint ők, a közhiedelemmel nem hordunk kipát raszta hajunk elkendőzésére, ezért nem volnék benne biztos, hogy csak a Fidesz és a Jobbik jogosult kivenni a részét a nemzeteszme építéséből (ha jelentkeznék az egyesületbe, milyen indokkal utasítanának el?). És pusztán ennek ürügyén elgáncsolni egy békés adománygyűjtést, ami nem a vásár térfelén helyezkedett el, hanem attól tisztességes távolban, kérem szépen, övön aluli. Végeztem.

Szólj hozzá!

Címkék: kunszentmiklós lmp adománygyűjtés magyarok szövetsége

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr992514004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása